HuaweiYleinen

Huawei Sound X 2021 -kaiutin julkaistiin – tyylikäs väriä vaihtava muotoilu ja varusteltu HarmonyOS 2.0 -käyttöjärjestelmällä

Huawei on julkaissut kotimarkkinoillaan Kiinassa uusien Huawei P50 -sarjan huippupuhelimien rinnalla myös uuden Sound X 2021 -älykaiuttimen. Kyseessä on seuraaja globaalistikin tarjolla olevalle Sound X -kaiuttimelle, mutta nyt Huawei on uudistanut muotoilua, tehnyt parannuksia sekä laittanut kaiuttimen sisälle yhtiön oman HarmonyOS 2.0 -käyttöjärjestelmän.

Uusi Huawei Sound X 2021 on saanut inspiraationsa elektronisista putkista ja kunnioittaa klassisia putkivahvistimia. Huawei on ilmoittanut kaiuttimen halkaisijaksi 175,6 millimetriä ja korkeudeksi 224 millimetriä. Painoa kaiuttimella on jopa 3140 grammaa. Kaiuttimesta on vain yksi väriversio, joka on musta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Sound X 2021 ei ole kuitenkaan täysin musta, sillä siinä on sisäänrakennettuna 48 värillistä LED-valoa, jotka ympäröivät koko laitteen. Valojen avulla voidaan toteuttaa 7 + 1 mielenkiintoista valotehostetta, joilla saadaan hieman ilmettä kaiuttimelle. Valo liikkuu kaiuttimessa äänen mukaan, mutta sen avulla on toteutettuna myös erilaisia efektejä esimerkiksi kaiuttimelle puhuttaessa tai kaiuttimen kertoessa tietoja esimerkiksi tilastaan.

Äänentoisto kaiuttimessa on toteutettu yhteistyössä Devaletin kanssa, kuten aikaisemmissakin kaiuttimissa. Kaiutinyksikössä on 4,75 tuuman bassoelementti, neljä 1,5 tuuman kaiutinta ja yksi 1,25 tuuman diskanttikaiutin. Sound X 2021 on varusteltu myös kuudella mikrofonilla sekä painikkeilla, joiden avulla voidaan lisätä äänenvoimakkuutta sekä tauottaa tai toistaa musiikkia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaiuttimessa on kerrottu olevan tuki WLAN-yhteydelle, Bluetooth 5.0 -versiolle sekä NFC:lle. Huawei Sound X 2021 tukee lisäksi 3,5 mm ääniliitäntää. Huawein mukaan kyseessä on maailman ensimmäinen älykaiutin, jossa on HarmonyOS 2.0 -käyttöjärjestelmä.

Kiinassa Huawei Sound X 2021 on hinnoiteltu 2199 juaniin, joka on noin 287 euroa. Kaiuttimen ennakkomyynti on jo alkanut ja se on saatavilla ensimmäisen kerran 12. elokuuta. Huawei ei ole ilmoittanut kaiuttimen olevan tulossa globaalisti saataville.

Lähde: Huawei Sound X 2021 -tuotesivu (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei