HonorYleinen

Haastattelussa Honor Suomen maajohtaja Hugo Hu: ”Honor Magic 4 -sarjamme ylittää Samsung Galaxy S22 -sarjan”

Honorin pääkonttori Kiinassa.

Honor teki paluun globaaleille älypuhelinmarkkinoille viime vuonna julkaisemalla myös Suomessa uuden Honor 50 -puhelimen. Tällä viikolla Honor kertoi tuovansa myös uusia lippulaivatason älypuhelimia globaaleille markkinoille, ja yhtiö esittelikin uudet Magic 4- ja Magic 4 Pro -puhelimet. Honorin Suomen maajohtaja Hugo Hu antoi uusien laitteiden julkaisun jälkeen SuomiMobiilille haastattelun koskien yhtiön saavutuksista, tavoitteita ja suunnitelmia.

Suomessa Honor 50 saapui myyntiin marraskuussa ja se on saanut Honorin Suomen maajohtajan mukaan hyvän vastaanoton. Lisäksi puhelimen myynnin kehitys on jatkunut hyvällä tasolla. Honor 50 tuotiin myyntiin alle 500 euron hintapisteeseen ja sen keskiössä olivat tyylikkyys, hyvät ominaisuudet sekä 108 megapikselin kamerajärjestelmä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor Suomen maajohtaja Hugo Hu.

”Honor 50 sai hyvää huomiota ja erittäin positiivista palautetta markkinoilta. Tuotteen SOV (share of voice) sijoittui TOP1-sijalle Android-kategoriassa ja Google Trends -analyysissa se sijoittui TOP1-sijalle ennakkomyyntijaksolla. Myös myynnin kehitys on hyvällä tasolla”, iloitsi Honor Suomen maajohtaja Hugo Hu.

Jatkossa Honor tulee tarjoamaan maailmanlaajuisesti ja Suomessa aikaisempaa laajemman valikoiman tuotteita. Hugo Hu kertoi muun muassa Honorin olevan sitoutuneen kehittymään maailmanlaajuiseksi ikoniseksi teknologiabrändiksi ja luomaan älykkään maailman kaikille. Saavuttaakseen tämän yhtiö on vahvistanut tuovansa vuoden 2022 aikana tarjolle globaalisti Honor Magic-, Honor N- ja Honor X -sarjan laitteet.

”Tänä vuonna Honor tuo kaikki älypuhelinmallistonsa paikallisille markkinoille, mukaan lukien Honor Magic, Honor N- ja Honor X -sarjat”, vahvisti Hugo Hu.

Honor Magic -sarja on maajohtajan mukaan osoitus luokkansa parhaasta ja innovatiivisesta teknologiasta. Honor N -sarjan kerrotaan tarjoavan huippuluokan laitteita, jossa on esteettinen suunnittelu ja erinomainen käyttökokemus. Honor X -sarjan luvataan tarjoavan hyviä teknologioita kaikille.

Hugo Hu kertoo suunnitteilla olevan tuoda globaaleille ja Suomen markkinoille entistä enemmän Honor IoT-tuotteita. IoT-tuotekategoriaan kuuluvat tuotteet kuten tietokoneet, puettavat laitteet sekä äänituotteet.

”Julkaisimme juuri Honor Watch GS 3 -älykellon ja Honor Earbuds 3 Pro -kuulokkeet, jotka ovat meidän ensimmäinen premium-luokan täyslangattomat äänituotteemme. Tänä vuonna jatkamme näiden kategorioiden tuotteiden tuomista sekä globaaleille että Suomen markkinoille”, totesi Hugo Hu.

Honor esitteli ensimmäisen taittuvanäyttöisen Magic V -älypuhelimensa jo Kiinassa viime tammikuussa, mutta globaalisti laitetta ei ole nähty myynnissä. Suoraa vastausta ei saatu siihen, onko taittuvanäyttöisiä puhelimia tulossa globaalisti saataville tämän vuoden aikana. Hugo Hun mukaan Honor kehittää tuotteita ottaen huomioon käyttäjien ja markkina-alueiden vaatimukset.

”Honor suunnittelee ja kehittää tuotteitaan ottaen huomioon asiakkaiden erilaiset tarpeet eri markkinoilla. Ajoittain teknisissä tiedoissa voi olla pieniä eroja paikallisten tarpeiden ja mieltymysten huomioon ottamiseksi”, kertoi Hugo Hu.

Suomi on erittäin tärkeä markkina-alue

Honor 50

Suomi on ollut aina yksi Honorin tärkeimmistä markkina-alueista ja haastattelussa Honorin maajohtaja totesi Suomen olevan tärkeä myös jatkossa. Toistaiseksi Suomessa Honor on panostanut markkinointiin ja myyntiin, joita tullaan vahvistamaan jatkossakin, mutta yhtiö on pitänyt ovet auki myös tutkimus- ja tuotekehityksen osalta.

Honorin historia Suomessa on ollut onnistunut, sillä yhtiö toi aikoinaan myyntiin menestyksekkäästi esimerkiksi Honor 7-, Honor 8- ja Honor 9 -puhelimet. Hugo Hu kertoi haastattelussa Honorin olevan sitoutuneen jatkamaan menestyksekästä Honor-tarinaa Suomessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kysyimme myös Honorin kiinnostusta Suomen vahvaa tutkimus- ja tuotekehitysosaamista kohtaa. Esimerkiksi kiinalaisilla Huaweilla ja Xiaomilla on omat tutkimus- ja tuotekehityskeskuksensa Suomessa. Honorin Suomen maajohtajan mukaan Honor tulee tänä vuonna avaamaan Ranskassa ja Japanissa ensimmäiset ulkomaiset tutkimus- ja tuotekehityskeskuksensa, jotka auttavat saavuttamaan näkemyksiä paikallisista kulutuksen ja teknologian tarpeista. Samalla hän piti ovet auki myös mahdollisuudesta avata tuotekehityskeskus Suomeen.

”Suomesta on tullut yksi maailman menestyneimmistä teknologiaintensiivisistä maista, sillä on potentiaalia ja pohjaa tulla yhdeksi tutkimus- ja tuotekehityskeskuksiemme maista tulevaisuudessa”, kommentoi Hugo Hu.

Honorilla on tällä hetkellä yli 11 000 työntekijää, joista 55 prosenttia työskentelee tutkimus- ja tuotekehityksen parissa. Honorilla on kuusi T&K-keskusta, joiden lisäksi yrityksellä on yli 100 innovaatiolaboratoriota. Jatkossa Honor on luvannut keskittyvän tutkimus- ja tuotekehitykseen ja rakentamaan strategisia kumppanuuksia alan huipputoimijoiden kanssa tarjotakseen innovatiivisia, korkealaatuisia tuotteita ja palveluita maailmanlaajuisille käyttäjille.

”Ylittää Samsung Galaxy S22 -sarjan”

Honor Magic 4 Pro

Honorin uudet Magic 4- ja Magic 4 Pro -puhelimet ovat ensimmäiset kansainvälisesti myyntiin saapuvat älypuhelimet, jotka edustavat Honorin lippulaivaluokan mallistoa. Honor puhuu paljon niin sanotusta ”kipupisteiden tappajasta”, jonka tarkoituksena on tarjota kuluttajille sellaisia ominaisuuksia ja toteutuksia, joita oikeasti tarvitaan. Lisäksi Honor pyrkii erottumaan kilpailijoistaan innovatiivisilla ominaisuuksillaan.

”Tärkein strategiamme kilpailla ja erottua joukosta ovat tuoteinnovaatiot. Kuluttajakeskeisenä yrityksenä olemme sitoutuneet innovoimaan ja haastamaan alan vertailuarvoja, ratkaisemaan käyttäjien kipupisteitä ja tuomaan heille luokkansa parhaat tuotteet. Magic-sarja on täydellinen esimerkki Honorin teknologisesta idealismista ja can-do-asenteesta”, totesi maajohtaja Hugo Hu.

Uusien Magic 4 -puhelimien julkaisun jälkeen Honorin Suomen maajohtaja Hugo Hu jopa innostui iloitsemaan puhelimien ylittävän monet kilpailijoiden uudet lippulaivalaitteet, kuten Samsungin uuden Galaxy S22 -sarjan.

”Hiljattain julkaistu Honor Magic 4 -sarjamme on monien alan ensimmäisten innovaatioiden ansiosta todellinen kipupisteiden tappaja. Se ylittää monet alan kilpailijat, mukaan lukien hiljattain julkaistun Samsung Galaxy S22 -sarjan. Lopulta markkinat antavat vastauksen”, totesi Hugo Hu.

Honor Magic 4 Pron avainominaisuudet.

Uusissa Magic 4 -sarjan älypuhelimissa on mielenkiintoisia teknisiä ratkaisuja, sillä Honor käyttää esimerkiksi ensimmäisien joukossa Qualcommin tuoreinta Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiriä. Puhelimiin on saatu myös 50 megapikselin Ultra Fusion -, huippuluokan kaartuva AMOLED-näyttöpaneeli sekä IP68-luokituksen mukainen pölyn- ja vedenkestävyys Yksi malliston erikoisuus on 100 watin tehoinen langaton ja langallinen pikalataus. Tarkemmin puhelimien teknisiin tietoihin voi tutustua aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Honorin tavoitteena on myös ottaa lippulaivamarkkinoilla markkinaosuutta Applelta ja Samsungilta. Vaikka Honor on ollut aikaisemmin tunnettu pääasiassa edullisien ja keskihintaisten älypuhelimien valmistaja, niin tavoitteet ja luottamus omaan tekemiseen on kuitenkin Honorilla korkealla.

”Meillä on vahva luottamus ottaaksemme markkinaosuutta Applelta ja Samsungilta lippulaivamarkkinoilla. Vaikka kilpailemme muiden alan toimijoiden kanssa, uskomme, että todellinen menestys ei ole kilpailijoiden lyömistä. Kyse on käyttäjien kipupisteiden voittamisesta. Keskeinen strategiamme on olla kipupisteiden tappaja, ja käyttää tuoteinnovaatioitamme, kasvattaaksemme kuluttajien luottamusta”, kertoi Hugo Hu.

Hugo Hu kertoi kuitenkin uskovansa, että Honorista tulee kuluttajien keskuudessa luotettu ja suosittu premium-teknologiabrändi.

Honor ei ole pystynyt toistaiseksi vastaamaan muun muassa Honor 50 -puhelimensa päivityslupauksella kilpailijoiden tasoa, eikä nyt uusille Magic 4 -sarjan puhelimille kerrottu mitään tarkkaa päivityslupausta. Aikaisemmin Honor on puhunut vain 1 + 2 vuoden päivityslupauksesta Honor 50 -puhelimelle, mutta lupaus kalpenee selvästi muun muassa Samsungin uudelle 4 + 5 vuoden mittaiselle päivityslupaukselle.

Uusimmat Samsungin puhelimet tarjoavat siis jopa 4 vuotta suurempia Android-versiopäivityksiä sekä 5 vuotta tietoturvapäivityksiä. Honorin 1 + 2 vuoden lupaus kalpenee Samsungin rinnalla siis selvästi. Kysyimme Honorin Suomen maajohtajalta, onko tähän tulossa muutosta, mutta selvää vastausta asiaan ei saatu. Hän kertoi kuitenkin yrityksen jatkavan päivityskäytännön uudistamista.

”Honor jatkaa päivityskäytännön arvioimista ja päivittämistä, kun se kehittää ja julkaisee enemmän älypuhelimia globaaleille markkinoille. Ymmärrämme, että tämä on äärimmäisen tärkeää ja varmistamme, että kuluttajat voivat luottaa Honoriin tässä asiassa”, kommentoi Hugo Hu päivityslupausta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor