HonorSponsoroitu

Silmät kiittävät! Honor 90- ja Honor Magic5 Pro -älypuhelimet parantavat unta ja vähentävät silmien rasitusta mullistavilla Honor Eye Comfort -ominaisuuksilla

Honor 90

Honor on luonut uutuuspuhelimensa ihmiskeskeiset innovaatiot edellä, ja yksi näistä on kehittynyt silmäystävällinen näyttöteknologia. Honor 90- ja Honor Magic5 Pro -puhelimiin on tuotu mukaan monia teknologioita, joilla pyritään vähentämään silmien rasitusta.

Keskivertoihminen viettää nykyään 40 prosenttia valveillaoloajastaan internettiin yhdistetyn näytön ympärillä, jonka myötä Honor on nähnyt tärkeäksi suojella käyttäjien silmien terveyttä ja edistää terveellisempää unta. Erityisesti yksi silmiä rasittavista asioista on näyttöjen tuottama sininen valo.

Sininen valo on voimakas visuaalinen ärsyke ja lisää tietoisuuttamme lisäämällä luonnollisten steroidien, kuten kortisolin tuotantoa. Tästä syystä se on keskeinen osa nykyaikaista koti- ja liikevalaistusta ja toimii myös taustana monille nykyaikaisille näyttöteknologioille.

Vahva sininen valokomponentti saa kuvat näyttämään selkeiltä ja teräviltä, mutta se voi myös aiheuttaa visuaalista rasitusta. Monissa valkoisilta näyttävissä LEDeissä on itse asiassa vahva sininen elementti, vaikka näemme niiden tuottaman valon valkoisena.

Liiallinen sininen valo voi kuitenkin olla epämiellyttävää, sillä se liittyy silmien rasitukseen. Tästä syystä monien laitteiden sinisen valon määrää pyritään vähentämään. Altistuminen siniselle valolle myöhään päivästä vaikeuttaa nukahtamista ja heikentää unen laatua. Tämä johtuu siitä, että sininen valo estää melatoniinin tuotannon.

Näin ollen siniselle valolle altistumisen säätely myöhään päivällä on tärkeää elämänlaadun kannalta. Digitaaliset laitteet eivät kuitenkaan yleensä muuta tuottamansa sinisen valon määrää vuorokauden ajan mukaan. Kaksi Honorin uusinta puhelinta, Honor Magic5 Pro ja Honor 90, pitävät sisällään tämän ominaisuuden. Honor uskookin, että tekniikasta tulee tulevaisuudessa aikaisempaa tärkeämpi näyttöajan lisääntyessä.

Tutustu Honorin uutuuspuhelimiin täältä!

Honorin puhelimet tutkitusti mukavia silmille

UCL:n aivotieteen tiedekunnan silmätauti-instituutin neurotieteen professori Glen Jeffery.

Honor suhtautuu aiheeseen erittäin vakavasti ja yhtiö on työskennellyt yhteistyössä UCL:n aivotieteen tiedekunnan silmätauti-instituutin neurotieteen professorin Glen Jefferyn kanssa. Yhdessä he ovat tutkineet uusimpien älypuhelimien, mukaan lukien Honor 90 ja Honor Magic5 Pron näyttöjen vaikutusta silmiin.

Professori Glen Jeffery on merkittävä akateemikko ja on julkaissut monia tutkimuksia sinisen valon vaikutuksista ihmisen terveyteen. Hänen mukaansa useista älypuhelimista tuleva liiallinen sininen valo voi olla epämukavaa, ja jotkut ihmiset huomaavat, että tämä liittyy vahvasti silmien rasitukseen.

Sinisen valon säätelyn vaikutukset voivat ulottua silmien rasituksen lievittämisen lisäksi myös D-vitamiinin imeytymiseen, ikääntymisprosessiin, verenpaineeseen, sykkeeseen ja ihmisen aineenvaihduntaan. Jefferyn mukaan altistuminen siniselle valolle erityisesti myöhään illalla vaikeuttaa nukahtamista ja heikentää lopulta unen laatua.

Ongelmien ja rasituksen torjumiseksi Honor Magic5 Prossa ja Honor 90 -puhelimessa on dynaaminen himmennysominaisuus, joka sovittaa näytön tuottaman sinisen valon vuorokauden ajan mukaan. Professori Glen Jeffery on todennut, että kyseinen ominaisuus auttaa lievittämään silmien rasitusta.

Honor 90 sisältää myös Zero-Flicker Display -näytön, jossa on alan johtava pulssinleveysmodulaatio (PWM) -himmennystekniikka, joka mahdollistaa näytön pulssin jopa 3 840 hertsin taajuudella. Tämä luo välkkymättömän katselukokemuksen myös heikossa valaistuksessa, koska näytön pulssi on ihmissilmälle huomaamaton.

Näillä ihmiskeskeisillä innovaatioilla Honor vie eteenpäin kuluttajateknologiaa ja tekee uusimmasta silmien mukavuustekniikasta helpommin saatavan useissa eri hintaluokissa.

Professori Glen Jefferyn tekemän tutkimuksen mukaan Honorin älypuhelimet ovatkin mainioita erityisesti silmien mukavuutta ajatellen.

”Sinisen valon vaikutusta kehoon ei suurelta osin arvosteta, ja siitä tulee merkittävä ongelma ihmisten terveydelle. Se voi häiritä unta ja sillä voi olla muita pitkäaikaisia vaikutuksia, joita meidän pitäisi yrittää välttää. Pitkäaikainen unihäiriö liittyy useisiin vaivoihin, joita Honorin uusi teknologia voi auttaa sivuuttamaan. Honorin vuorokausinäytön ja dynaamisten himmennysominaisuuksien kehittäminen on tärkeä askel tähän suuntaan”, kerrotaan Glen Jefferyn tutkimuksessa.

Honorin viisi vinkkiä terveemmille silmille

Honor kannustaa kaikkia myös huolehtimaan silmien terveydestä pyrkimällä vähentämään haitalliselle siniselle valolle altistumista. Vaikka Honorin uusimmat älypuhelimet tekevät jo paljon asian eteen, niin silmien terveyteen pystyy itse vaikuttamaan omalla tekemisellään.

  1. Terve kroppa, terve mieli, terveet silmät

Silmämme tarvitsevat happea pysyäkseen terveinä. Harjoitus voi lisätä hapen saantia ja alentaa silmänpainetta. Tämä voi auttaa hallitsemaan glaukoomaa ja silmänpainetautia.

Tiesitkö? Liikunta voi myös estää korkean verensokeritason tai diabeteksen etenemistä. Korkea verensokeri voi vahingoittaa silmän takaosaa, joten liikunta voi auttaa estämään diabeettista retinopatiaa. Honor Magic5 Pron ja Honor 90:n mukana tulee myös Honor Health -sovellus, jonka avulla voi seurata edistymistä ja saada kaiken irti kuntoilurutiinista.

  1. Syö oikein saadaksesi paremman näön

Oikeiden hedelmien ja vihannesten syöminen voi auttaa suojaamaan silmänpohjan rappeutumista, joka on suurin sokeuden syy länsimaissa.

Tiesitkö? Iän myötä silmiimme kehittyy makulapigmenttiä, joka on luonnollinen sinisen valon suodatin. Honor Magic5 Prossa ja Honor 90:ssä on sinisen valon suodatustekniikka, joka auttaa suojaamaan silmiä rasittumiselta.

  1. Nuku kauneusunet

Unen puute voi tehdä silmäsi ärtyneiksi, turvonneiksi, kipeiksi, punaisiksi ja verisiksi, kun taas hyvät yöunet voivat auttaa pitämään silmäsi kirkkaina ja virkeinä.

Tiesitkö? Sirkadiaaninen yönäyttö -ominaisuuden ansiosta Honor Magic5 Pro ja Honor 90 rajoittavat myöhemmin päivällä säteilevän sinisen valon määrää. Tämän on tieteellisesti todistettu auttavan saamaan paremmat yöunet.

  1. Säännölliset näöntarkastukset

On suositeltavaa käydä näöntarkastuksessa kahden vuoden välein, ellei ammattilainen toisin neuvo.

Tiesitkö? Dynamic Dimming -ominaisuuden avulla Honor Magic5 Pro ja Honor 90 simuloivat dynaamisia muutoksia luonnonvalossa. Tämä auttaa vähentämään silmien rasitusta.

  1. Valitse älypuhelin, jossa on Eye Comfort -ominaisuudet

Honor 90:ssä ja HONOR Magic5 Prossa on ominaisuuksia, jotka on suunniteltu erityisesti huolehtimaan silmistä. Dynaaminen himmennys auttaa lievittämään silmien väsymistä, kun taas sirkadiaaninen yönäyttö edistää terveellisempää unta. Honor 90:ssä on myös TÜV Rheinland -sertifioitu välkkymätön näyttö, joka tukee 3 840 Hz:n PWM-himmennystä – ensimmäinen laatuaan alalla.

Honor on jopa työskennellyt tohtori Glen Jefferyn, University College Londonin johtavan akateemin kanssa testatakseen tieteellisesti Honorin Eye Comfort -ominaisuuksia. Hän päätteli, että Honor ottaa tärkeän askeleen oikeaan suuntaan silmien mukavuuden kannalta.

Tutustu Honor 90- ja Honor Magic5 Pro -puhelimiin

Honor 90 on uusin jäsen suositussa Honor N -mallistossa, ja se vie monia ominaisuuksia eteenpäin. Puhelimeen on saatu muun muassa uusin 200 megapikselin ultratarkka kolmoiskamera sekä 50 megapikselin selfiekamera. Silmäystävällinen näyttö on 6,7 tuuman kokoinen ja siinä on korkea tarkkuus sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Honor 90 on myös muodikas nelikaarevan muotoilun ansiosta ja siinä on pitkäkestoinen 5000 milliampeeritunnin akku.

Honor Magic5 Pro on vastaavasti huipputasoinen laite, joka pitää sisällään vallankumoukselliset kuvausominaisuudet. Kolmen 50 megapikselin kameran avulla puhelin mahdollistaa tarkkojen yksityiskohtien taltioimisen tilanteessa kuin tilanteessa. Puhelimeen on saatu myös Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri, infrapunakasvojentunnistus sekä 6,81 tuuman kaartuva OLED-näyttöpaneeli.

Honor 90 on Suomessa myynnissä 549 euron hintaan 8 + 256 gigatavun muistiversiossa sekä 599 euron hintaan 12 + 512 gigatavun muistiversiossa. Honor Magic5 Pro on vastaavasti saatavilla 1199 euron hintaan 12 + 512 gigatavun muistiversiossa. Honorin uutuuspuhelimiin voi käydä tutustumassa tarkemmin alapuolella olevien linkkien takaa.

Tutustu Honor 90 -puhelimeen

Tutustu Honor Magic5 Pro -puhelimeen

SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

    Kommentoi

    Lisää aiheesta:Honor