AndroidHuaweiYleinen

Huawei julkaisi uudet Mate 9-puhelimet – tällaisia ne nyt ovat

layer1_phoneHuawein on julkaissut Münchenissä pidettävässä lehdistötilaisuudessa uudet Huawei Mate 9 ja PORSCHE DESIGN Huawei Mate 9 -puhelimet. Uusista puhelimista löytyy Huawein uusin Kirin 960-järjestelmäpiiri ja uudistettu EMUI 5.0 -käyttöliittymäversio.

Huawei Mate 9:n saatavuus Suomessa vahvistuu lähiaikoina ja hintaa Euroopassa laitteella on 699 euroa. Huawei esitteli Münchenissä myös Porschen kanssa toteutetun PORSCHE DESIGN Huawei Mate 9 -erikoisversion, joka ei toistaiseksi ole tulossa Suomeen. Hintaa erikoisversiolla Euroopassa on 1395 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Aloitimme HUAWEI Mate 9:n suunnittelun yksinkertaisesta kysymyksestä, kuinka voimme parantaa älypuhelinkokemuksen jokaista osa-aluetta”, sanoo Huawein kuluttajaliiketoimintayksikön johtaja Richard Yu. “Tiedämme, että tämän päivän business-käyttäjät olettavat, että heidän puhelimensa on nopea ja funktionaalinen. He arvostavat myös ylellistä muotoilua ja intuitiivisia ominaisuuksia. Niinpä loimme kaksi uutta laitetta, jotka edustavat tekniikka- ja ohjelmistopuolen huippua.”

 

25Huawei Mate 9:stä löytyy 5.9 tuuman Full HD-tasoinen kosketusnäyttö, Kirin 960-järjestelmäpiiri, jonka pitäisi valmistajan mukaan olla maailman tehokkain prosessori, joka älypuhelimissa on nähty. Järjestelmäpiiriä tukemassa on 4 gigatavua RAM-muistia. Tallennustilaa Mate 9 tajoaa 64 gigatavua, mutta laitteesta löytyy tuki myös 256 gigatavun muistikortille. Huawei Mate 9:ssä on Huawein hiljattain julkistama Kirin 960 -piiri Huawein koneoppimisalgoritmilla, joka tuottaa nopean ja sujuvan käyttökokemuksen, vaikka puhelin olisi ollut 18 kuukautta jatkuvassa käytössä.

Kirin 960 on maailman ensimmäinen piirisarja, joka on varustettu kahdeksanytimisillä ARM Cortex-A73/A53 -suorittimilla ja Mali G71 -grafiikkaprosessorilla. Grafiikkaprosessori on 180 prosenttia suorituskykyisempi ja 40 prosenttia energiatehokkaampi kuin edeltäjänsä. Kirin 960 hyödyntää täysin Android 7.0:n Vulkan grafiikkastandardia, joka kasvattaa graafista suorituskykyä jopa 400 prosenttia.

pic_revolutionary_phonePuhelimen takaa löytyy Leican ja Huawein yhteistyössä valmistama kaksoiskamera, joka koostuu 12 megapikselin F2.2 RGB-sensorista sekä 20 megapikselin F2.2 monokromisensorista. Kamerasta löytyy 2 x Hybrid Zoom. Huawei Mate 9 tukee 4K-videokuvausta ja siitä löytyy 8 megapikselin etukamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei kertoi tilaisuudessaan uudesta SuperCharge-pikalatausteknologiasta, jonka pitäisi ladata Mate 9:n 50 prosenttia edeltäjäänsä nopeammin. Itse Mate 9 pitää sisällänsä 4000 milliampeeritunnin akun, jonka pitäisi valmistajan mukaan kestää jopa reilu kaksi päivää. Akku on varustettu myös alan viimeisimmillä turvastandardeilla, mukaan lukien Super Safe 5-porttinen suojaus, joka mahdollistaa reaaliaikaisen jännitteen, virran ja lämpötilan seurannan.

Huawei Mate 9:ssa on myös uusin EMUI 5.0 -käyttöliittymä, joka hyödyntää Linuxia entistä tarkemman, esteettisemmän ja funktionaalisemman käyttäjäkokemuksen tarjoamiseksi. Mate 9:ssä on algoritmi, joka oppii tunnistamaan käyttäjänsä tyypillisimmät puhelimen käyttötavat ja tuo suosituimmat applikaatiot käytettäväksi automaattisesti. Samalla käyttöliittymä vähentää puhelimen käyttöeroosiota ja tehostaa laitteen suorituskykyä. EMUI 5.0 -käyttöliittymän ansiosta puolet puhelimen toiminnoista on kahden klikkauksen päässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

PORSCHE DESIGN Huawei Mate 9

10Huawei ja Porsche ovat tehneet yhteistyössä puhelimen, joka kantaa nimeä PORSCHE DESIGN Huawei Mate 9. Kyseessä on erikoisversio, joka ei ole saapumassa Suomeen. Kyseinen puhelin kuitenkin eroaa minimaalisesti Huawei Mate 9 -perusversiosta. Erikoisversiosta löytyy pienempi 5.5 tuuman kaartuva QHD-tasoinen kosketusnäyttö, joka tukee Googlen Daydream-virtuaalitodellisuusalustaa.

Kyseisestä versiosta löytyy 6 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android