HuaweiYleinen

Raportti: Huawei Mate 50 -puhelimet julkaistaan ensi vuoden alussa – tarjoavat Snapdragon 898 -järjestelmäpiirin

Huawei Mate 40 Pro

Huawei julkaisi Kiinassa P50-sarjan huippupuhelimet useita kuukausia myöhässä ja niitä odotetaan myyntiin Euroopassakin vasta ensi vuoden alussa. Huawei suunnittelee kovaa vauhtia myös uusia Mate-sarjan huippupuhelimia, jotka on yleisesti julkaistu syksyisin. Huawein vaikeuksien takia myös Mate 50 -puhelimien julkaisu on viivästynyt, mutta nyt niistäkin on saatu hieman lisätietoja.

Kiinasta kantautuvien tietojen mukaan Huawei valmistautuisi Mate 50 -sarjan huippupuhelimien julkaisuun ensi vuoden alussa. Tarkemmin julkaisuajankohdaksi on kerrottu tammi-maaliskuu 2022. Raportin mukaan Huawei tulisi hyödyntämään Mate 50 -puhelimissa Qualcommin seuraavan sukupolven Snapdragon 898 -järjestelmäpiiriä, jonka julkaisua odotetaan joulukuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Qualcommin kehittämän järjestelmäpiirin käyttäminen puhelimissa ei ole erikoista, sillä myös Huawei P50 -puhelimissa nähtiin Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri. Qualcomm on joutunut tekemään nähtävästi myös tulevasta huippupiiristään Huaweille oman version ilman 5G-teknologioita, sillä Qualcomm ei pysty toimittamaan Huaweille 5G-tuotteita Yhdysvaltojen rajoitteiden takia.

Huawei Mate 50 -sarjan puhelimissa on huhuttu olevan Snapdragon 898 4G -järjestelmäpiirin ohella myöskin LTPO-näyttöpaneeli. Tämä tarkoittaisi, että näyttö tukee adaptiivista virkistystaajuutta 1 ja 120 hertsin välillä. Toistaiseksi muita yksityiskohtia tulevista Mate 50 -puhelimista ei valitettavasti vielä ole.

Odotettavasti Huawei esittelee Mate 50 -puhelimet alkuvuonna kotimarkkinoillaan Kiinassa, mutta ehkä myös myöhemmin globaalisti.

Lähde: Cnbeta.com (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei