HMD globalNokiaYleinen

HMD Global toimitti melkein 3 miljoonaa älypuhelinta heinä-syyskuussa 2021 – myös 10 miljoonaa peruspuhelinta meni kaupaksi

Nokia X10

Tutkimusyhtiö Counterpoint julkaisi jo aikaisemmin tietonsa kuluvan vuoden kolmannen neljänneksen, eli heinä-syyskuun raporttinsa älypuhelimien toimituksista globaalisti. Älypuhelinmarkkinan ykkönen oli Samsung 20 prosentin markkinaosuudella ja toisella sijalla oli Apple 14 prosentin markkinaosuudella. Lisäksi kolmantena oli Xiaomi 13 prosentin osuudellaan. Counterpoint on antanut nyt myös mielenkiintoisia tietoja HMD Globalin toimituksista Nokiamob.net-sivustolle.

HMD Global pystyi kasvattamaan Nokia-älypuhelimien toimituksia 12 prosentilla Q3 2021 aikana, kun verrataan edeltävään neljännekseen. Lisäksi kasvua nähtiin jopa 37 prosentin verran, kun verrataan samaan ajankohtaan vuotta aikaisemmin. HMD Global oli heinä-syyskuussa maailman 14. suurin älypuhelinvalmistaja toimittamalla melkein 3 miljoonaa älypuhelinta.

Kuva: Nokiamob.net

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Counterpointin mukaan HMD Globalin älypuhelimien kysynnän kasvua vauhdittivat Lähi-itä, Afrikka ja Pohjois-Amerikka, joissa Nokia-puhelimet hyötyivät LG:n lähdöstä.

Kuva: Nokiamob.net

Peruspuhelimien osalta HMD Global pystyi pitämään itsensä edelleen maailman toiseksi suurimpana valmistajana toimittamalla noin 10 miljoonaa puhelinta heinä-syyskuussa 2021. Peruspuhelimien osalta HMD Global on nähnyt laskua koko vuoden ajan, vaikka ollaankin varsin samalla tasolla vuoden takaiseen verrattuna.

Kun perus- ja älypuhelimet yhdistetään, niin HMD Global toimitti 13 miljoonaa puhelinta, joten Nokia-brändin voimin suomalaisvalmistaja olisi ollut 11. suurin puhelinvalmistaja. HMD Global pystyi saavuttamaan parhaimmat toimitusmääränsä viisi vuotta sitten yhtiön lähtiessä mukaan puhelinmarkkinoille. Tämän jälkeen suunta on ollut pitkälti alaspäin, vaikka myös parempiakin vuosineljänneksiä on matkan varrella nähty.

Kuva: Nokiamob.net

Lähde: Nokiamob.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Tilanne voisi olla vieläkin parempi mutta huono asiakas (loppukäyttäjät) suhteiden hoito haittaa toimintaa.
    Takuut ei toimi, päivityksistä ongelmia m.. Android 11 mukana menee lataus poskelleen, pitää buutata puhelin jotaa saa lataustumaan, videot ei tallennu mihinkään ja etukamera katoaa mm. Nokia 7.2 mallissa.
    Nämä kaikki on niitä massalaitteita joilla olisi markkinaa joka puolella.

  2. Ongelmia kyllä löytyy liikaa Nokialaisista. Nimenomaan ainakin niissä kalleimmissa malleissa. Ihmettelen myös ns. lippulaivamallien ja parhaimpien SoC puutetta.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD global