GoogleYleinen

Googlelta yllätyspaljastuksia Pixel 6- ja Pixel 6 Pro -puhelimista – saavat uuden Google Tensor -järjestelmäpiirin

Google on tänään kertonut varsin odottamattomasti ensimmäisiä virallisia tietoja syksyllä myyntiin saapuvista Pixel 6- ja Pixel 6 Pro -älypuhelimista. Puhelimien viralliset kuvat sekä muutamia teknisiä yksityiskohtia on paljastettu kuukausia ennen odotettua julkaisua, joten Google on jo itse ”vuotanut” paljon tietoja.

Pixel 6 -puhelimien tärkein uudistus tulee olemaan Googlen itse kehittämä Tensor-järjestelmäpiiri, joka on saatavilla vain Pixel 6 -puhelimissa. Lisäksi Google on kertonut panostaneensa vahvasti tekoälyyn ja lisänneen sen osaksi monia laitteiden toimintoja. Google on kertonut Tensor-piirin mahdollistavan yksilöllisemmän ohjelmistokokemuksen, joka oppii käyttäjiltä ja paranee ajan myötä. Uuden piirin tietoturvan ytimessä on uusi Titan M2 -suojaussiru, jonka luvataan tekevän Pixel 6 -puhelimista Googlen kaikkien aikojen turvallisimmat älypuhelimet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google on uudistanut Pixel 6 -mallissa molemmat takaosan kamerat, kun taasen Pixel 6 Pro tarjoaa kolme vieläkin parempaa kameraa. Google ei ole vielä paljastanut kameroiden tarkkoja tietoja, mutta on kuitenkin vahvistanut Pixel 6 Pron tarjoavan uuden periskooppikameran, joka kykenee peräti 4-kertaiseen optiseen zoomaukseen.

Pixel 6 -mallin takaosan pää- ja ultralaajakulmakamerat ovat identtiset Pixel 6 Pron kanssa. Googlen mukaan pääkamera taltioi jopa 150 prosenttia enemmän valoa kuin aikaisemmin. Tensor-järjestelmäpiirin ominaisuuksia on kerrottu hyödynnettävän myös kamerakokemuksen parantamiseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google on paljastanut pitkälti kokonaan Pixel 6- ja Pixel 6 Pro -puhelimien muotoilun, joka vastaa aikaisemmin nähtyjä vuotoja. Molemmissa puhelimessa on uudistettu keskitetyllä etukamerareiällä varusteltu näyttöpaneeli sekä näytönalainen sormenjälkilukija. Myöskin näyttöjen kehykset ovat melko ohuet. Googlen mukaan Pixel 6 Pro tarjoaa 6,7 tuuman näyttöpaneelin, jossa on QHD+ -tarkkuus sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Pixel 6 on varusteltuna pienemmällä 6,4 tuuman Full HD+ -näytöllä, jossa on 90 hertsin virkistystaajuus.

Pixel 6 -sarjan puhelimien takaosa on saanut myös selvän uudistuksen, sillä nyt laitteet ovat kolmivärisiä. Kameramoduuli ulkonee selvästi ja on vaakasuuntaisesti asetettu. Kameramoduuli on musta, jonka ylä- ja alapuolilla on hieman eri sävyillä viimeistellyt lasipinnat. Pixel 6 Pron kehys on valmistettu kiillotetusta metallista, kun taasen Pixel 6 -mallissa on mattapintainen metallikehys.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uutuuspuhelimista on luotu myös kolme eri väriversiota. Pixel 6 on tarjolla mustassa, vihreässä ja oranssissa väriversiossa, kun taasen Pixel 6 Prosta on tarjolla kultainen, valkoinen ja musta väriversio.

Toistaiseksi Google ei ole julkaissut tarkempia tietoja puhelimista, eikä myöskään saatavuus- tai hintatietoja ole vahvistettu. Google odotetaan julkaisevan laitteet lopullisesti lokakuun aikana.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google