HMDNokiaYleinen

HMD Global teki tappiota 189 miljoonaa euroa ja liikevaihtoa 2,4 miljardia euroa

Suomalainen HMD Global on ensimmäistä kertaa puhunut julkisesti vuoden 2018 tulosluvuistaan. Nokia-puhelimista vastaava tuotejohtaja Juho Sarvikas on kertonut Helsingin Sanomien haastattelussa, että yhtiön tappiot kasvoivat viime vuonna reilusti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Globalin liikevaihto oli viime vuonna 2,4 miljardia euroa ja tilikauden tappio oli 189 miljoonaa euroa. Sarvikkaan mukaan tappiot johtuvat pääasiassa uusista investoinneista, joilla yhtiö pyrkii turvaamaan kilpailukykynsä tulevaisuudessa.

”Olemme investoineet paljon jakeluun ja tuotantoon eri puolilla maailmaa sekä tutkimukseen ja tuotekehitykseen etenkin tietoturvassa ja viidennen sukupolven matkapuhelintekniikan käyttöönotossa”, Sarvikas sanoo.

Vuonna 2018 HMD Globalin kerrotaan myyneen yli 80 miljoonaa puhelinta, mikä on 10 miljoonaa enemmän kuin vuonna 2017. HMD Globalin vuoden 2017 liikevaihto oli 1,8 miljardia euroa ja tilikauden tappio 65 miljoonaa euroa. Vuonna 2018 yhtiön tärkeimmiksi markkina-alueiksi kerrottiin Eurooppa, Pohjois-Afrikka, Lähi-itä sekä Venäjä. Tammikuussa HMD Global ilmoitti yhteistyöstä myös yhdysvaltalaisten operaattoreiden kanssa.

”Operaattoriyhteistyön takia Yhdysvallat on meille tärkeä kasvumarkkina. Operaattorit myös haluavat tuoda markkinoille eurooppalaisten tuotemerkkien puhelimia. Euroopassa olemme viiden suurimman älypuhelimien valmistajan joukossa”, Sarvikas sanoo.

Sarvikas vahvisti myös HMD Globalilla olevan menossa rahoituskierros, mutta asiaa ei voitu vielä kommentoida.

Lähde: Helsingin Sanomat

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD