GoogleYleinen

Google Pixel Watch -älykello julkaistiin – 379 eurolla tyylikäs muotoilu ja Fitbitillä höystetyt toiminnot

Google Pixel Watch

Google on julkistanut uusien Pixel 7- ja Pixel 7 Pro -älypuhelimien rinnalla tänään virallisesti myös ensimmäisen Pixel-älykellon, joka kantaa nimeä Pixel Watch. Uutuuskellosta paljastettiin ensimmäisiä tietoja jo keväällä, mutta nyt se on tulossa saataville valituilla markkinoilla.

Uutuuskellon muotoilussa on keskitytty vahvasti kaartuvuuteen ja runko on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Pixel Watch esiteltiin kolmessa väriversiossa, jotka ovat musta, hopea sekä kulta. Google on myös suunnitellut kellolle useita erilaisia rannekkeita, sekä toteuttanut niihin kameralinsseistä tutun yhdistämistekniikan. Googlen mukaan rannekkeet voidaan vaihtaa helposti. Kello on 5ATM-luokituksen mukaisesti vedenkestävä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pixel Watch -kellossa on pyöreä näyttöpaneeli. Näyttö perustuu AMOLED-tekniikkaan ja siinä on 320 pikseliä tuumaa kohden. Kirkkaus yltää parhaimmillaan 1000 nitiin. Tuettuna on myös Always-on-display-toiminto. Näyttöä on suojaamassa huomattavasti kaartuva Gorilla Glass 5 -lasipinta.

Tehoista on vastaamassa Samsungin valmistama Exynos 9110 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on Cortex-M33-apuprosessori. Tarjolla on peräti 32 gigatavua eMMC-tallennustilaa sekä 2 gigatavua RAM-muistia. Kello pystyy vastaanottamaan puheluita, lähettämään tai vastaanottamaan viestejä tai sähköposteja. Kellolla voidaan myös kuunnella suoraan musiikkia, sillä Google on tuonut kelloon tuen 4G-yhteyksille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pixel Watch tarjoaa 24 tunnin mittaisen akunkeston. Akku on kooltaan 294 milliampeerituntia. Kellon mukana toimitetaan USB-C-latauskaapeli, jonka toisessa päässä on magneettinen langaton latausalusta. Tyhjästä täyteen kellon luvataan latautuvan 80 minuutissa.

Kellossa on käyttöjärjestelmänä WearOS 3.5, joka tekee siitä ensimmäisen Fitbit-integraation saaneen kellon kyseisellä käyttöjärjestelmällä. Ostajille tarjotaan myös 6 kuukautta ilmaiseksi Fitbit Premium -palvelua, joka tarjoaa enemmän tietoja sekä erilaisia ohjeita harjoituksiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Googlen mukaan uutuuskellossa on myös monipuoliset urheilu- ja terveystoiminnot Fitbit-integraation ansiosta. Pixel Watch pystyy seuraamaan aktiivisuutta, askelia sekä kaloreita. Lisäksi unen laatua voidaan seurata ja sykettä mitata reaaliaikaisesti. Pixel Watch tarjoaa tuen myös EKG-toiminnolle.

Pixel Watch tulee saataville valituilla markkinoilla, ja se tulee saataville 4G-versiona, mutta myös ilman sitä. Euroopassa Pixel Watch -älykellon hinnaksi on ilmoitettu Bluetooth/Wi-Fi-versiossa 379 euroa. 4G-yhteydet tarjoavan version hinta on 427 euroa. Ennakkomyynti on nyt alkanut ja toimitukset alkavat 13. lokakuuta.

Kello ei tule virallisesti saataville Suomessa.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google