HuaweiYleinen

Huawei esitteli langattoman laturin, johon edes Apple ei pystynyt

Huawei esitteli kotimarkkinoillaan Kiinassa uudet P50-sarjan huippupuhelimet aikaisemmin tällä viikolla. Uusien puhelimien rinnalla nähtiin myös muutamia mielenkiintoisia muita tuotteita, joista yksi on monen laitteen samanaikaista latausta tukeva langaton latausalusta.

Laturi tulee myyntiin Kiinassa syyskuussa ja tietojen mukaan hintaa sillä on 799 juania. Suoraan muunnettuna hinta olisi noin 104 euroa. Ennakkomyynti alkaa Huawein mukaan 1. syyskuuta ja se on saatavilla 17. syyskuuta. Toistaiseksi globaalista saatavuudesta ei ole tietoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawein jakamien tietojen mukaan langaton latausalusta tukee korkeintaan 15 watin tehoista latausta samanaikaisesti kolmea Huawein laitetta ladattaessa. Lisäksi laitteella voidaan ladata muita Qi-standardiin yhteensopivia laitteita 10 watin teholla. Latausalustassa käytetään kolmikerroksista suurta kolmiulotteista kelajärjestelmää, mikä yhdistää älykkäästi latausalueet ladattavan laitteen mukaisesti.

Valitettavasti Huawei ei ole jakanut tai julkaissut laturista kovinkaan tarkkoja tietoja, mutta todennäköisesti laturista kuullaan hieman lisätietoja sen saapuessa myyntiin syyskuussa.

Vastaavaa ratkaisua on kokeillut myös Apple, joka julkaisi AirPower-latausalustan vuonna 2017, mutta kertoi peruuttaneensa laitteen myyntiin tulemisen vuonna 2019. Kyseessä oli langaton latausalusta, jolla olisi voinut ladata useampia laitteita samanaikaisesti, mutta Applen mukaan tuote ei koskaan täyttänyt yrityksen korkeita standardeja. Viime aikoina muutamat valmistajat ovat tuoneet tarjolle langattomia latausalustoja, jotka tukevat usean laitteen samanaikaista latausta.

Lähde: Gizchina.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei