HonorYleinen

Honor julkaisi Magic 4- ja Magic 4 Pro -puhelimet – panostettu kameroihin, tyylikkyyteen ja huippuluokan tekniikkaan

Honor Magic 4 -sarja

Honor on esitellyt tänään Mobile World Congress 2022 -messuilla järjestetyssä tilaisuudessa yhtiön uusia tuotteita. Tilaisuuden tärkeimmät uutuudet olivat Magic 4 -sarjan huippupuhelimet, joita ovat Magic 4 ja Magic 4 Pro. Kyseessä ovat itsenäisen Honorin ensimmäiset lippulaivapuhelimet globaaleille markkinoille. Uutuuspuhelimissa on panostettu vahvasti ulkonäköön, näyttöön, kuvausominaisuuksiin sekä suorituskykyyn.

”Honorilla me kysymme aina itseltämme, mitä voimme tehdä ratkaistaksemme käyttäjien kipupisteet ja luodaksemme heille parhaan tuotekokemuksen? Ensiluokkainen Honor Magic -sarjamme on todellinen malliesimerkki innovatiivisesta teknologiastamme ja halustamme haastaa jatkuvasti alan edelläkävijöitä”, kertoo George Zhao, Honor Device Co, Ltd:n toimitusjohtaja. ”Täysin uusi HONOR Magic4 -sarja määrittelee uudelleen huippuosaamisen laitteen ulkonäössä, näytössä, kamerassa, suorituskyvyssä ja turvallisuudessa. Se tarjoaa taianomaisen kokemuksen käyttäjilleen ympäri maailmaa.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Magic 4 Pro on malliston kärkimalli globaaleilla markkinoilla, eikä Honor ole lähtenyt säästelemään. Puhelimen rakenteessa on käytetty alumiinia ja lasia, jotka luovat premium-kokemuksen. Lisäksi puhelimesta on tehty IP68-luokituksen mukaisesti pölyn- ja vedenkestävä. Honor Magic 4 Pron voi siis upottaa veteen 1,5 metrin syvyyteen 30 minuutin ajaksi. Puhelimesta on viisi väriversiota, jotka ovat syaani, kulta, valkoinen, musta ja oranssi.

Honor Magic 4 Pro

Puhelimen näyttö on kooltaan 6,81 tuumaa ja se perustuu LTPO OLED -paneeliin. Näytössä on korkea 2848 x 1312 pikselin tarkkuus, joka vastaa 460 pikseliä tuumaa kohden. Sulavan kokemuksen takaa jopa 120 hertsin dynaaminen virkistystaajuus, joka vaihtelee näytettävän sisällön mukaisesti. Näytössä on myös HDR10+ -tuki, 1,07 miljardia väriä 1000 nitin maksimikirkkaus.

Näyttöä varten Magic 4 Prossa on myös erillinen näyttöpiiri, joka on toteutettu Pixelworksin kanssa. Tämän avulla näyttö tukee kehittyneempää SDR-sisällön skaalaamista HDR-sisällöksi sekä se mahdollistaa MEMC-tekniikan jopa 120 hertsillä. Näyttö erottuu kilpailijoistaan myöskin kaartuvuudeltaan. Näytön reunat kaartuvat hillitysti, mutta samalla Honor on tuonut kaartuvuutta näytön ylä- ja alareunoihin, joka tekee kokemuksesta sulavamman.

Honor Magic 4 Prossa käytetään Qualcommin uutta Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiriä, joka julkaistiin viime joulukuussa. Snapdragon 8 Gen 1 on valmistettu uudella 4 nanometrin prosessilla, joten piirin pitäisi olla aikaisempaa virtapihimpi. Järjestelmäpiiri koostuu kahdeksasta ytimestä, jotka pohjautuvat ARMv9-tekniikkaan. Tehokkain ydin on Cortex-X2-ydin, joka toimii 3,0 GHz:n kellotaajuudella. Kolme muuta tehoydintä ovat Cortex-A710-pohjaisia ja ne toimivat 2,5 GHz:n kellotaajuudella. Lisäksi neljä energiatehokasta ydintä perustuvat Cortex-A510-ytimiin ja ne toimivat 1,8 GHz:n kellotaajuudella.

