AndroidHonorHuaweiYleinen

Honor 6X julkaistiin Kiinassa – kaksoiskamera, suuri näyttö ja Kirin 655-järjestelmäpiiri

honor6x_101Huawei on tänään julkaissut Kiinassa uuden Honor 6X -puhelimen, joka on seuraaja viime vuonna julkistetulle Honor 5X -mallille. Honor 6X on varusteltu kaksoiskameralla, joka on yleistynyt Honor-mallistossa viime aikoina. Kaksoiskamera löytyy nyt Honor 8, Honor V8 ja Honor 6X -puhelimista.

Honor 6X:n näyttö on kooltaan 5.5 tuumaa ja se on FullHD-tasoa. Puhelimen sisällä hyrrää kahdeksanytiminen Kirin 655 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on kohtuulliset 3 tai 4 gigatavua RAM-muistia. Puhelimesta löytyy 32 tai 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa mallista riippuen ja muistia voi laajentaa jopa 128 gigatavun muistikortilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

honor_6x_id_11Laitteesta löytyy tuki kahdelle SIM-kortille ja siinä toimii Android 6.0 -käyttöjärjestelmä, jonka päällä on Huawein oma EMUI 4.1 -käyttöliittymä. Honor 6X:n erikoisuus on kaksoiskamera, joista toinen kamera on 12 megapikseliä ja toinen 2 megapikseliä. Etukamera on 8 megapikseliä. Muita uutuuspuhelimen ominaisuuksia ovat sormenjälkitunnistin ja 3340 milliampeeritunnin akku.

Honor 6X on julkaistu tänään vasta Kiinassa, jonka takia laitteen saatavuudesta Suomessa ei ole mitään tietoa. Puhelinta kuitenkin voidaan odottaa myös Suomeen, koska sen edeltäjä Honor 5X saapui myös Suomeen, mutta noin neljä kuukautta Kiinan julkaisun jälkeen. Jos vanhat merkit pitävät paikkaansa, niin Honor 6X voisi tulla Suomessa myyntiin vuoden 2017 alussa. Kiinassa Honor 6X on saatavilla aluksi kultaisena, harmaana ja hopeana ja hinnat alkavat 999 juanista (noin 135 euroa).

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android