HuaweiOnePlusYleinen

OnePlus-pomo: Huawein paluu älypuhelinmarkkinoille vaikuttaa kaikkiin, mukaan lukien Appleen

Pete Lau, Oppon tuotejohtaja ja OnePlussan toimitusjohtaja.

Huawei on tehnyt paluuta Kiinan puhelinmarkkinoille, jossa yhtiön uudet Mate60-sarjan puhelimet ovat saaneet suuren suosion. Huawei katosi lähes kokonaan puhelinmarkkinoilta Yhdysvaltojen asettamien rajoitteiden jälkeen, mutta nyt Huawei on onnistunut valmistamaan puhelimia ilman yhdysvaltalaisteknologiaa.

Huawein paluu älypuhelinmarkkinoille tulee vaikuttamaan merkittävästi kaikkiin laitevalmistajiin, ainakin niin povaa OnePlussan ja Oppon johtaja Pete Lau. Oppo julkisti tällä viikolla uudet Find X7 -sarjan lippulaivapuhelimet, joiden yhteydessä Lau vastasi kysymyksiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pete Lau kertoi Huawein paluun vaikuttavan huippupuhelinmarkkinoilla ja hän odottaa sen vaikuttavan erityisesti Appleen. Lau kertoi Applen menettävän jo nyt markkinaosuuksia Kiinassa, ja sama suunta tulee jatkumaan tulevaisuudessakin Huawein viedessä Applelta markkinoita.

Haastattelussa Pete Lau kertoi erilaisten analyysien pohjalta olevan nähtävissä, että Kiinassa huippupuhelimien markkinat kasvavat ja kiinalaiset ostavat entistä enemmän hyviä tuotteita. Kiinassa Applen tuoreimpien iPhone-puhelimien myynnin kerrotaan alkaneen huonosti, ja vuositasolla kysyntä on ollut jopa 30 prosenttia pienempää. Tänä vuonna Applen puhelinmyynnin odotetaan kokonaisuudessaan laskevan kaksinumeroisesti Kiinassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei onnistui tuomaan Mate60-sarjan puhelimiin viime syksynä yhtiön oman Kirin 9000S -järjestelmäpiirin, joka tarjoaa 5G-yhteydet. Huawein odotetaan jatkavan lippulaivapuhelimien lanseeraamista Kiinassa tänä vuonna, sillä keväällä vuorossa pitäisi olla Huawei P70 -sarjan puhelimet.

Erinäiset raportit ovat kertoneet Huawein valmistelevan myös paluuta kansainvälisille älypuhelinmarkkinoille. Erityisesti vahva kysyntä Kiinassa on tietojen mukaan vahvistanut Huawein kiinnostusta tehdä suurempi paluu Kiinan ulkopuolelle.

Lähde: Mydrivers.com (kiinaksi) 

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei