HMDYleinen

Suomalainen HMD julkisti ensimmäiset uutuuspuhelimensa ilman Nokiaa – Tässä ovat HMD Pulse, Pulse+ ja Pulse Pro

HMD Pulse Pro, Pulse+ sekä Pulse

Suomalainen HMD Global on julkistanut tänään kolme ensimmäistä HMD-brändiä kantavaa älypuhelinta, jotka ovat HMD Pulse, Pulse+ sekä Pulse Pro. HMD on tunnettu aikaisemmin vain Nokia-laitteistaan, mutta uusissa Pulse-puhelimissa ei enää Nokiaa nähdä.

Kaikki uudet puhelimet tulevat saataville jälleenmyyjien kautta sekä HMD.com-sivustolta. Hinnat alkavat 139 eurosta.

  • HMD Pulse Pro (6+128 Gt) – 179 euroa
    • Värit: Glacier Green, Black Ocean ja Twilight Purple
  • HMD Pulse+ – 159 euroa
    • Värit: Glacier Green, Midnight Blue ja Apricot Crush
  • HMD Pulse (4 + 64 Gt)  – 139 euroa
    • Värit: Atmos Blue, Meteor Black ja Dreamy Pink

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD hyödyntää kaikissa uutuuspuhelimissa samaa pohjaa, mutta tietyt tekniset ominaisuudet ovat erilaisia esimerkiksi kameroiden ja muistien osalta. HMD Pulse -sarjassa luotetaan Nokia-puhelimista tuttuun helposti korjattavaan rakenteeseen, sillä käyttäjät voivat itse vaihtaa esimerkiksi vaurioituneen näytön, akun, tai latausportin. Pulse-mallisto on myös IP52-luokiteltu.

Puhelimiin on saatu 6,56 tuuman kokoinen IPS LCD -näyttöpaneeli, jossa on HD+ -tarkkuus sekä 90 hertsin virkistystaajuus. Tehoista vastaa kaikissa malleissa kiinalaisen Unisocin kehittämä T606 -järjestelmäpiiri, joka tarjoaa kahdeksan ydintä, joista tehokkain toimii 1,6 GHz:n kellotaajuudella. Järjestelmäpiiri tarjoaa korkeintaan tuen 4G-yhteyksille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

RAM-muistia on versiosta riippuen 4, 6 tai 8 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 64 tai 128 gigatavua. Pulse-mallisto tukee myös muistikorttia aina 256 gigatavuun asti. Akku on kooltaan 5000 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata USB-C-liittimen kautta. Akunkestoksi luvataan 59 tuntia yhdellä latauksella. Lataus onnistuu 10 watin teholla.

Kameroiden osalta nähdään muutoksia, mutta kaikki mallit tarjoavat kaksi takakameraa. HMD Pulse Pro on varusteltu parhaimmalla 50 megapikselin pääkameralla, jossa on f/1.8-aukolla varusteltu linssi. Mukana on myös 2 megapikselin tasoinen syvyyskamera. HMD Pulse Pro tarjoilee lisäksi 50 megapikselin tasoisen selfiekameran.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD hyödyntää Pulse+ -puhelimessa myös 50 + 2 megapikselin takakameroita, mutta etukameran tarkkuus on laskenut 8 megapikseliin. HMD on laskenut Pulse-mallissa pääkameran tarkkuuden 13 megapikselin tasolle, mutta tarjolla on edelleen myös 2 megapikselin syvyyskamera sekä 8 megapikselin etukamera. Puhelimet tarjoavat myös AI HDR -ominaisuuden ja ihonsävyjen optimoinnin.

Käyttöjärjestelmänä toimii Googlen uusin Android 14. Puhelimien päivityslupaus on 2 + 3 vuotta, joka tarkoittaa 2 vuotta Android-versioita sekä 3 vuotta tietoturvapäivityksiä. HMD Pulse -mallisto tarjoilee myös Bluetooth 5.0, Wi-Fi 5 ja NFC -yhteydet, mutta myöskin perinteisen kuulokeliittimen. Sormenjälkilukija on sijoitettu laitteen kylkeen.

Lähde: HMD

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD