HuaweiYleinen

Huawei antoi lausunnon: ”Vaadimme Yhdysvaltain hallitusta lopettamaan epäoikeudenmukaisen kohtelun ja poistamaan Huawein kieltolistalta”

Yhdysvaltain hallitus kertoi tänään jatkavansa Huawein väliaikaista lupaa tehdä yhteistyötä yhdysvaltalaisten yrityksien kanssa. Toukokuussa Huaweille annettiin 90 päivän väliaikainen lupa ja se päättyi tänään 19. elokuuta. Lupa uusittiin tänään ja Yhdysvallat antoi jälleen 90 päivää lisäaikaa ja lopullinen kielto astuu voimaa 19. marraskuuta 2019, jonka jälkeen yhdysvaltalaiset yritykset eivät enää voi tehdä yhteistyötä Huawein kanssa.

Huawei on antanut virallisen lausunnon koskien Yhdysvaltain tänään tekemiä päätöksiä. Lausunnossa Huawei toteaa päätöksen olevan poliittinen, eikä sillä ole mitään tekemistä kansallisen turvallisuuden kanssa. Huawei kertoo toimien rikkovan myös vapaiden markkinoiden kilpailun peruspilareita. Huawei myös vaatii Yhdysvaltain hallitusta lopettamaan epäoikeidenmukaisen kohtelun ja poistamaan Huawein kieltolistalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawein tänään antaman lausunnon voi lukea kokonaisuudessaan alapuolelta.

”Vastustamme Yhdysvaltain kauppaministeriön päätöstä lisätä 46 Huawein tytäryhtiötä vientikieltolistalle. On selvää, että nyt tehty päätös on poliittisesti motivoitunut, eikä sillä ole mitään tekemistä kansallisen turvallisuuden kanssa. Nämä toimet rikkovat vapaiden markkinoiden kilpailun perusperiaatteita. Ne eivät ole kenenkään etujen mukaisia, mukaan lukien yhdysvaltalaiset yritykset.

Yritykset tukahduttaa Huawein liiketoimintaa eivät auta Yhdysvaltoja saavuttamaan teknologista johtajuutta. Vaadimme Yhdysvaltain hallitusta lopettamaan epäoikeudenmukaisen kohtelun ja poistamaan Huawein kieltolistalta.

Tilapäisen yleislisenssin jatkaminen ei muuta sitä tosiasiaa, että Huaweita on kohdeltu epäoikeudenmukaisesti. Tämän päivän päätöksellä ei ole olennaista vaikutusta Huawein liiketoimintaan millään tavoin. Keskitymme jatkossakin parhaiden mahdollisten tuotteiden kehittämiseen sekä tarjoamaan parasta mahdollista palvelua asiakkaillemme ympäri maailmaa.”

Lähde: Huawein lausunto (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei