HMDNokiaYleinen

HMD Global tippui taas TOP10-valmistajista – Markkinaosuus täysin olematon

Kuluvan vuoden toinen neljännes osoitti HMD Globalin älypuhelintoimituksissa hieman elpymisen merkkejä, mutta kolmas neljännes, eli heinä-syyskuu oli jälleen verrattain huono, jos on uskomista Counterpointin tutkimuksiin. Nokiamob.net -sivusto sai Counterpointilta tietoja kolmannen neljänneksen Nokia-puhelimien toimituksista, joiden mukaan toimitukset kutistuivat jopa miljoonalla älypuhelimella verrattuna vuotta aikaisempaan.

Vuoden 2018 kolmannella neljänneksellä HMD Global oli vielä maailman yhdeksänneksi suurin älypuhelinvalmistaja, mutta tippui jo Q4 2018 aikana kymmenenneksi suurimmaksi valmistajaksi. Vuoden 2019 ensimmäisen neljänneksen aikana HMD Global ei pystynyt enää pysymään kilpailijoidensa mukana ja tippui sijalle 13. TOP-valmistajien listauksessa. Toisella neljänneksellä HMD Global nousi takaisin sijalle 9., mutta nyt kolmannen neljänneksen aikana Nokia-puhelimien myynti on ollut verrattain heikkoa. Tällä hetkellä HMD Globalin kerrotaan olevan jälleen sijalla 13. ja markkinaosuus on noin yhden prosentin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kokonaisuudessaan heinä-syyskuussa HMD Global toimitti siis peräti 3.8 miljoonaa älypuhelinta, eli verrattuna vuotta aikaisempaan Nokia-puhelimia toimitettiin jopa miljoona kappaletta vähemmän. HMD Globalilla menee kuitenkin varsin hyvin peruspuhelimien puolella, jossa Nokia-puhelimilla on 16 prosentin markkinaosuus ja HMD Global on toiseksi suurin peruspuhelinvalmistaja.

Counterpointin mukaan kokonaisuudessaan heinä-syyskuussa toimitettiin 380 miljoonaa älypuhelinta, joista lähes puolet olivat Samsungin, Huawein tai Applen valmistamia.

Lähde: Nokiamob.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD