HuaweiYleinen

Saako Huawei-laitteeni enää päivityksiä ja toimiiko Googlen palvelut? Näin Huawei vastasi yleisimpiin kysymyksiin

Huawein laitteet ovat olleet jo pitkään puheenaihe, sillä viime vuoden toukokuusta lähtien yhtiö on ollut Yhdysvaltojen kieltolistalla. Tämä on johtanut tilanteeseen, jossa Huawei ei ole pystynyt hyödyntämään yhdysvaltalaisia tekniikoita tai palveluita, kuten Googlen ekosysteemiin kuuluvia ominaisuuksia. Huawei on kuitenkin ratkaissut ongelman omilla Huawei Mobile Services -palveluillaan sekä AppGallery-sovelluskaupalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tänään Huawei on vastannut monien huulilla oleviin kysymyksiin, sillä jo käytössä ja myynnissä olevien Huawein laitteiden toimivuus tulevaisuudessa on noussut pinnalle Yhdysvaltojen asettaman väliaikaisen lisenssin päätyttyä. Huawei on jo antanut oman lausuntonsa tilanteesta, joka on luettavista kokonaisuudessaan tämän linkin takaa. Lisäksi Huawei on päättänyt avoimesti vastata kysymyksiin sekä huolenaiheisiin, joita yhtiön laitteita kohtaan on viime aikoina noussut. Huawein vastaukset ovat nähtävillä alapuolella.

 1. Saavatko Huawein älypuhelimet järjestelmäpäivityksiä ja tietoturvakorjauksia tulevaisuudessa?
  • Kyllä. Huawei tarjoaa edelleen järjestelmä ja tietoturvapäivityksiä. Asiakkaamme voivat saada päivityksiä ja palveluita vahvan avaimen koodin yhteisön ja meidän omien edistyneiden tutkimus- ja tuotekehityskykyjemme ansiosta. Huawei on sitoutunut saumattoman AI-elämän mahdollistamiseen ja parempien kokemuksien tarjoamiseen.
 1. Voivatko Google-sovellukset ja muut Google Playsta ladatut sovellukset saada päivityksiä?
  • 1) Puhelimet, joissa on Google Play esiasennettuna, kaikki Google Playsta ladatut sovellukset ja muut Googlen sovellukset saavat päivityksiä myös jatkossa.
  • 2) Puhelimet, joissa ei ole Google Playtä, uudet sovellukset ja päivitykset hallitaan esiasennetun Huawei AppGalleryn kautta.
 1. Voiko Huawein puhelimilla, joissa on Google Play esiasennettuna ladata sovelluksia Google Playstä?
  • Kaikki Huawein laitteet, jotka tulevat Google Play esiasennettuna voivat jatkaa Google Playn käyttämistä sovelluksien lataamiseksi ja päivittämiseksi.
 1. Miten voin käyttää Googlen sovelluksia, kuten YouTubea tai Google Mapsia, jos puhelimessani ei ole Google Playta esiasennettuna?
  • Googlen palvelut ovat käytettävissä palveluiden virallisien sivujen kautta. Voit käyttää palveluita puhelimesi internet-selaimen kautta.
 1. Nopeuttaako Huawei oman käyttöjärjestelmän kehittämistä? Kuinka vahva Huawein ekosysteemi on tällä hetkellä?
  • 1) Huawei ja Google ovat työskennelleet yhdessä monien vuosien ajan kasvaakseen ja tukeakseen nyt kukoistavaa Android-ekosysteemiä. Huawei pysyy sitoutuneena tukemaan tätä ekosysteemiä.
  • 2) Suojatakseen globaaleiden käyttäjien etuja Yhdysvaltojen kiellosta huolimatta, Huawei on päättänyt tarjota riippumattoman ja innovatiivisen vaihtoehdon sovelluksien hallintaan Huawei AppGallery -ekosysteemin avulla. Huawei Mobile Services (HMS) on suunniteltu auttamaan kehittämään uusia ja mielenkiintoisia sovelluksia ja hyödyntämään paremmin vahvuuksiamme piirisarjoissa, laitteissa ja pilvessä. HMS Core tarjoaa tällä hetkellä monia tehokkaita etuja mukaan lukien sijainnin, haun, AI-pohjaisen tietokonenäön ja mobiilimaksupalvelut sekä muita rajapintojen avulla, joita ovat mm. Site Kit, ML Kit ja Wallet Kit.
  • 3) Huawei AppGallery on palvellut kuluttajia lähes vuosikymmenen ajan, tarjoaa sovelluksia yli 170 maassa ja alueella maailman kolmanneksi suurimpana sovelluskauppana.
 1. Voivatko Huawein tietokoneet jatkaa Windowsin käyttöä?
  • Kyllä. Kaikki tällä hetkellä saatavilla olevat Huawein tietokoneet voivat jatkaa Windowsin sekä siihen liittyvien palveluiden käyttöä.
 1. Jatkuvatko Huawein tietokoneiden Windows-tietoturvakorjaukset- ja päivitykset tulevaisuudessa?
  • Kyllä. Kaikki tällä hetkellä saatavilla olevat Huawein tietokoneet tulevat saamaan jatkossa Windowsin tietoturvakorjauksia ja päivityksiä.
 1. Voinko käyttää Huawei-tietokoneessani edelleen ohjelmistoja muilta yrityksiltä Microsoftin lisäksi?
  • Kyllä. Ei-Microsoft ohjelmistot voidaan asentaa ja käyttää kuten tavallisesti.
 1. Vaikuttaako kielto Huawein älykelloihin ja muihin puettaviin tuotteisiin?
  • Kiellolla ei ole vaikutusta mihinkään saatavilla oleviin Huawein puettaviin laitteisiin.
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

7 Kommenttia

 1. Päivitykset on kuitenkin ainoastaan Huawein omaa koodia jatkossa, ei bittiäkään googlea jatkossa.

 2. Kiina pestaa myös siruntoimittajansa työntekijöitä tällä hetkellä omien sirujen tuotantoon laitevalmistukseen, tulevaisuus on hyvin hämärä. Uusissa Huaweissa ei ole virallista tukea ja toimi offline tilassa selainpohjainenkaan googlen kartat sovellus tai navigointi .. Kauppasota tuo koko ajan lisää estoja, mitään ei voi taata ja vastalinjalla on myös amerikkalaiset merkit Applesta lähtien.

 3. Niin sen kuuluukin mennä, eli hyvä vaan et pistävät ylikalliin turhake Applen kärsimään.

 4. No, turhake jankkaajakin on ilmestynyt taas muiden iloksi jakamaan älyllisiä kommenttejaan?

 5. Apple on ylikallis turhake.

 6. Tärkeintä että huawei ulkona 5g verkoista.Nuo puhelimet on sivuseikka.Nokia toimittaa.Myös Nokiapuhelimet hyväksi havaittu omassa käytössä

 7. Eli nyt kiina joutuu kehittämään omat sovelluksensa, mikä tukee kiinan ylivaltaa entisestään kunhan ne opetelee ja varastaa dataa. Miten meni niinkun omasta mielestä?

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei