AndroidHuaweiYleinen

Huawei kommentoi tuoreimpia käänteitä Yhdysvaltojen asettamien rajoituksien suhteen – käyttöjärjestelmä- ja sovelluspäivitykset jatkuvat normaalisti

Huawei on ollut jo viime vuoden toukokuusta lähtien Yhdysvaltojen kieltolistalla, mutta hiljattain Yhdysvallat ovat tehneet uusia muutoksia, jotka vaikuttavat Huaweihin. Jo viime vuodesta lähtien Huaweilla ei ole ollut mahdollisuutta hyödyntää Googlen palveluita tai muitakaan Yhdysvalloista peräisin olevia tekniikoita ilman erillistä lupaa.

Viime viikolla erääntyi Yhdysvaltojen asettama väliaikainen lisenssi, jonka tarkoituksena oli mahdollistaa yhdysvaltalaisten toimijoiden yhteistyö Huawein kanssa. Lisenssin päättyminen on aiheuttanut viime päivinä suuresti huolta muun maussa Huawein kuluttajatuotteiden päivityksien sekä sovelluksien toimivuuden suhteen. Markkinoilla on miljoonia Huawein älypuhelimia ja tabletteja, joissa on Googlen palvelut esiasennettuna, joten huolta lisenssin päättyminen on syystäkin aiheuttanut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt Huawei on julkaissut lausunnon tilanteesta, mutta yhtiön mukaan suurta vaikutusta ei ole päivityksiin tai sovelluksien toimivuuteen, vaikka Yhdysvaltojen asettama aikaraja tulikin päätökseensä väliaikaisen lisenssin suhteen. Huawein tuoreen lausunnon mukaan yhtiö tulee jatkamaan tietoturva-, järjestelmä- ja ohjelmistopäivityksiä kaikkiin käytössä oleviin ja myytäviin Huawein älypuhelimiin ja tabletteihin. Huawein lausunto on luettavissa kokonaisuudessaan alapuolelta.

Huawein lausunto koskien Googlea ja Androidia

Huawei on panostanut merkittävästi Androidin kehitykseen ja kasvuun maailmanlaajuisesti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei on yksi Androidin globaaleista pääkumppaneista ja olemme tehneet vahvaa yhteistyötä Androidin avoimeen lähdekoodiin perustuvan alustan ja ekosysteemin kehittämiseksi, mistä ovat hyötyneet sekä kuluttajat että yritykset.

Huawei jatkaa tietoturva-, järjestelmä- ja ohjelmistopäivitysten ja asiakaspalvelun tarjoamista kaikkiin käytössä oleviin ja myytäviin Huawei-älypuhelimiin ja tablettilaitteisiin maailmanlaajuisesti.

Huawei jatkaa turvallisen ja kestävän ohjelmistoekosysteemin rakentamista tarjotakseen parhaan mahdollisen käyttökokemuksen Huawei-laitteiden käyttäjille ympäri maailman.

Lue täältä myös Huawein vastauksia kysymyksiin yhtiön puhelimien, tablettien, kellojen ja tietokoneiden toimivuuden, päivityksien sekä Googlen palveluiden suhteen.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android