AndroidHMDNokiaYleinen

Saapuuko Nokia 8 myyntiin vain pari päivää julkaisun jälkeen? – lippulaivamyymälä avataan 18.8. Kiinassa

Nokia logoHMD Global tulee esittelemään 16. elokuuta ainakin yhden uuden Nokia-älypuhelimen, jonka odotetaan kantavan nimeä Nokia 8. Olemme saaneet kuulla puhelimesta jo useaan kertaan erilaisia huhuja, joten Nokia 8:sta tiedetään jo lähes kaikki. Uusin tuttavuus huhuissa on Nokia 2, joka julkaistaan mahdollisesti Nokia 8:n rinnalla.

Lue kaikki huhut Nokia 8 -puhelimesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Helmikuussa julkaistut Nokia 3, 5 ja 6 eivät ole vieläkään saapuneet kunnolla myyntiin, mutta tulevan Nokia 8:n odotetaan saapuvan kuitenkin nopeasti julkaisun jälkeen kauppojen hyllyille. Alun perin Nokia 8:n julkaisua povattiin jo kesän alkuun, mutta todennäköisesti halvempien puhelimien myöhästyminen viivästytti myös lippulaivapuhelimen julkaisua.

Nyt uusimpien tietojen perusteella HMD Global ja Nokia avaavat Kiinassa 18. elokuuta verkossa olevassa Tmall-kauppapaikassa Nokian virallisen lippulaivamyymälän. Kaupan avajaiset pidetään siis vain kaksi päivää uuden puhelimen julkaisun jälkeen, joka voisi viitata myös uuden laitteen lanseeramiseen Kiinassa. 18. elokuuta voisi siis hyvinkin alkaa Nokia 8 -puhelimen myynti tai ainakin ennakkotilaaminen Kiinassa, mutta mitään varmaa tästä ei tulla saamaan ennen kuin vasta lippulaivamyymälän avautuessa. Aikaisemmin HMD Global on tyytynyt myymään uutta Nokia 6 -mallia vain kiinalaisessa JD.com -verkkokaupassa.

Nokia 8:ssa on huhuttu olevan Android 8.0 -käyttöjärjestelmä, Qualcomm Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, 5,3 tuuman näyttö 1440 x 2560 pikselin tarkkuudella sekä 4 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa on 64 gigatavua ja puhelimen etu- ja takakamerat ovat suuruudeltaan 13 megapikseliä. Takakamera koostuu kahdesta 13 megapikselin kennosta, joista toisen tiedetään olevan mustavalkoinen.

Lähde: Tmall

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android