Suorituskyvyn pitäisi olla 20 prosenttia aikaisempaa parempi sekä grafiikkasuorittimen pitäisi olla jopa 30 prosenttia tehokkaampi. Järjestelmäpiirin yksi kohokohdista on tekoälymoottori, joka on nyt 300 prosenttia tehokkaampi kuin aikaisemmin. Puhelimessa on myös Honor OS Turbo X varmistamassa, että laitteisto ja ohjelmisto toimivat saumattomasti yhdessä sujuvuuden ja virrankulutuksen parantamiseksi sekä laitteiston ikääntymisen estämiseksi. Honor tuo alan ensimmäisen pelisuorituskyvyn optimointiin suunnitellun AI Super Rendering -tekniikan mobiilipelaamiseen GPU Turbo X -tekniikan kautta.

Honor on laittanut uutuuspuhelimeen 8 tai 12 gigatavua LPDDR5-standardiin perustuvaa RAM-muistia sekä 256 tai 512 gigatavua UFS 3.1 -standardiin perustuvaa sisäistä tallennustilaa. Muistikorttipaikkaa Honor ei ole uutuuspuhelimeensa mahduttanut.

Magic 4 Prossa on päätetty panostaa vahvasti kameroihin, sillä takaosassa on mielenkiintoinen kolmoiskamera. Pääkameran tarkkuus yltää 50 megapikseliin ja se on kooltaan 1/1,56 tuumaa. Toinen kameroista on 50 megapikselin tasoinen ultralaajakulmakamera, joka takaa kuvat 122 asteen näkökentällä. Kolmas kameroista on 64 megapikselin tasoinen periskooppikamera, joka takaa muun muassa 3,5x optisen zoomauksen sekä 100x digitaalisen zoomauksen. Honor on laittanut pää- ja periskooppikameroihin optisen kuvanvakautuksen.

Honorin mukaan kaikki kamerat tukevat Ultra-Fusion laskennallisella valokuvausta, jonka avulla laite voi tuottaa aikaisempaa selkeämpi kuvia, jopa kaukaa kuvattuna. Usean kameran laskennallinen valokuvaus mahdollistaa fuusion koko polttovälillä ja tarjoaa Honorin mukaan erinomaiset kuvantamisominaisuudet. 50 megapikselin laajakulmakamera ja 50 megapikselin ultralaajakulmakamera lisäävät laskennallisen valokuvauksen avulla kuvan terävyyttä ja selkeyttä 65 prosentilla.

Magic 4 Prossa on panostettu myös videokuvaukseen, sillä puhelin sisältää HONOR Magic-Log Movie Masterin ja AI Film Effects -elokuvatehosteet. Näiden avulla Magic 4 Pron luvataan tarjoavan alan ensimmäisen 10-bittisen Log 4K -videotallennuksen 60 fps -tasolla. Yleisesti ammattimaisten elokuvien kuvaamiseen käytetty Log-muoto antaa käyttäjille mahdollisuuden parantaa videoidensa ulkoasua elokuvallisilla värisävyillä ja HDR-selkeydellä.

Uutuuspuhelimessa on tuoreeltaan Android 12 -käyttöjärjestelmä, jossa on tuki Googlen palveluille. Mukana on Honorin uusi Magic UI 6.0 -käyttöliittymä, joka tarjoaa valikoiman paranneltuja ja räätälöityjä ominaisuuksia sekä älykokemuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akunkesto on kookkaan 4600 milliampeeritunnin varassa, mutta tällä kertaa suuret panostukset nähdään lataustekniikoissa. Honor tarjoilee Magic 4 Prolle peräti 100 watin tehoisen langallisen SuperCharge-pikalatauksen, mutta myös langattoman 100 watin pikalatauksen. 100 watin langallisen pikalatauksen ansiosta Magic 4 Pro latautuu 100 prosenttiin vain 30 minuutissa. 100 watin langattomalla latauksella akun luvataan latautuvan 50 prosenttiin vain 15 minuutissa.

Privacy Calling

Honor Magic 4 Pro on suunniteltu myös yksityisyys edellä. Puhelin tukee Privacy Calling -ominaisuutta, jonka tehonlähteenä toimii äänivuodon useimmissa yksityispuheluissa estävä Directional Sound -teknologia. Directional Sound on ensimmäinen taajuusjakotekniikka, joka tukee samanaikaista äänensiirtoa näytön ja vastaanottimen ääntä lähettävästä moduulista. Näyttö ja vastaanotin toimivat yhdessä säätääkseen saapuvan äänen äänenvoimakkuutta eri ympäristöihin sopivaksi varmistaen, että vaikka olisit hiljaisessa ympäristössä, kuten hississä, vieressäsi seisovat ihmiset eivät kuule puhelun toisen osapuolen puhetta.

Puhelimessa lisäturvaa tarjoavat myös kaksoisturvajärjestelmä (HTEE+QTEE), itsenäinen turvasivu, 3D-kasvojentunnistus sekä ultraäänisormenjälkilukija. Puhelimen muita ominaisuuksia ovat stereokaiuttimet ja Bluetooth 5.2- ja Wi-Fi 6 -yhteydet.

Honor Magic 4 Pron tekniset tiedot

 • Näyttö: 6,81 tuumaa, LTPO OLED, QHD+ (2848 x 1312, 460 ppi), 120 Hz, HDR10+, 4-sivulta kaartuva
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 (4 nm)
  • Piiri: 1x Cortex-X2 2.995GHz + 3x Cortex-A710 2.496GHz + 4x Cortex-A510 1.785GHz / Adreno 730
 • RAM-muisti: 8 tai 12 gigatavua (LPDDR5)
 • Tallennustila: 256 tai 512 Gt (UFS 3.1)
 • Kamerat: Kolmoiskamera + salama
  • Pääkamera: 50 megapikseliä (f/1.8, PDAF, OIS)
  • Ultralaajakulmakamera: 50 megapikseliä (f/2.2, 122 asteen näkökenttä)
  • Periskooppikamera: 64 megapikseliä (f/3.5, OIS, 3,5x optinen zoom, 100x digitaalinen zoom)
  • Muuta: dToF-lasertarkennussensori, Flicker-sensori, IMAX Enhanced, 4K HDR 10, 60fps, Magic-Log 10-bit Log 4K 60fps recording
 • Etukamera: 12 megapikseliä (1,22 um, 100 astetta) + 3D-syvyyskamera
 • Akku: 4600 milliampeerituntia
  • Lataus: 100 watin langallinen pikalataus, 100 watin langaton lataus
 • Käyttöjärjestelmä: Android 12 ja Magic UI 6.0
  • Päivityslupaus: Ei lupausta
 • Mitat: 163,6 x 74,7 x 9,15 mm (lasi), 9,10 mm (PU)
 • Paino: 215 g (lasi), 209 g (PU)
 • Vedenkestävyys: IP68 (1,5 metrin syvyyteen 30 minuutiksi)
 • Muuta: Ultraäänisormenjälkilukija näytössä, Bluetooth 5.2, NFC, USB-C (3.1), Wi-Fi 6, NFC
 • Ääni: Stereokaiuttimet
 • Värit: Syaani, kulta, valkoinen, musta ja oranssi (PU)

Honor Magic 4

Toinen uutuuspuhelimista on Honor Magic 4, joka tarjoaa vastaavia ominaisuuksia hieman karsitummin kuin pro-versio. Tarjolla on lähes kaikki samat avainominaisuudet, mutta myös eroavaisuuksia on saatu mukaan. Muotoilultaan laite on pitkälti samanlainen, mutta rakenne on nyt vain IP54-luokituksen mukaisesti roiskevedenkestävä. Värivaihtoehdot ovat syaani, kulta, valkoinen sekä musta.

Näyttö on kooltaan 6,81 tuumaa ja se perustuu LTPO OLED -tekniikkaan. Tarkkuus yltää 2664 x 1224 pikselin tasolle ja näytössä on 120 hertsin virkistystaajuus. Näytössä suurin ero on pienempi keskitetty etukamerareikä, ja nyt Magic 4:n kohdalla näytön reunat kaartuvat vain kahdelta sivulta.

Tehoista on vastaamassa sama Qualcommin kehittämä Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri ja sen rinnalla on 8 tai 12 gigatavua RAM-muistia. Myöskin sisäistä tallennustilaa on 128, 256 tai 512 gigatavua versiosta riippuen. Muistikorttipaikkaa ei myöskään perusversio tarjoile.

Kamerat ovat pitkälti samanlaiset kuin isovelimallissa. Magic 4:n takaosassa on kolmoiskamera, joka koostuu 50 megapikselin pääkamerasta ja 50 megapikselin ultralaajakulmakamerasta. Kolmas kamera on periskooppikamera, jonka tarkkuus on tiputettu 8 megapikseliin, mutta se tukee 5x optista zoomausta. Kameraominaisuudet ovat samat kuin Pro-versiossa, sillä mukana on kattavat videokuvaustoiminnot sekä Ultra-Fusion-ohjelmisto.

Akku on nyt kooltaan 4800 milliampeerituntia ja tuettuna on 66 watin langallinen SuperCharge-pikalataus. Langatonta latausta ei Magic 4 -puhelimesta löydy. Käyttöjärjestelmänä on Android 12, jonka päällä toimii Magic UI 6.0 -käyttöliittymä. Muita ominaisuuksia ovat näytönalainen sormenjälkilukija, stereokaiuttimet, Bluetooth 5.2- ja Wi-Fi 6 -yhteydet.

Honor Magic 4 tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,81 tuumaa, LTPO OLED, 2664 x 1224 (430 ppi), 120 Hz, HDR10+, kaartuva, 1000 nit
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 (4 nm)
  • Piiri: 1x Cortex-X2 2.995GHz + 3x Cortex-A710 2.496GHz + 4x Cortex-A510 1.785GHz / Adreno 730
 • RAM-muisti: 8 tai 12 gigatavua (LPDDR5)
 • Tallennustila: 128, 256 tai 512 Gt (UFS 3.1)
 • Kamerat: Kolmoiskamera + salama
  • Pääkamera: 50 megapikseliä (f/1.8, PDAF, OIS)
  • Ultralaajakulmakamera: 50 megapikseliä (f/2.2, 122 asteen näkökenttä)
  • Periskooppikamera: 8 megapikseliä (f/3.4, 5x optinen zoom, 50x digitaalinen zoom)
  • Muuta: dToF-lasertarkennussensori, Flicker-sensori, IMAX Enhanced, 4K HDR 10, 60fps, Magic-Log 10-bit Log 4K 60fps recording
 • Etukamera: 12 megapikseliä (1,22 um, 100 astetta)
 • Akku: 4800 milliampeerituntia
  • Lataus: 66 watin langallinen pikalataus
 • Käyttöjärjestelmä: Android 12 ja Magic UI 6.0
  • Päivityslupaus: Ei lupausta
 • Mitat: 163,6 x 74,5 x 8,8 mm
 • Paino: 199 g
 • Vedenkestävyys: IP54 (roiskevedenkestävä)
 • Muuta: Ultraäänisormenjälkilukija näytössä, Bluetooth 5.2, NFC, USB-C (3.1), Wi-Fi 6, NFC
 • Ääni: Stereokaiuttimet
 • Värit: Syaani, kulta, valkoinen ja musta

Hinta ja saatavuus

Mustan ja valkoisen värin lisäksi Honor Magic 4 -sarjaa on saatavana täysin uusissa syaanin sinisen ja tyylikkään kullan väreissä. Honor Magic 4 -sarjan Suomen saatavuus ja suositushinta ilmoitetaan myöhemmin.

Tilaisuudessa Honor ilmoitti puhelimien 8 + 256 gigatavun muistiversioiden hinnat Euroopan markkinoilla. Honor Magic 4 maksaa 899 euroa ja Honor Magic 4 Pro maksaa 1099 euroa.

Lähde: Honorin materiaalit

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor