GoogleYleinen

Google-tilille voi kirjautua nyt ilman salasanaa – Google otti käyttöön pääsyavaimet

Google Passkey

Google on ilmoittanut ottaneensa käyttöön ensimmäistä kertaa pääsyavaimet Google-tilillään, jota kuvaillaan nyt helpommaksi ja turvallisemmaksi tavaksi kirjautua sisään sovelluksiin ja verkkosivustoille. Googlen mukaan kyseessä on askel kohti salasanatonta tulevaisuutta.

Pääsyavaimien avulla voi kirjautua sisään sovelluksiin ja verkkosivustoihin samalla tavalla kuin puhelimeenkin. Sisäänkirjautuminen onnistuu siis sormenjäljellä, kasvojentunnistuksella tai PIN-koodilla. Pääsyavaimien kerrotaan olevan suojassa verkkohyökkäyksiltä ja tietojenkalastuksilta, mikä tekee niistä turvallisempia kuin testiviestien kertakäyttökoodit.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google on tuonut pääsyavaimella kirjautumisen nyt kaikkien saataville Google-tilille kirjautumisen yhteydessä. Pääsyavaimia tukevat nyt myös palvelut, kuten Docusign, Kayak, PayPal, Shopify ja Yahoo!.

Pääsyavaimeen voi jo nyt käydä tutustumassa ja ottaa käyttöön osoitteessa g.co/passkeys. Myöhemmin myös Google Workspace -tilien järjestelmävalvojilla on mahdollisuus ottaa käyttöön pääsyavaimet loppukäyttäjille sisäänkirjautumisen yhteydessä.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google