GoogleYleinen

Google Maps saa uusia ominaisuuksia Suomessa – Tarjoaa nyt ajantasaiset tiedot nopeusrajoituksista sekä tietoja sähköautojen latausasemista

Google on tänään kertonut tuovansa uusia ominaisuuksia Google Maps -karttapalveluun Suomessa. Uudistuksien tavoitteena on parantaa matkojen suunnittelua ja toteutusta.

Tällä kertaa yksi uudistuksista on ajantasaiset tiedot teiden nopeusrajoituksista. Googlen mukaan muutokset esimerkiksi kesä- ja talviajan nopeusrajoituksiin päivitetään säännöllisesti, jotta palvelusta löytyy aina tuoreimmat nopeustiedot.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google kertoo käyttävänsä useita lähteitä nopeusrajoitustietojen päivittämiseksi, mukaan lukien kolmannen osapuolen tietoja, paikallisten viranomaisten tietoja, Street View -kuvamateriaaleja ja liikennetrendejä. Lisäksi Googlella on erillinen tiimi, joka seuraa säännöllisesti nopeusrajoituksen muutoksia varmistaakseen, että tarjolla olisi mahdollisimman ajantasaista tietoa.

Lisäksi Google haluaa helpottaa sähköautoilijoiden elämää tuomalla palveluun tarkat tiedot alueella olevista latauspisteistä. Google Maps tulee näyttämään myös hyödyllistä tietoa latausasemista, kuten niiden sijainnit, aukioloajat ja niiden tarjoamat palvelut, mukaan lukien pistoketyypit, teho ja reaaliaikainen saatavuustieto.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alapuolella on Googlen ilmoittamat Suomea koskevat uudistukset:

  • Päivityksiä ajamiseen ja navigointiin: Kun olet tien päällä, uusi navigaatiokarttamme näyttää nyt tarkemmin todellisen maailman. Näytämme sinulle enemmän hyödyllistä tietoa ajaessasi – kuten nopeusrajoitukset 20 uudessa maassa ympäri maailmaa, mukaan lukien Suomessa.
  • EV-ominaisuuspaketti: Lisäämme uusia ominaisuuksia, jotka auttavat sähköauton kuljettajia parantamaan matkojaan – mukaan lukien mahdollisuuden tarkistaa, onko latausasema yhteensopiva heidän pistoketyyppinsä kanssa, milloin latausasemaa viimeksi käytettiin (koska Yhdysvalloissa 25 prosenttia latausasemista on poissa käytöstä milloin tahansa), ja onko latausasema erittäin nopea, nopea, keskinopea vai hidas.

Googlen julkaisemat uudistukset ovat nyt saatavilla Google Maps -palvelussa Suomessa.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google