GoogleYleinen

Googlen tuleva taittuvanäyttöinen Pixel-puhelin saamassa Tensor-järjestelmäpiirin ja Pixel 6:n kamerat

Googlen on tiedetty kehittävän ensimmäistä taittuvanäyttöistä älypuhelintaan, joka kantaa huhuissa nimeä Pixel Fold. Toistaiseksi puhelimesta ei ole kuultu kovinkaan paljoa, vaikka Google hiljattain paljasti kuvat ja tärkeimmät tiedot jo Pixel 6- ja Pixel 6 Pro -puhelimista. Nyt kuitenkin uusia tietoja taittuvanäyttöisestä Pixel-puhelimesta on ilmestynyt verkkoon.

Googlen koodeista on paljastunut neljä toistaiseksi julkaisematonta puhelinta, jotka ovat koodinimiltään Oriole, Raven, Passport ja Slider, joissa kaikissa on Samsungin kehittämä G5123B-5G-modeemi. Pixel 6- ja Pixel 6 Pro -puhelimien koodinimien tiedetään olevan Oriole ja Raven, joissa tullaan käyttämään Googlen ja Samsungin yhteistyön tuloksena syntynyttä Google Tensor -järjestelmäpiiriä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Passport-koodinimen on odotettu olevan taittuvanäyttöinen Pixel Fold, jonka julkaisua on odotettu vielä tämän vuoden aikana. Nähtävästi puhelimessa olisi sama 5G-modeemi kuin Pixel 6 -puhelimissa, joka viittaisi vahvasti myös samaan Tensor-järjestelmäpiiriin. Nähtävästi myöskin puhelimeen on lupa odottaa Pixel 6 -puhelimen kameratoteutusta, jos tuoreet tiedot pitävät paikkansa. Toistaiseksi tiedot kannattaa ottaa kuitenkin pienellä varauksella vastaan, sillä suurempia vuotoja puhelimesta ei vielä ole olemassa.

Nähtävästi vielä Slider-koodinimeen perustuvastakaan puhelimesta ei ole tarkempia tietoja saatavilla. Sen ei odoteta olevan pian julkaistava Pixel 5a -älypuhelin, vaan jonkinlainen uusi Pixel-laite. Todennäköisesti Googlen taittuvanäyttöisestä laitteesta tullaan kuulemaan tarkempia tietoja myöhemmin tämän vuoden aikana, jos vuodot pitävät paikkansa.

Lähde: Phonearena.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google