HonorYleinen

Honor tuo kaartuvan OLED-näytön edullisempaan hintaluokkaan – Honor X9a 5G julkaistaan pian globaalisti

Honor X9a 5G

Honor on julkaissut globaaleilla markkinoilla tänä vuonna Magic-lippulaivamallistoa, N-numerosarjaa sekä edullisia X-sarjan laitteita. Globaalisti markkinoille saadaan pian uusi Honor X9a 5G -älypuhelin, josta on aloitettu ensimmäiset vihjailut tällä viikolla.

Uudesta Honor X9a 5G -puhelimesta on vihjattu Honorin virallisella Malesian markkinoiden Facebook-sivulla. Puhelimessa kerrotaan olevan kaartuva OLED-näyttöpaneeli, ja laitteen julkaisun luvataan tapahtuvan pian. Honorin julkaisema ensimmäinen kuva puhelimesta paljastaa myös tiedon siitä, että laite on hyvin läheistä sukua Kiinassa syyskuussa julkaistulle Honor X40 -puhelimelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen takaosassa nähdään kookas kamera-alue, jossa kamerat on asetettu pyöreään kehykseen. Puhelimen takaosassa on mattapinta ja etuosassa on kaartuva näyttöpaneeli. Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, tuleeko Honor tekemään puhelimeen teknisiä muutoksia globaaleille markkinoille. Honor X9a 5G voisi hyvinkin olla teknisesti lähes identtinen Honor X40 -puhelimen kanssa.

Honor X40

Honor X40 -puhelimessa on kaartuva OLED-näyttöpaneeli, joka ei ole kovinkaan yleinen edullisemmissa puhelimissa. Näyttö on kooltaan 6,67 tuumaa ja siinä on Full HD+ -tarkkuus, joka tarkoittaa 2400 x 1080 pikseliä. Näytössä on myös 20:9-kuvasuhde sekä tuki 10-bittisille väreille. Kirkkaus yltää korkeintaan 800 nitiin ja tuettuna on myös 1920 Hz:n PWM-himmennystekniikka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor X40:n tehoista on vastaamassa Qualcommin kehittämä Snapdragon 695 -järjestelmäpiiri, joka perustuu 6 nanometrin valmistusprosessiin. RAM-muistia on peräti 12 gigatavua, mutta tarjolla on myös 6 ja 8 gigatavun versiot. Honor X40 on saatavilla myös 128 tai 256 gigatavun sisäisellä tallennustilalla.

Honor X40:n takaosan kookkaasta kamera-alueesta huolimatta Honor on tuonut takaosaan vain kaksi kamerasensoria. Pääkamerana toimii 50 megapikselin tasoinen sensori, jonka kaverina on 2 megapikselin toinen kamera. Etuosassa on yksi 8 megapikselin tasoinen selfiekamera.

Honor X9a 5G -puhelimen kameroissa voidaan odottaa olevan joitakin pieniä eroavaisuuksia. Honor tarjoaa takaosassa nimittäin kolmoiskameran ja salama on siirretty kamera-alueen alaosaan. Yksi lisäkamera on todennäköisesti makro- tai ultralaajakulmakamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor X40

Honor X40:n akku on kooltaan 5100 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata jopa 40 watin tehoisella pikalatauksella. Honor X40 tarjoaa myös näytönalaisen sormenjälkilukijan, joka on pystytty toteuttamaan OLED-näytön ansiosta. Käyttöjärjestelmänä on Android 12, jonka päällä hyrrää Honorin oma Magic UI 6.1 -käyttöliittymä.

Kiinassa Honor X40 maksaa edullisimmillaan 1499 juania, eli reilut 200 euroa. Globaaleilla markkinoilla puhelinta voidaan odottaa myyntiin 300-400 euron hintaluokkaan.

Lähde: Facebook (Honor)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor