SamsungYleinen

Lisääkö Samsung vihdoin puhelimiinsa ihmishenkiä pelastavan ominaisuuden? Galaxy S24 -puhelimien odotetaan saavan satelliittiyhteyden

Samsung Galaxy S23 Ultra ja Galaxy S23

Satelliittiyhteydet älypuhelimissa ovat uusi ominaisuus, jonka Apple toi pinnalle julkaisemalla iPhone 14 -puhelimet tuella satelliiteille. Myös Samsungin on odotettu tuovan satelliittiyhteydet puhelimiinsa, mutta toistaiseksi sitä ei ole nähty.

Jo aikaisemmat huhut povasivat, että satelliittiyhteydet olisi nähty Galaxy S23 -puhelimissa tänä vuonna, mutta sen osalta Samsung petti odotukset. Tämän jälkeen katseet siirrettiin Galaxy Z Flip 5- ja Galaxy Z Fold 5 -puhelimiin, mutta myöskään kyseisissä puhelimissa ei satelliittitukea nähty. Tuorein raportti kertoo Samsungin tuovan satelliittiyhteydet puhelimiinsa ensi vuonna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Etelä-Korean tiede- ja ICT-ministeri Lee Jong-ho on kertonut Yonhap Newsin haastattelussa, että korealaisten älypuhelinbrändien odotetaan lanseeraavan ensi vuonna palvelun, joka mahdollistaa tiedonsiirron 5G-puhelimien ja satelliittien välillä. Samsung on Etelä-Korean ainoa suuri älypuhelinbrändi LG:n lopettaessa puhelintoimintansa, niin on loogista tulkita tässä viitattavan Samsungiin.

”En voi sanoa varmaksi, mutta tiedän, että kotimainen teollisuus harkitsee palvelun kaupallistamista ensi vuonna ja odottaa, että ensi vuonna valmistellaan satelliittiviestintään liittyvä standardi”, kertoi Lee Jong-ho haastattelussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös Samsungin hyödyntämässä Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiirissä on tuki satelliittiyhteyksille  hätäpuhelu- ja viestintäpalveluita varten. Samsung ei ole ominaisuutta kuitenkaan ottanut käyttöön. Samsung kertoi aikaisemmin tänä vuonna, että satelliittiyhteyksien ekosysteemi ei ole vielä kypsä, ja se odottaa ekosysteemin paranemista ennen uuden ominaisuuden tuomista.

Ensi vuonna Samsung tulee julkaisemaan uudet Galaxy S24 -sarjan älypuhelimet, joissa satelliittiyhteys voitaisiin nähdä ensimmäisen kerran. Samsungin odotetaan julkaisevan puhelimet Snapdragon 8 Gen 3- ja Exynos 2400 -järjestelmäpiireillä, joten Samsungin on täytynyt toteuttaa myös omaan piiriinsä satelliittituki.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Satelliittiyhteyksiä käytetään muun muassa Applen puhelimien tilanteessa vain hätätilanteissa. Tämä on kuitenkin pelastanut useita ihmishenkiä, jonka takia ominaisuutta pidetään tärkeänä tulevaisuudessa. Kaksisuuntainen satelliittiyhteys mahdollistaa puhelimen yhdistämisen maan kiertoradalla oleviin satelliitteihin puhelujen ja viestien lähettämiseksi, kun matkapuhelinverkkoa ei ole käytettävissä.

Lähde: M.yno.co.kr (koreaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung