AndroidHMDNokia

HMD Global on toimittanut virheellisiä Nokia 6 -puhelimia

HMD Global on kamppaillut viimeiset kuukaudet uusien Nokia 3-, Nokia 5-, ja Nokia 6 -puhelimien toimitusongelmien kanssa maailmanlaajuisesti. Myös Suomessa monet ennakkotilaajat ovat saaneet odotella puhelimia reilusti yli kuukauden luvatusta toimitusajasta. HMD Global on ollut myös varsin hiljaa ongelmistaan ja viimeisin virallinen kommentti on, että puhelimet myöhästyivät juhannuksen takia. Nyt HMD Globalilla on edessään taas vakava ongelma, joka koskee tiedettävästi vain Nokia 6 -puhelinta.

Venäjällä on raportoitu, että HMD Global on toimittanut maahan virheellisiä Nokia 6 -puhelimia. Ainakin Venäjällä Nokia-puhelimien virallisen jälleenmyyjän kautta on myyty Nokia 6 -puhelimia, jotka ovat olleet virheellisiä. Ongelma koskee tällä kertaa puhelimista löytyvää virheellistä SIM-korttitelakkaa. Nokia 6 on Dual-SIM-puhelin, eli laitteessa on kaksi SIM-korttipaikkaa. Puhelimessa on tuki myös muistikortille, joka on toteutettu yhden SIM-korttipaikan kustannuksella. Nokia 6 -puhelimeen voidaan siis joko asettaa kaksi SIM-korttia tai yksi SIM-kortti ja muistikortti. Venäjällä toimitetuissa Nokia 6 -puhelimissa on törmätty ongelmaan, jossa puhelimeen ei voidakaan asettaa kahta SIM-korttia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toimitetut puhelimet ovat versionumeroltaan TA-1021 ja myyntipakkauksesta löytyy tieto, että puhelin on Dual-SIM -versio ja myös itse puhelimessa on kaksi IMEI-numeroa. Ongelma löytyy itse puhelimen SIM-korttitelakasta, jossa on vain paikka yhdelle SIM-kortille sekä muistikortille. Korttitelakassa lukee myös molemmat IMEI-numerot, vaikka telakassa on paikka vain yhdelle kortille. Myös SuomiMobiilille toimitettu Nokia 6 on versionumeroltaan TA-1021, eikä siinä ole vastaavaa ongelmaa.

Ongelman laajuudesta ei toistaiseksi ole tietoa, mutta ainakaan Suomessa ei ole tullut vastaan vastaavia raportteja. SuomiMobiili kysyi HMD Globalilta kommenttia Venäjällä havaittuun virheeseen ja jos saamme vastauksen lisäämme sen artikkeliin.

Lähde: Akket.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android