SamsungYleinen

Qualcomm vahvisti: Samsung Galaxy S23 -sarjan puhelimissa nähdään ainoastaan Qualcommin järjestelmäpiirejä

Väitetty renderöintikuva Samsung Galaxy S23+ -puhelimesta

Kesällä alkoi huhut siitä, että Samsung olisi hautaamassa oman Exynos-järjestelmäpiirinsä, eikä Samsungin omaa järjestelmäpiiriä nähtäisi ensi vuoden Galaxy S23 -puhelimissa. Syynä Exynos-järjestelmäpiirien poistumiselle on veikattu, että Samsung voisi haluta kehittää huippuluokan Exynos-järjestelmäpiirin uudestaan. Viime vuosina Exynos-järjestelmäpiirit ovat jääneet Qualcommin Snapdragon piireistä jälkeen niin suorituskyvyn kuin virrankulutuksenkin osalta.

Nyt Qualcomm on vahvistanut aiempaa selkeämmin huhut oikeiksi. Qualcommin talousjohtajan Akash Palkhiwalan mukaan jo tällä hetkellä Galaxy S22 -sarjan älypuhelimista 75 prosenttia toimitetaan Qualcommin Snapdragon -järjestelmäpiirillä ja määrä tulee ensi vuonna kasvamaan. Tämän vuoksi ensi vuoden toinen neljännes tulee olemaan Qualcommille vahva.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tieto on peräisin Twitteriin ladatusta kuvakaappauksesta, jonka palveluun on jakanut Samsungiin liittyvistä vuodoista tunnettu Ice Universe. Kuvankaappaus on napattu Qualcommin julkisesti nähtävissä olevasta dokumentista.

Palkiwalan arviot kasvusta osuvat yksiin Samsungin Galaxy S23 -sarjan julkaisun kanssa, sillä aiemmin tällä viikolla tulleiden huhujen mukaan Samsung olisi julkaisemassa Galaxy S23 -sarjan älypuhelimet helmikuun ensimmäisellä viikolla.

Myös Qualcommin toimitusjohtaja Cristiano Amon on jo aiemmin tänä vuonna vahvistanut monivuotisen kumppanuuden Samsungin kanssa, joka tuo Snapdragon-piirisarjan kaikkiin Samsungin Galaxy-puhelimiin. Sopimus kestää vuoteen 2030 asti ja se kattaa matkapuhelinverkkojen osalta 3G-, 4G-, 5G- ja tulevaisuudessa myös 6G-yhteyksiä käyttävät laitteet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi kaikki tulevat Galaxy S23 -sarjan älypuhelimet Galaxy S23, S23+ ja S23 Ultra ovat vuotaneet Geekbenchin-suorituskykytesteistä. Testeissä on nähty toistaiseksi julkaisematon Qualcommin Snapdragon -järjestelmäpiiri, jonka voidaan olettaa olevan noin kahden viikon kuluttua marraskuun puolivälissä julkaistava Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri.

Lähde: Qualcomm

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung