GoogleSamsungYleinen

Google: Samsungin uutuuspuhelimien tärkeä tekoälyominaisuus tulee myös muille Android-puhelimille tammikuun lopulla

Google on esitellyt vuoden 2024 uusimpia hakutrendejä sekä hakukoneen uudistuksia samaan aikaan kun Samsung julkisti uusimmat tekoälyllä höystetyt Galaxy S24 -älypuhelimet. Yksi uutuuspuhelimien avainominaisuuksista on Circle to Search, jonka Google lupaa olevan tulossa useisiin Android-puhelimiin pian.

Circle to Search on uusi tapa hakea mitä tahansa Android-puhelimen näytöltä vaihtamatta sovelluksia. Yksinkertaisella eleellä voi valita kuvia, tekstiä tai videoita millä tahansa luontevalla tavalla – kuten ympyröimällä, korostamalla, raapustamalla tai napauttamalla. Tämän jälkeen Google etsii kuvan perusteella tietoja Googlesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Euroopassa ominaisuus on hieman rajoitettu, sillä se toimii käytännössä vain käänteisenä kuvahakuna. Euroopassa Googlen Search Generative Experience ei ole tuettuna, joten generatiiviset tekoälyvastaukset eivät ole saatavilla.

Circle to Search ei tule jäämään vain Samsungin uusien Galaxy S24 -puhelimien yksinoikeudeksi. Google on kertonut ominaisuuden tulevan saataville valituille premium-luokan Android-puhelimille 31. tammikuuta. Erityisesti Google korosti, että ominaisuus on silloin tarjolla Pixel 8- ja Pixel 8 Pro -puhelimille sekä Galaxy S24 -sarjalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uudesta Galaxy S24 -sarjasta alkaen Samsung käyttää Googlen perusmallia Geminiä älypuhelintensa tekoälyominaisuuksien käyttövoimana. Tämä nähdään Samsungin puhelimissa vahvasti, ja esimerkiksi Gamini Nanon avulla toimiva Magic Compose on Samsungin Chat Assist -toiminnon taustalla. Se osaa laatia erilaisia viestejä eri sävyillä.

Google myös kertoo, että yhtiön uusi Photomoji mahdollistaa käyttäjille uusien emojien luomisen omista valokuvista generatiivisen tekoälyn avulla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android Auto tekee tekoälyn avulla automaattisesti yhteenvedon pitkistä tekstiviesteistä tai kiireisistä ryhmäkeskusteluista ajon aikana, jonka avulla voi pitää yhteyttä ja silti keskittyä myös ajamiseen. Android Auto ehdottaa myös sopivia vastauksia ja toimia, jotka voi tehdä puhelimeen koskematta.

Google kertoi myös muista uusista tavoista käyttää Google-hakua. Jatkossa Lens-työkalun tekoälypohjaisten yleiskatsausten avulla voit osoittaa kameralla mitä tahansa asiaa (tai ladata valokuvan tai kuvakaappauksen), kysyä siitä kysymyksen ja saada nopean selvityksen generatiivisen tekoälyn avulla. Valitettavasti ominaisuus on suunnattu toistaiseksi Yhdysvaltojen markkinoille.

Lähde: Google 1, 2

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google