HMDYleinen

HMD Global laajentaa toimintaansa Suomessa – ostaa Valona Labsin toiminnot ja perustaa T&K-yksikön Tampereelle

Nokia-puhelimista vastaava suomalainen HMD Global on laajentamassa toimintaansa ja läsnäoloaan kotimaassaan ostamalla Valona Labsin toiminnot ja perustamalla Tampereelle uuden tutkimus- ja kehitysyksikön. Valona Labsin toimintojen ostamisen yhteydessä HMD Global vahvistaa mobiili-, yrityskäyttö- ja kyberturvaosaamistaan.

Uusi osaamiskeskus Tampereella keskittyy ohjelmistokehitykseen, turvallisuuteen ja palveluihin, mikä edistää HMD Globalin siirtymistä puhtaasta laiteliiketoiminnasta laitteet ja palvelut yhdistävään liiketoimintamalliin. Tämä monipuolistaa sekä yhtiön teollisoikeuksia että sen ainutlaatuista tarjontaa asiakkailleen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Global aloitti uudenlaisen palveluliiketoiminnan tämän vuoden maaliskuussa, kun se julkisti HMD Connect -roamingpalvelun, jonka avulla datayhteyksiä voi vaivattomasti käyttää kaikkialla maailmassa. Tulevina kuukausina Tampereen-yksikkö keskittyy HMD Connectin jatkokehitykseen samalla kun se aloittaa muiden palveluiden kehitystyön. Näitä ovat esimerkiksi laitteen etälukitseminen, yritysten mobiiliratkaisujen hallinta, turvalliset verkkoyhteydet ja black box -ohjelmistotestaus. HMD Globalin tavoitteena on myös laajentaa osaamiskeskuksen toimintaa kuvaamiseen ja ääneen liittyviin teknologioihin.

HMD Globalin mukaan uuteen Tampereen yksiköön aletaan rekrytoida välittömästi uusia osaajia. Uutta osaamiskeskusta vetää Valona Labsin toimintaa Tampereella menestyksekkäästi johtanut Ari Heikkinen.

“Uskomme vahvasti, että turvallisuuden ja luotettavuuden tulisi olla jokaisen puhelimen perusta. Olemmekin ylpeitä voidessamme kertoa, että olemme ostaneet mobiilialalla hyvin tunnetun ja luotetun ohjelmistoyritys Valona Labsin toiminnot. ”, kommentoi HMD Globalin tuotejohtaja Juho Sarvikas.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Olemme ylpeitä suomalaisista juuristamme ja tuotteidemme pohjoismaisesta huippumuotoilusta. On hienoa perustaa uusi osaamiskeskus nimenomaan Tampereelle. Ostamiemme toimintojen avulla luomme perustan T&K-yksikölle, joka tulee muuttamaan liiketoimintaamme ja tuotteitamme. Samalla voimme tarjota myös uusia työmahdollisuuksia Suomessa. Olen itse kasvanut lähellä Tamperetta, joten tiedän hyvin, millaista osaamista tälle alueelle on kehittynyt. Rohkaisen matkapuhelinten turvallisuuteen sekä kuvaan ja ääneen liittyvien teknologioiden osaajia olemaan yhteydessä meihin ja keskustelemaan yhteistyöstä kanssamme.”, jatkoi Juho Sarvikas.

“Olemme työskennelleet läheisesti HMD Globalin kanssa jo jonkin aikaa, ja on hienoa julkistaa yhteistyömme, kun kumppanuutemme nyt entisestään vahvistuu. Uudessa osaamiskeskuksessa työskentelemme hyvin ajankohtaisten asioiden parissa. Kyberturvallisuusongelmat ovat lisääntyneet koronapandemian aikana, joten nyt on juuri oikea hetki vahvistaa panostustamme mobiiliturvallisuuteen.”, kommentoi HMD Globalin turvallisuus- ja yritysratkaisuista vastaavaksi nimitetty Ari Heikkinen.

”Tampere tunnetaan teknologian kehityksestä, erityisesti mobiilialan innovaatioista. Odotamme, että voimme hyödyntää tämän alueen osaamista ja alamme etsiä yhteistyömahdollisuuksia alueen yritysten ja Tampereen yliopiston teknologiayksiköiden kanssa. Koska toimintamme laajenee, meillä on välitön tarve löytää uusia kykyjä tiimiimme, ja olen erittäin innostunut monista mahdollisuuksista, joita tämä Suomelle tulevaisuudessa tuo.”, jatkoi Ari Heikkinen.

Lähde: HMD Globalin lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

4 Kommenttia

  1. Vielä kun Nokia ostaisi HMD Globalin itselleen, itsenäiseksi tytäryhtiöksi. Saisi vähän järkeä yhtiön toimintaan, siis HMD Globalin.

    1. Entisten nokialaisten porukkaahan tuolla HMD Global ”pöytälaatikko”firmassa onkin, joten miten kummassa sitä parantaisi nokialaisten lisääminen mukaan. Sama tyyli on ollut kuin taannoin nokialaisten luurien valmistuksessa, että variantin varianttia pukataan, erikoisuuttakin vähemmän toimivana ja luullaan pienenä olevansa ISOkin.

      Toivottavasti tuo Tampereen osasto ei ole Näsijärven lähellä, sillä Nokia-kännyköistähän ei löydy yhtäkään rantaveteen putoamisen kestävääkään, kun niitä ei ole suunniteltu, eikä tehty pohjoismaisiin olosuhteisiin edes vedenkestävyydelläkään. Vain IPS LCD -näytötkin niissä hyytelöityvät ihan hilloksi talvipakkasilla ja Suomen suvessa ei niitten näytöiltä voi mitään näyttää turisteillekaan. Eli ihan perusasioissa rutkasti petrattavaa, kun näpertelevät vain ”lillukan varsissa” ja katselevat muitten kännykkävalmistajien perävaloja Nokia-brändin lisähinnoittelulla.

  2. Edes kohtuulaadukkaiden ja kunnon hinta/laatu-suhteen kännyköiden myyntiin tuomisen HMD Global taitaakin olla jo ihan unohtanut suunnitelmistaan. Nythän sillä ei ole portfoliossaan ainuttakaan kunnollista kännykkää yrityksille, eikä kuluttajillekaan.

  3. Juuri sen takia jos vaikka saataisiin se kännyköiden teko takaisin Suomeen ja mulle se on aivan sama missä se toimisto on, kun eivät tietääkseni edes testaa esim. kännyköiden vedenkestävyyttä.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD