HuaweiYleinen

Huawei avasi Helsingissä uuden Health Lab –tutkimuskeskuksen – Lähes 1 000 neliömetrin laboratoriossa maailmanluokan urheiluvälineitä

Huawei avasi Suomessa uuden, ja aikaisempaa selvästi suuremman Health Lab -tutkimuskeskuksen, joka sijaitsee Helsingissä. Huippuluokan testilaitteistolla varustettu laboratorio toimii Huawein terveys- ja kuntoilutuotteiden tutkimusalustana.

Lähes 1 000 neliömetrin kokoinen laboratorio on varustettu maailmanluokan urheiluvälineillä yli 20 eri lajista. Välineet toimivat avoimina, aitojen käyttötilanteiden alustoina urheilu- ja kuntoilualgoritmien teknologisessa tutkimuksessa, syötteiden havaitsemisessa ja varmentamisessa sekä alan tutkimus- ja kehitystyön standardien kehittämisessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei kertoo olevansa sitoutunut vastaamaan terveys- ja liikuntamarkkinoiden kasvaviin tarpeisiin panostamalla terveydenseuranta-algoritmien kehittämiseen puettavan teknologiansa avulla. Vuoden 2016 jälkeen yhtiö on perustanut kolme Health Lab -laboratoriota ympäri maailmaa, jotka sijaitseva Kiinassa Xi’anissa ja Songshan Lakesissa sekä nyt Suomessa Helsingissä.

Suomen Health Labilla työskentelee monitieteinen tutkimustiimi, johon kuuluu kuusi tohtoria ja 20 asiantuntijaa seitsemästä EU-maasta ja viideltä tutkimusalueelta – fysiologia, tekoäly, koneoppiminen, ohjelmistotestaus ja ohjelmistosuunnittelu. Tämän luvataan varmistavan, että jokainen urheilu- ja terveystutkimuksen osa-alue täyttää maailmanlaajuiset standardit.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laboratorioon on rakennettu todenmukaisia urheiluympäristöjä viidellä suurella testialueella, jotka kattavat yli 20 lajia ja joilla seurataan yli 200 fysiologista ja biomekaanista indikaattoria. Nämä viisi pääaluetta sisältävät vastavirta-altaan, hiihtosimulaattorin, monitoimijuoksumaton, mittalaitteilla varustetun juoksumaton sekä avoimen kuntosalialueen, jolla voidaan suorittaa erilaisia sydämen ja verisuonien toimintaa mittaavia harjoituksia. Suorituskykyä mitataan edistyksellisellä laitteistolla sekä Huawein omilla puettavilla laitteilla.

Laboratorion vastavirta-allas on rakennettu ammattistandardien pohjalta varmistaen, että uimareiden uintisuoritusta pystytään arvioimaan mahdollisimman tarkasti. Altaan dynaamiset vesiputket tuottavat säädettävissä olevan vastavirran jopa 350 m3:n tuntivoimakkuudella, minkä lisäksi ne mahdollistavat myös veden lämpötilan ja laadun säätämisen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hiihto on edelleen yksi suosituimmista urheilulajeista Euroopassa, ja Helsingin laboratorio onkin ottanut käyttöön hiihtosimulaattorin, jossa niin nopeus, kaltevuus, interaktiiviset reitit kuin sauvatkin ovat vaihdettavissa. Lisäksi simulaattori on varustettu antureilla, jotka havaitsevat käyttäjän nopeuden, sijainnin, voimantuoton ja suorituskykytiedot sekä suksen asennon.

Monitoimijuoksumatolla voidaan testata esimerkiksi juoksua, pyöräilyä ja pyörätuolikelausta, ja sen nopeus on säädettävissä jopa 50 km/h asti. Juoksumatto voi jopa tuoda GPX-tietoja GPS-laitteista todellisten maastojen ja reittien simulointiin sekä luoda todenmukaisia tilanteita juoksu- tai pyöräilysuorituksen testaamiseen. Kamera tulkitsee testihenkilön suorituksen tieteellisesti ja tarjoaa välitöntä palautetta mahdollistaen tekniikan parantamisen reaaliajassa.

Laboratorio hyödyntää päivittäisessä tutkimustyössään Huawein uusinta Watch GT 4 -älykelloa, jossa käytetään Huawein terveyden ja kuntoilun seurantateknologioita fysiologisten tietojen tarkkaan mittaamiseen. Esimerkiksi älykellon tieteellinen harjoitusmalli TruSport pystyy mittaamaan käyttäjien juoksukykyä, tallentamaan ja analysoimaan harjoittelutietoja, tarjoamaan henkilökohtaisia harjoitusehdotuksia ja harjoitussuunnitelmia sekä auttamaan käyttäjiä ylläpitämään analyyttista otetta liikuntaan ja terveelliseen elämäntapaan. Watch GT 4 -kelloja käytetään lisäksi yksilön maksimaalisen hapenottokyvyn arviointiin.

Huawei tekee yhteistyötä eurooppalaisten terveysorganisaatioiden ja tutkimusryhmien kanssa

Jotta Huawein urheilu- ja terveysteknologia voisi aidosti parantaa kuluttajien jokapäiväistä elämää, Huawei tekee aktiivisesti yhteistyötä tutkimuslaitosten ja asiantuntijoiden kanssa sekä paikallisesti Suomessa että alueellisesti Euroopassa.

iCARE4CVD on osa IHI (Innovative Health Initiative) -ohjelmaa, joka yhdistää lääke- ja teknologia-alat sekä Euroopan unionin. Kyseessä on yksi kunnianhimoisimmista tutkimusaloitteista sydän- ja verisuonisairauksiin sekä tekoälyyn liittyen. Huawei on toistaiseksi ainoa iCARE4CVD:ssä mukana oleva puettavien laitteiden valmistaja, ja yhtiö tulee olemaan yksi potilaiden motivaation kasvattamiseen tähtäävän työosuuden johtajista.

Lisäksi Huawei tuo mukanaan projektiin älykkäitä puettavia laitteita, jotka voivat seurata esimerkiksi fyysistä aktiivisuutta, unen laatua sekä sydämen ja hengityselinten toimintaa 24 tuntia vuorokaudessa. Tämä projekti voi tuottaa kliinikoille tietoa, joka muuttaa kroonisten sydän- ja verisuonisairauksien hoitoa. Huawein puettavia laitteita voidaan käyttää parantamaan sydän- ja verisuonisairauksien havaitsemispalveluita.

Huawei on ollut mukana perustamassa Interlive-yhtymää yhdessä kuuden Euroopan kärkiyliopiston kanssa. Yhtymällä on tieteelliset ja perusteelliset testausstandardit puettaville laitteille ja se pyrkii kehittämään suosituksia puettaville laitteille suorien ja johdettujen mittarien seurantaan. Tämä kumppanuus on vahvistanut Huawein puettavan teknologian luotettavuutta. Se myös tulee varmistamaan Huawein puettavien laitteiden tieteellisen kelpoisuuden neljään standardiin perustuen: syke, askelten määrä, kalorien kulutus ja maksimaalinen hapenottokyky.

Huawein jatkosuunnitelmana on laajentaa tutkimustaan vammaisten käyttäjien tarpeisiin yhteistyössä eurooppalaisten yliopistojen ja vammaispalvelukeskusten kanssa. Tämä olisi askel kohti esteettömyyttä ja saavutettavuutta sekä auttaisi myös vammautuneita kuluttajia elämään aktiivisempaa elämää. Pyörätuolia käyttävien henkilöiden urheilu- ja liikuntatarpeiden ymmärtäminen sekä uusien ratkaisujen löytäminen voi mahdollistaa Huawein puettavissa laitteissa entistä dynaamisemmat urheilu- ja terveystoiminnot.

Lähde: Huawein tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei