HuaweiNokiaYleinen

Huawei keksi keinon kiertää rajoitteet ja myydä 5G-puhelimia Kiinassa – taustalla yhteisyritys Nokian kanssa

TD Tech N8 Pro

Kiinalainen Huawei on ollut hankaluuksissa puhelinliiketoimintansa kanssa, sillä yritys ei ole pystynyt hyödyntämään 5G-teknologioita tai hankkimaan komponentteja entiseen tapaan. Taustalla on Yhdysvaltojen asettamat rajoitteet, mutta esimerkiksi Qualcommilta Huawei pystyy ostamaan 4G-järjestelmäpiirejä. Nyt Huawei on keksinyt keinon tuoda uusi 5G-puhelin myyntiin Kiinassa ja taustalla on suomalainen Nokia.

Kiinassa on aloitettu uuden TD Tech N8 Pro -puhelimen myynti, joka on pitkälti identtinen Huawei Nova 8 Pro -puhelimen kanssa. TD Tech ei varmasti sano kenellekään mitään, mutta kyseessä on Huawein ja Nokian vuonna 2005 perustama yhteisyritys Kiinassa. Yrityksellä on tutkimus- ja tuotekehitystoimintaa Pekingissä, Shanghaissa ja Chengduissa. TD Tech työllistää 2000 ihmistä ja yritys on keskittynyt erityisesti verkkotekniikoihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

TD Tech N8 Pro

Uutta TD Tech N8 Pro -älypuhelinta myydään Huawein virallisissa kaupoissa Kiinassa ja kyseessä on pitkästä aikaa Huaweilta 5G-yhteydet omaava laite. Puhelimessa on Huawein kehittämä Kirin 985 -järjestelmäpiiri, jossa on myös tuki 5G-modeemille. Puhelimesta on olemassa ainoastaan 8 + 128 gigatavun muistiversio 3999 juanin hintaan, joka vastaisi 540 euroa. Myynti alkaa Kiinassa 4. marraskuuta 2021.

TD Tech N8 Pro tarjoilee myös kaartuvan 6,72 tuuman näyttöpaneelin, jossa on tuki 120 hertsin virkistystaajuudelle. Etuosassa on 32 megapikselin pääkamera sekä 16 megapikselin ultralaajakulmakamera. Puhelimen takaosaan on laitettu neloiskamera, joka koostuu 64 megapikselin pääkamerasta, jonka rinnalla on ultralaajakulmakamera, makrokamera sekä syvyyskamera. Muita puhelimen ominaisuuksia ovat 66 watin pikalataus sekä Android-käyttöjärjestelmä.

TD Tech N8 Pro

Lähde: JD.com (Huawei Store)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei