HonorYleinen

Honor julkisti MagicOS 8.0 -ohjelmiston sekä MagicLM-kielimallin – Honor-puhelimet muuttuvat proaktiivisemmiksi

Honor on tänään esitellyt uusimman Androidiin pohjautuvan MagicOS 8.0 -ohjelmistoversion kotimarkkinoillaan Kiinassa. Ohjelmistoa odotetaan saapuvaksi myös globaalisti myytäviin puhelimiin Googlen uusimman Android 14 -käyttöjärjestelmän kanssa.

MagicOS 8.0 tarjoaa Honorin mukaan paremman integraation alustatason tekoälyn ja käyttöliittymän välillä. Tällä kertaa on panostettu erityisesti neljään osa-alueeseen, jotka ovat yhteydenpito, suorituskyky, yksityisyys/turvallisuus sekä visuaalinen estetiikka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor esitteli myös MagicLM:n, ja kyseessä on yhtiön oma laitteessa itsessään toimiva suuri kielimalli, jossa on seitsemän miljardia parametria. Honorin mukaan MagicLM toimii ”MagicOS:n sisällä” parantaakseen alustatason tekoälyn kykyä ymmärtää käyttäjän aikeita ja tarjota siten parhaan mahdollisen kokemuksen.

Muutosten ansiosta MagicOS 8.0:n luvataan tarjoavan palveluita käyttäjän aikomusten mukaisesti sen sijaan, että ohjelmisto vain reagoisi käyttäjän pyyntöihin. Käyttöliittymän luvataan pystyvän ”tulkitsemaan kieltä, kuvia, eleitä ja silmänliikkeitä ymmärtääkseen käyttäjän aikomukset ja tarjoamaan palveluita proaktiivisesti”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uutuusohjelmistossa on myös Magic Portal, joka on pikapainikkeiden suosittelutoiminto, joka mahdollistaa käyttäjille saumattoman siirtymisen palveluiden, sovellusten ja laitteiden välillä vain yhdellä pyyhkäisyllä. Kiinassa ominaisuus on aluksi käytössä ja tukee yli 100 sovellusta eri kategorioissa. Globaalista tuesta ei ole vielä tietoa.

Honorin mukaan MagicLM-kielimallia on hienosäädetty yhteistyössä Qualcommin kanssa, jotta se toimisi saumattomasti Snapdragon 8 Gen 3 -piirin kanssa. Uutuuspiiri tullaan näkemään pian julkaistavissa Magic6-sarjan älypuhelimissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

MagicOS 8.0 tuo mukanaan myös uuden Magic Capsule -ominaisuuden, joka on verrattavissa Applen Dynamic Islandiin. Kyse on ohjelmistosta, joka on rakennettu puhelimen etukameroita varten tehdyn näyttöreiän ympärille. Honorin mukaan Magic Capsule tarjoaa kaiken yhdellä silmäyksellä. Se pystyy näyttämään tietoja tuetuista sovelluksista animaatioiden avustuksella.

Käyttöliittymään itsessään Honor on tehnyt myös muutamia pieniä uudistuksia. MagicOS 8.0 tuo mukanaan uuden lukitusnäytön, joka voi muokata aikaisempaa henkilökohtaisemmaksi. Mukana on myös erilaisia tiloja, joilla puhelimen alkunäyttöä voi muokata. Aloitusnäytön voi muokata urheilua, työtä tai viihdettä ajatellen, jolloin esillä on eri sovellukset ja toiminnot.

Honor on kertonut Kiinassa MagicOS 8.0 -beetapäivityksen jakelun alkavan tammikuun aikana Magic5- ja Magic4 -sarjan puhelimille ja toukokuussa 2024 päivitys olisi saatavilla kaikille tuetuille laitteille. Globaalista saatavuudesta ei ole kerrottu vielä mitään, mutta päivitys pitäisi tulla kaikille Magic- ja N -sarjan laitteille Honor 50 -puhelimesta lähtien.

Lähde: Honor  

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor