HuaweiSponsoroitu

Tiesitkö tämän? Huawei FreeBuds Pro 2 -huippukuulokkeiden taustalla on paljon suomalaisosaamista

Huawei FreeBuds Pro 2

Huawei FreeBuds Pro 2 -kuulokkeet edustavat äänitekniikoiltaan markkinoiden kärkeä, josta voidaan kiittää Huawein Suomessa tekemää huippuluokan äänitekniikan tutkimus- ja tuotekehitystä. Huawein suurin Kiinan ulkopuolella toimiva äänilaboratorio sijaitsee Tampereella, josta on kotoisit useat Huawei FreeBuds Pro 2 -kuulokkeiden ominaisuudet.

Kuulokkeet itsessään tarjoavat upean äänikokemuksen ja Huawei on virittänyt kuulokkeet yhdessä ranskalaisen Devialetin kanssa. Huawei FreeBuds Pro 2 -kuulokkeissa on myös alan johtava melunvaimennus, kehittyneet puheentunnistusteknologiat ja puheluiden selkeyttä parantava Pure Voice -teknologia. Kaikki nämä huippuluokan ratkaisut on saatu mahdutettua kompaktiin ja tyylikkääseen rakenteeseen, jonka ansiosta FreeBuds Pro 2 -kuulokkeita on miellyttävä käyttää pitkiä aikoja.

Huawei FreeBuds Pro 2 -kuulokkeet ovat nyt myynnissä Suomessa 199 euron suositushintaan. Kuulokkeet ovat saatavilla kolmena värivaihtoehtona, jotka ovat keraaminen valkoinen, huurteinen hopea ja hopeansininen.

Osta HUAWEI FreeBuds Pro 2 -kuulokkeet täältä

Huawei FreeBuds Pro 2 hyötyy suomalaisista innovaatioista

Huaweilla on Tampereella langattomien kuulokkeiden äänilaboratorio, joka on yhtiön suurin ääneen keskittyvä tutkimus- ja tuotekehitysyksikkö Kiinan ulkopuolella. Tampereella huippuluokan äänilaitteiden parissa työskentelee yli 30 asiantuntijaa. Huawei FreeBuds Pro 2 -kuulokkeisiin on saatu useita Suomen laboratoriosta lähtöisin olevia innovaatioita.

Langattomia kuulokkeita käytetään paljon esimerkiksi puheluihin, joten Huawei on panostanut erittäin vahvasti tällaisiin käyttötilanteisiin. Huawei FreeBuds Pro 2 -kuulokkeiden avulla pystytäänkin puhumaan selkeästi erilaisissa tilanteissa ja ympäristöissä. Monissa tilanteissa ympäristö voi kuitenkin olla meluisa, täynnä ääniä tai esimerkiksi tuuli saattaa olla voimakas. Kaikki nämä tekijät vaikuttavat puheen kuulumiseen vastaanottajan päässä. Huawei on ratkaissut ongelman Pure Voice -teknologialla.

Yksi erityisen haastava näkökohta kuulokkeissa on tuulen läsnäolo, joka aiheuttaa kovia myrskyisiä ääniä kuulokkeiden mikrofoneissa. Vaikka akustiset ratkaisut voivat osittain lieventää joitain näistä vaikutuksista, signaalinkäsittely voi myös vähentää huomattavasti melun tai tuulen haitallisia vaikutuksia.

”Huawei FreeBuds Pro 2 -kuulokkeissa käytetään Tampereen langattomien kuulokkeiden äänilaboratoriossa suunniteltuja puheenkäsittelyalgoritmeja, jotka mahdollistavat selkeät puhelut myös haastavissa ympäristöissä”, kertoo Huawein Suomen teknologiajohtaja Jyri Pakarinen.

Automaattisen puheentunnistuksen avulla nykyaikaiset kuluttajalaitteet voivat muuttaa käyttäjän puheen tietokoneiden ymmärtämään muotoon. Käytännössä tämä tehdään tekoälyn avulla. Suosittuja esimerkkejä tästä tekniikasta ovat puheavustajat ja puheen tekstiksi muuttaminen. Koska ihmisen ja koneen kuulo on kuitenkin hyvin erilainen, parhaita tuloksia ei saada yksinkertaisesti syöttämällä raakaa puhesignaalia tekoälyalgoritmiin, vaan se on ensin esikäsiteltävä tietyllä tavalla.

Tampereen langattomien kuulokkeiden äänilaboratorion tutkijat ovat kehittäneet FreeBuds Pro 2 -kuulokkeissa toimivat automaattisen puheentunnistuksen esikäsittelyalgoritmit. Ne varmistavat, että puhetta käyttävät tekoälysovellukset toimivat sujuvasti käytettäessä FreeBuds Pro 2 -kuulokkeita.

Suomessa Huawei FreeBuds Pro 2 -kuulokkeisiin on kehitetty myös automaattinen sovitusalgoritmi, jonka avulla kuulokkeet saadaan sopimaan oikein erilaisiin korviin. Kaikilla ihmisillä on erimuotoiset korvat, jonka takia on erittäin tärkeää pystyä valitsemaan oikean kokoiset silikonikärjet kuulokkeisiin.

Sovitusalgoritmi käyttää korvakäytävään suunnattua mikrofonia mittaamaan ääntä käyttäjän korvan sisällä ja arvioi, onko kuulokkeet kiinnitetty kunnolla korvakäytävään vai pitäisikö niiden asentoa säätää tai esimerkiksi valita kuulokkeisiin erikokoiset silikonikärjet. Huawei FreeBuds Pro 2 -kuulokkeissa on pehmeät ja ihoystävälliset silikonitulpat, joita toimitetaan mukana oletusarvoisesti kolmessa kokoversiossa.

Huawein tutkimus- ja tuotekehitystyön parissa työskentelee Suomessa 450 henkilöä. Huawei on merkittävin tutkimustyön ostaja Suomessa, ja esimerkiksi vuonna 2019 Suomen tutkimus- ja tuotekehitysyksiköt ostivat eri tutkimuslaitoksilta ja yliopistoilta tutkimustyötä Suomesta ja Euroopasta 11,6 miljoonan euron edestä. Huawei investoi vuonna 2019 Suomen tutkimus- ja tuotekehityskeskuksiin 65 miljoona euroa.

Tarjoavat alan johtavan äänenlaadun ja melunvaimennuksen

Huawei on kehittänyt FreeBuds Pro 2 -kuulokkeiden äänikokemuksen yhteistyössä ranskalaisen äänitekniikkayhtiö Devialetin kanssa. Yhteistyön ansiosta Huawei FreeBuds Pro 2 -kuulokkeet tuovat esiin musiikin kaikki tasot jykevällä bassolla ja kristallisella äänenlaadulla tuoden kappaleet autenttisena kuulijan lähelle.

Kuulokkeet on varustellut kaksoisäänentoistojärjestelmällä, joka koordinoi kahta elementtiä, jotta ne toimisivat saumattomassa yhteistyössä. 11 millimetrin kokoinen nelimagneettinen dynaaminen kaiutinelementti antaa 30 prosenttia enemmän tehoa edelliseen malliin verrattuna synnyttäen 14 hertsin bassoäänen. UHF Planar -kalvo tuo toistoalueelle kuusikertaisen lisätehon tavanomaisiin kaiutinelementteihin verrattuna synnyttäen korkean impulssivasteen ja korostaen pienimmätkin yksityiskohdat.

Upea äänenlaatu yhdistyy Huawei FreeBuds Pro 2 -kuulokkeissa alan johtavaan melunvaimennukseen. Kuulokkeet pystyvät vähentämään jopa 47 desibeliä ääntä, jonka ansiosta käyttäjät voivat uppoutua musiikin maailmaan tai rentoutua kuuntelemalla äänikirjoja ilman häiriöitä.

Huawei FreeBuds Pro 2 -kuulokkeissa on kolmen mikrofonin melunvaimennusjärjestelmä, joka nostaa vaimennuksen tehokkuutta jopa 15 prosentilla edeltäjään verrattuna. FreeBuds Pro 2 osaa myös tunnistaa ulkoisen ääniympäristön ja valita sopivimman melunvaimennustilan sen perusteella. Toiminto kykenee vaimentamaan jopa moottorin voimakkaan jyrinän lentokoneessa, luoden rauhallisen matkustuskokemuksen.

Kuulokkeet tukevat kolmea melunvaimennustilaa, jotka ovat Ultra, General ja Cozy. Ultra-tilassa vähennetään huomattavasti matalataajuista melua esimerkiksi julkisessa liikenteessä. General-tilassa luodaan yksityinen kuunteluympäristö ilman häiriötekijöitä esimerkiksi kahviloissa. Cozy-tilassa vähennetään tavanomaista ääntä hiljaisessa ympäristössä.

Huawei FreeBuds Pro 2 -kuulokkeet toimivat laitteesta riippumatta

Huawei FreeBuds Pro 2

Huawei FreeBuds Pro 2 -kuulokkeiden käyttäjien ei tarvitse huolehtia toimivuudesta, sillä ne toimivat laitteesta riippumatta. Kuulokkeet tukevat yhteyttä Android-, iOS- ja Windows-laitteiden välillä, joten ostajat voivat olla varmoja saumattomasta yhteensopivuudesta käytössä olevan laitteen kanssa.

FreeBuds Pro 2 -kuulokkeet voidaan liittää kahteen laitteeseen Bluetooth-yhteyden kautta samanaikaisesti ja laitteiden välillä voidaan vaihtaa reaaliaikaisesti. Kuulokkeet voidaan yhdistää myös monipuoliseen Huawei AI Life -sovellukseen, jonka kautta voidaan hallita kuulokkeita ja niiden asetuksia. Sovelluksen kautta voidaan päivittää kuulokkeiden ohjelmisto, aktivoida melunvaimennus tai tehdä istuvuustestejä sekä vaihtaa ääniprofiileja.

Kuulokkeet on suunniteltu myös kestämään käyttöä, sillä ne ovat vesitiiviit ja hikeä hylkivät IP54-luokituksen mukaisesti. Tyyliä Huawei FreeBuds Pro 2 -kuulokkeilta ei myöskään puutu, sillä ne erottuvat joukosta elegantilla ja värikkäällä ilmeellä. Jäisen viileä Silver Blue tuo mieleen kimaltelevan yötaivaan, Silver Frostin hienovarainen metallinen kiilto antaa kuulokkeille särmikkään ilmeen ja Ceramic White ilmaisee hienovaraista tyyliä.

Käy tutustumassa Huawei FreeBuds Pro 2 -kuulokkeisiin tarkemmin Huawein tuotesivuilta tämän linkin takaa.

Huawei FreeBuds Pro 2 tekniset tiedot:

 • Elementti: 11 mm dynaaminen + UHF Planar -kalvo
 • Melunvaimennus: Aktiivinen taustamelun vaimennus jopa 47 dB (ANC)
 • Yhteys: Bluetooth 5.2 (Koodekit: SBC, AAC, LDAC, HWA, Hi-Res), kantama 10 metriä
 • Kuulokkeiden akku: 55 mAh
 • Kotelon akku: 580 mAh
 • Ohjattavuus: Eleohjaus
 • Lataus: USB-C-liitännällä 6 watin teholla tai langattomasti 2 watin teholla
 • Muuta: pop-up-pariliitos, tunnistaa korvassa olemisen, 3x mikrofoni
 • Kuulokkeiden mitat: 29,1 x 23,7 x 21,8 mm
 • Kotelon mitat: 67,9 x 47,5 x 24,5 mm
 • Kuulokkeen paino: 6,1 g
 • Kotelon paino: 52 g
 • Vedenkestävyys: IP54
 • Väriversiot: Silver Frost, Ceramic White, Silver Blue
 • Suositushinta: 199 euroa
SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

  Kommentoi

  Lisää aiheesta:Huawei