HonorSponsoroitu

Tässä puhelimessa on maailman ensimmäinen Ultra Fusion -kamera – Honor Magic4 Pro on täynnä mielenkiintoisia kamerainnovaatioita

Honor Magic4 Pro

Honor Magic4 Pro on kamerapuhelimien eliittiä, sillä puhelimen kehittyneen kameratekniikan ohella Honor on tuonut mukaan kehittyneitä teknologioita kuvauskokemuksen parantamiseksi. Kyseessä on muun muassa maailman ensimmäinen Ultra Fusion -kameralla varusteltu älypuhelin, joka takaa upeat kuvat tilanteessa kuin tilanteessa.

Puhelimen takaosassa on tarkat 50 megapikselin pääkamera, 50 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä markkinoiden tarkin 64 megapikselin telekamera. Huippuluokan kameroiden rinnalla Honor Magic4 Prossa on myös muut lippulaivatason ominaisuudet. Puhelimen ostajat pääsevät nauttimaan 6,81 tuuman kokoisen LTPO OLED -näyttöpaneelin 120 hertsin virkistystaajuudesta, Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiirin suorituskyvystä sekä tehokkaasta 100 watin latauksesta.

Honor Magic4 Pro on nyt myynnissä Suomessa ja puhelimen suositushinta on 1099 euroa. Valittavissa on kaksi tyylikästä väriversiota, jotka ovat musta Midnight Black sekä sininen Cyan Blue.

Osta Honor Magic4 Pro -puhelin nyt!

Maailman ensimmäinen Ultra Fusion -kamera

Kameroiden osalta Honor Magic4 Pro erottuu kilpailijoistaan, sillä tarjolla on markkinoiden monipuolisimpiin lukeutuva kamerakokonaisuus. Tarkka 50 megapikselin pääkamera on kooltaan jopa 1/1,56 tuumaa ja siinä on f/1.8-aukko.

Toinen kameroista on 50 megapikselin ultralaajakulmakamera, jolla pystyy taltioimaan kuvia laajalla 122 asteen kuvakentällä. Honor Magic4 Pro tarjoaa myös markkinoiden tarkimman 64 megapikselin periskooppirakenteisen telekameran. Kameralla onnistuu 3,5-kertainen optinen zoomaus, mutta myös 100-kertainen digitaalinen zoomaus. Telekamera on varusteltu myös optisella kuvanvakaimella.

Honor Magic4 Pron kaikkien kameroiden taustalla toimii alan paras laskennallinen kamerateknologia Ultra Fusion, jonka ansiosta puhelimella saa uskomattoman tarkkoja ja selkeitä kuvia myös kaukaa. Laskennallinen kuvausteknologia toimii kaikilla polttoväleillä.

50 megapikselin pääkamera ja 50 megapikselin ultralaajakulmakamera ovat 65 prosenttia tarkempia ja selkeämpiä teknologian ansiosta. Telekameralla pystytään kuvaamaan 160 prosenttia tarkempia ja selkeämpiä kuvia yhdistämällä dataa laajakulmakamerasta laskennallisen teknologian avulla.

Ultra Fusion -tekniikan avulla pystytään kaikessa yksinkertaisuudessaan luomaan selvästi laadukkaampia kuvia yhdistelemällä eri sensoreiden tietoja keskenään. Käyttäjä ei huomaa prosessia millään tavalla kuvauksen aikana, vaan kaikki tapahtuu taustalla nopeasti ja huomaamattomasti.

Kamerakokonaisuutta on kruunaamassa vielä 8×8 dTOF -sensori, joka takaa monipisteisen lasertarkennuksen avulla paremman syvyysterävyyden. Lisäksi se mahdollistaa kameran nopeamman tarkennuksen missä tahansa. Honor Magic4 Pron kameroiden rinnalta löytyy lisäksi erillinen sensorinsa, joka on suunniteltu välkynnän vähentämiseksi kuvauksen aikana.

Uutuuspuhelimella voi kuvata elokuvatason videoita Honorin Magic-Log Movie Masterin ja tekoälypohjaisten efektien ansiosta. Honor Magic4 Pro tarjoaa alan ensimmäisenä 10-bittisen Log 4K -videotallennuksen 60 fps -nopeudella. Log-formaattia käytetään usein ammattilaistason elokuvissa, ja sen ansiosta Honor Magic4 Pron käyttäjät pystyvät parantamaan videoidensa värejä HDR-kirkkaudella. Puhelimen Cinematic 3D LUT ja Magic-Log-formaatti tuovat elokuvaajille mahdollisuuden Hollywood-tason väreihin ja tunnelman luontiin videoissa.

Arvostettu maininta kameratestaajilta

Honor Magic4 Pron kamera on siis markkinoiden kärkeä teknisesti ja ominaisuuksiltaan, jonka on huomannut myös alalla hyvin arvostettu kameratestaaja DxOMark. Puhelin on voittanut DxOMarkin Gold Camera -maininnan, joka on osoitus kamerasta, joka on markkinoiden kärkeä.

“Honor on saavuttanut isoja onnistumisia ja kehitysaskelia Honor Magic4 -sarjan kameroilla. Aiempaan sukupolveen verrattuna Honor ottaa ison harppauksen eteenpäin Magic4 Prolla, jonka kamera on kuvanlaadultaan yksi luokkansa parhaista laitteista päivittäiseen käyttöön”, sanoo DXOMARK Image Labsin Image Quality Director Hervé Macudzinski.

DxOMark on omissa testeissään kehunut Honor Magic4 Pron kameroita hyväksi muun muassa kuvien yksityiskohtien sekä laajan dynaamisen alueen osalta. Lisäksi arvostettu kameratestaaja on todennut puhelimen ultralaajakulmakameran tarjoavan hyvän väritaltioinnin ja telekamera tarjoaa hyvät yksityiskohdat pitkällä zoomauksella.

Upeita selfieitä jopa kavereiden kanssa

Honor Magic4 Pron takakameroiden ohella uutuuspuhelin tarjoaa myös markkinoiden kehittyneimmän etukamerajärjestelmän. Puhelimessa on huippuluokan 12 megapikselin ultralaajakulmainen etukamera, jonka avulla pystytään kuvaamaan laadukkaita 100 asteen kuvakentällä varusteltuja selfiekuvia.

Ultralaajakulmaisen toteutuksen ansiosta selfiekuviin mahtuu kaveritkin mukaan. Erillisen selvästi normaalia laajemman kuvaustilan avulla puhelinta ei tarvitse viedä liian kauas, jotta kuvaan mahtuisi enemmän sisältöä. Laajempi kuvausalue on toteutettu tinkimättä laadusta, sillä yksityiskohdat ja huippuluokan laatu säilyvät.

Etukamera on myös vahvoilla hämärässä kuvattaessa, sillä älykkään yökuvaustilan avulla selfiekuvista saadaan yksityiskohtaisempia kuin koskaan aikaisemmin. Honor Magic4 Pron etukamerassa on tuki myös AI-pohjaiselle vääristyksien poistolle sekä laadukkaalle muotokuvatilalle, jota avustamassa on kameran rinnalla oleva TOF-kamerasensori.

Honor Magic4 Pron käyttäjät pääsevät nauttimaan myös etukameran tarkasta 4K-videokuvauksesta, joten puhelin on loistava vaihtoehto esimerkiksi sisällöntuottajalle. Etukameran rinnalla olevan TOF-sensorin avulla puhelin tarjoilee lisäksi 3D-kasvojentunnistuksen, joka toimii luotettavasti ja varmasti myös heikossa valaistuksessa.

Loistavat kamerat, mutta myös muilta osin loistava

Kamerat ovat Honor Magic4 Pron yksi suurimmista valttikorteista, mutta puhelimessa ei ole unohdettu myöskään muita osa-alueita. Lippulaivakokemus täydentyy loistavalla näytöllä, huippuluokan suorituskyvyllä sekä tehokkailla pikalatausratkaisuilla.

Honor Magic4 Pron näyttö kaartuu neljältä reunalta ja se on kooltaan 6,81 tuumaa. Honor on minimoinut myös näytön kehyksen maksimoidakseen näytön tarjoaman katselualueen. Näytössä on kustomoitu korkea 2848 x 1312 pikselin tarkkuus sekä se perustuu laadukkaaseen OLED-tekniikkaan. Näyttökokemusta eteenpäin on viemässä jopa 120 hertsin virkistystaajuus.

Näyttö pystyy toistamaan 1,07 miljardia väriä ja tuettuna on laaja DCI-P3-väriavaruus. Näyttö on lisäksi HDR10+ -sertifioitu ja kyseessä on yksi ensimmäisistä puhelimista sertifioituna myös IMAX Enhanced -tekniikalla. Sen avulla näyttö pystyy tarjoamaan mukaansatempaavamman katselukokemuksen.

Honor Magic4 Pron sisällä hyrrää tehokas Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri. Uutuuspiiri on valmistettu kehittyneellä 4 nanometrin prosessilla ja siinä hyödynnetään ARMv9-tekniikkaa. Snapdragon 8 Gen 1 on alan johtava puhelimiin suunnattu järjestelmäpiiri ja sen suorituskyky on 20 prosenttia aikaisempaa parempi ja grafiikkasuorituskyky on Adreno 730 -prosessorin ansiosta 30 prosenttia parempi. Järjestelmäpiirin yksi kohokohdista on tekoälymoottori, joka on nyt 300 prosenttia tehokkaampi kuin aikaisemmin.

Suuren 4600 milliampeeritunnin akun mukanaan tuoman akunkeston avulla Honor Magic4 Prosta löytyy puhtia jopa aktiivisessakin käytössä. Honor SuperCharge -pikalataustekniikan ansiosta puhelin latautuu mukana toimitettavalla 100 watin laturilla tyhjästä täyteen vain 30 minuutissa. Honor Magic4 Prossa on lisäksi 100 watin tehoinen langaton lataus, joka lataa laitteen 50 prosenttiin vain 15 minuutissa.

Kaikki nämä ominaisuudet Honor Magic4 Pro pakkaa tyylikkään muotoilun ja laadukkaan rakenteen sisälle. Puhelimessa on symbolinen ja ikoninen ”Eye of the muse” -muotoilu, jonka avulla puhelin erottuu massasta. Honor Magic4 Pro on varusteltu myös IP68-luokituksen mukaisella vedenkestävyydellä, joten vettä ei tarvitse pelätä puhelinta käytettäessä.

Honor Magic4 Prosta on kaksi tyylikästä väriversiota, jotka ovat syaanin sininen sekä perinteinen musta. Tutustu Honor Magic4 Pro -puhelimeen tarkemmin Honorin tuotesivuilta tämän linkin takaa.

Honor Magic 4 Pron tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,81 tuumaa, LTPO OLED, QHD+ (2848 x 1312, 460 ppi), 120 Hz, HDR10+, 4-sivulta kaartuva
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 (4 nm)
  • Piiri: 1x Cortex-X2 2.995GHz + 3x Cortex-A710 2.496GHz + 4x Cortex-A510 1.785GHz / Adreno 730
 • RAM-muisti: 8 gigatavua (LPDDR5)
 • Tallennustila: 256 Gt (UFS 3.1)
 • Kamerat: Kolmoiskamera + salama
  • Pääkamera: 50 megapikseliä (f/1.8, PDAF)
  • Ultralaajakulmakamera: 50 megapikseliä (f/2.2, 122 asteen näkökenttä)
  • Periskooppikamera: 64 megapikseliä (f/3.5, OIS, 3,5x optinen zoom, 100x digitaalinen zoom)
  • Muuta: dToF-lasertarkennussensori, Flicker-sensori, IMAX Enhanced, 4K HDR 10, 60fps, Magic-Log 10-bit Log 4K 60fps recording
 • Etukamera: 12 megapikseliä (1,22 um, 100 astetta) + 3D-syvyyskamera
 • Akku: 4600 milliampeerituntia
  • Lataus: 100 watin langallinen pikalataus, 100 watin langaton lataus
 • Käyttöjärjestelmä: Android 12 ja Magic UI 6.0
 • Mitat: 163,6 x 74,7 x 9,15 mm
 • Paino: 215 g
 • Vedenkestävyys: IP68 (1,5 metrin syvyyteen 30 minuutiksi)
 • Muuta: Ultraäänisormenjälkilukija näytössä, Bluetooth 5.2, NFC, USB-C (3.1), Wi-Fi 6, NFC
 • Ääni: Stereokaiuttimet
 • Värit: Syaani, musta
SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

  Kommentoi

  Lisää aiheesta:Honor