HuaweiYleinen

Huawei julkaisi MatePad Pro -tabletin 4G- ja 5G -versioina – Myyntiin Suomessa edullisimmillaan 599 euron hintaan

Huawei on esitellyt taittuvanäyttöisen Mate Xs -puhelimen ohella myöskin mielenkiintoiset MatePad Pro -tabletit globaaleille markkinoille. Uutuustabletit tulevat tarjolle Androidin avoimen lähdekoodin versiolla sekä Huawei Mobile Services -palveluilla. Uusi MatePad Pro -tabletti on tyyliltään ja teknisiltä ominaisuuksiltaan yksi harvoista premium-luokan tableteista.

MatePad Pron virallisiksi mitoiksi on ilmoitettu 159 x 246 x 7,2 millimetriä ja painoa löytyy 460 grammaa. Näytön koko on 10,8 tuumaa ja siinä on pyöristetyt kulmat sekä etukameraa varten tehty reikä vasemmassa yläkulmassa. Näyttö perustuu IPS LCD -tekniikkaan ja sen tarkkuus yltää QHD+ -tasolle (2560 x 1600). Näyttöä kerrotaan kiertävän kauttaaltaan 4,9 millimetriä paksut kaistaleet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista MatePad Pron 4G-versiossa vastaa Huawein tuorein Kirin 990 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 6 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Lisäksi tabletista on olemassa myös 8 gigatavun RAM-muistillinen versio sekä 256 ja 512 gigatavun sisäisellä tallennustilalla varustellut versiot. Jos kuitenkin tallennustila on loppumassa, niin tabletissa on myös paikka Huawein omaan standardiin perustuvalle nano-muistikortille. Akunkesto on suuren 7250 milliampeeritunnin akun varassa ja sitä voidaan ladata jopa 40 watin pikalatauksella. Erikoisuutena uutuustabletissa on 15 watin langaton lataus sekä 7,5 watin käänteinen langaton lataus.

MatePad Pron takaosassa on yksi kamera, jonka tarkkuus on 13 megapikseliä. Etukameran tarkkuus on 8 megapikseliä. Uutuustabletissa on myös tuki erilliselle näppäimistökuorelle sekä M-Pen-kynälle, jota voidaan ladata langattomasti yhdistämällä kynä tabletin kylkeen. Huawein mukaan M-Pencil tarjoaa luonnollisen kirjoituskokemuksen. Huawei on laittanut tablettiin neljä Harman Kardonin virittämää kaiutinta kaiutinta, Bluetooth 5.1 -tuen sekä USB-C-tyypin liittimen. MatePad Prossa ei ole kuitenkaan kuulokeliitintä tai sormenjälkilukijaa.

Käyttöjärjestelmänä on avoimen lähdekoodin Android 10, jonka päällä hyrrää Huawein oma EMUI 10.0.1 -käyttöliittymä. Huawei on lisännyt tablettiin muun muassa ominaisuuksia, joilla puhelin voidaan yhdistää tablettiin ja päästä käsiksi puhelimen tietoihin. Kun MatePad Prohon yhdistetään näppäimistö, niin siirrytään erilliseen työpöytänäkymään, joka mahdollistaa tietokonemaisen käyttökokemuksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei julkaisi MatePad Prosta lisäksi erillisen 5G-version, joka on tulossa tarjolle kesällä. MatePad Pro 5G on ulkoisesti pitkälti identtinen 4-version kanssa ja suurin muutos on järjestelmäpiirin vaihtuminen. Huawei hyödyntää tabletissa yhtiön tehokkainta Kirin 990 5G -järjestelmäpiiriä, jossa on integroituna 5G-modeemi. MatePad Pro 5G tukee tämän ansiosta 5G NSA- ja SA -tekniikoita.

Huawei on kertonut tuovansa Suomessa myyntiin MatePad Pron Wi-Fi- ja LTE -versiona 27. huhtikuuta 2020 ja tarjolle tulee ainoastaan harmaa väriversio. Tabletista on olemassa myös vihreä, valkoinen ja oranssi versio. MatePad Pron 6 + 128 gigatavun Wi-Fi-version hinta on 599 euroa ja 6 + 128 gigatavun LTE-version hinta on 649 euroa. Lisäksi heinäkuussa 2020 valikoima laajentuu MatePad Pro 5G -versiolla, joka tulee tarjolle 8 + 256 gigatavun muisteilla 799 euron hintaan.

MatePad Pro -tableteille Huawei tuo myyntiin myös muutamia oheistuotteita 27. huhtikuuta alkaen. M-Pencil kynä maksaa 99 euroa, erillinen näppäimistö 129 euroa ja useissa eri väreissä myyntiin saapuvat suojakuoret maksavat 29 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei MatePad Pro (4G / 5G) tekniset tiedot

 • Näyttö: 10,8 tuumaa (2560 x 1600 pikseliä), IPS LCD
 • Järjestelmäpiiri: Kirin 990 (5G: Kirin 990 5G)
 • RAM-muisti: 6 gigatavua (LPDDR4x)
 • Tallennustila: 128 gigatavua (UFS 3.0) + nano-muistikortti (max 256 Gt)
 • Yhteydet ja liitännät: Bluetooth 5.1, 4G, USB-C
 • Takakamera: 13 megapikseliä (AF)
 • Etukamera: 8 megapikseliä
 • Äänentoisto: Neljä kaiutinta, Harman Kardon
 • Akku: 7250 milliampeerituntia + 40 watin lataus, langaton latausta
 • Käyttöjärjestelmä: Android 10 / EMUI 10.0.1 / HMS
 • Mitat: 246 x 159 x 7,2 mm
 • Paino: 460 g
 • Värit: Valkoinen, harmaa, vihreä ja oranssi

Lähde: Huawein lehdistötiedote (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei