HMDNokiaYleinen

(Päivitetty) HMD huijaa härskisti uutuuspuhelimiensa tuotekuvilla – ovat todellisuudessa jotain aivan muuta kuin annetaan ymmärtää

HMD Pulse -puhelimen todellinen laite (Kuva: iFixit) sekä HMD:n virallinen tuotekuva laitteesta.

// Päivitys 28.4. kello 14.30:  HMD Globalin markkinointijohtaja Lars Silberbauer on kertonut sosiaalisessa mediassa, että tuotekuvat HMD Pulse -sarjan osalta on korjattu. Hän on myös pahoitellut virhettä.

Päivitetyt tuotekuvat ovat nyt HMD:n sivuilla.

// Alkuperäinen artikkeli alapuolella: 

Suomalainen HMD Global julkisti tällä viikolla uudet HMD Pulse -puhelimensa, jotka ovat ensimmäiset HMD-brändin alaisuudessa. Kaikki kolme laitetta edustavat alle 200 euron hintapistettä tarjoten helpon korjattavuuden ja lähtötason tekniikoita. Suomalaisvalmistaja näyttää kuitenkin huijaavan kuluttajia härskisti harhaan puhelimiensa markkinointikuvissa.

Kun katsoo HMD Pulse -sarjan tuotekuvia tarkkaan voi nähdä jotain melko erikoista. Virallisissa tuotekuvissa on kauttaaltaan yllättävän kapeat näytön kehykset verrattuna yleisesti saman kategorian kilpailijoihin tai HMD:n aikaisempiin Nokia-puhelimiin. Kuvissa Pulse- ja Pulse+ -malleissa ei nähdä tuttua ”leukaa” näytön alareunassa, vaan kehys on jopa kapeampi kuin näytön yläosassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD:n virallisessa tuotekuvassa näytön kehykset ovat todella kapeat.

HMD Pulse Pron tuotekuvissa tilanne on kuitenkin eri, sillä näytön alaosassa on selvästi suurempi musta kaistale ja muilta osin kehykset ovat ohuemmat. Myös näytön yläosassa oleva kamerareikä on selvästi suurempi kuin muiden malliston puhelimien tuotekuvissa. HMD on aikaisemmin kertonut, että kaikissa kolmessa puhelimessa on identtinen näyttöpaneeli, joten kuvissa ero on hyvin erikoinen.

Todellisuudessa uutuuspuhelimet ovat kuitenkin jotain aivan muuta kuin HMD antaa tuotekuvissa ymmärtää. Myös Pulse ja Pulse+ ovat saaneet paksun kehyksen näytön alareunaan. Tämä käy ilmi muun muassa iFixitin julkaisemista todellisen laitteen kuvista. Lisäksi puhelimien etukamerareikä on selvästi suurempi kuin tuotekuvissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD johdattaa kuluttajia siis selvästi harhaan vääristämällä todellisuutta jopa yllättävän härskillä tavalla. Erikoista on myös se, että erittäin kapeat näytön kehykset ovat esillä jokaisessa tuotekuvassa paitsi Pulse Pron kohdalla. Jos kyseessä on virhe, niin on hyvin mielenkiintoista, että tällaiset tuotekuvat ovat päässeet läpi HMD:n kokoisessa organisaatiossa, sillä joku olisi varmasti huomannut ”virheen” ennen laitteiden julkaisua ja korjannut kuvat.

Tietysti tuotekuvat ovat aina vain viitteellisiä, mutta yleensä niissä ei ole näin erikoisesti lähdetty huijaamaan kuluttajia. HMD ei myöskään missään kohtaa tuotesivuilla kerro, että todellinen laite voi erota tuotekuvista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Olisikin siis hyvä, jos HMD viimeistään tässä kohtaa korjaisi tuotekuvat lähemmäksi todellisuutta. Vastaavaa näytön kehyksien paksuuden vääristämistä on nähty monilta valmistajilta vuosia sitten, mutta kuitenkin vähemmissä määrin näin huomattavalla tavalla viime vuosina.

HMD Pulse -sarjan älypuhelimet tarjoavat 6,56 tuuman kokoisen IPS LCD -näyttöpaneelin, jossa on HD+ -tarkkuus ja 90 hertsin virkistystaajuus. Kaikissa puhelimissa on Unisoc T606 -järjestelmäpiiri, kaksoiskamera takaosassa sekä 5000 milliampeeritunnin akku 10 watin tehoisella pikalatauksella. Lisätietoja puhelimista löytyy aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. En olisi muutenkaan ostanut enkä suosittele, ja nyt en ainakaan osta, IKINÄ! Meni Huonot Makkara Dildot boikottiin!

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD