AlcatelMicrosoftWindows 10Yleinen

Alcatel julkaisi uuden Windows 10-puhelimen – maailman ensimmäinen Windows-puhelin VR-laseille

6071w_frontleftangle_v2Alcatel on tänään julkaissut uuden Windows 10 Mobile-puhelimen. Alcatel IDOL 4S with Windows 10 on puhelimen virallinen nimitys ja se tulee aluksi saataville vain Yhdysvalloissa T-Mobilen valikoimaan. Uutuuspuhelin on teknisesti kehittynyt ja se tarjoaa myös Windows 10 Mobile -käyttäjille ensimmäistä kertaa VR-lasien tuomat edut.

Windows 10 Mobilella varusteltu IDOL 4S pitää sisällänsä tehokkaan neliytimisen Snapdragon 820 -järjestelmäpiirin, jonka tukena on 4 gigatavua RAM-muistia. Laitteen grafiikkasuorittimena toimii Adreno 530. Puhelimen näyttö on kooltaan 5.5 tuumaa ja sen tarkkuus on Full HD-tasoa (1920×1080). Tallennustilaa laite tarjoaa 64 gigatavua, mutta jos tämä ei riitä voidaan sitä laajentaa maksimissaan 128 gigatavun muistikortilla. IDOL 4S:n pääkamerana toimii 21 megapikselin Sonyn valmistama IMX230-kenno ja edestä löytyy 8 megapikselin kamera. Puhelimen akku on kooltaan 3000 milliampeerituntia ja se voidaan ladata täyteen nopeasti, koska IDOL 4S tukee pikalatausta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

vr16_backtoplviewhdbd

Uutuuspuhelimesta löytyy myös sormenjälkilukija, joka mahdollistaa tuen Windows Hello-ominaisuudelle. IDOL 4S tukee myös Continuumia sekä siitä löytyy esiasennettuna Microsoftin Office-sovellukset. Mielenkiintoisin ominaisuus on kuitenkin laitteen tukeminen VR-laseja. Lasit tulevat puhelimen mukana ja laitteeseen on esiasennettuna monia pelejä sekä videoita, jotka tukeva VR-lasejen toimintoja.

Alcatel IDOL 4S with Windows 10 on saatavilla Yhdysvalloissa 10. marraskuuta lähtien T-Mobilen kautta. Hintaa kokonaisuudella on 470 dollaria, eli noin 430 euroa. Puhelimen saatavuudesta Euroopassa ei toistaiseksi ole tietoa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Alcatel