AndroidHuaweiYleinen

Huawei Mate 9 ei näekään päivänvaloa 3. marraskuuta – vai jääkö Suomi ilman?

m9goldKerroimme maanantaina, että Huawein järjestää lehdistötilaisuuden 3.marraskuuta Saksassa. Myös SuomiMobiilin piti matkustaa paikanpäälle, mutta suunnitelmat ovat nyt muuttuneet. Huawei on valitettavasti ilmoittanut, että tilaisuuden anti ei ole Pohjoismaiden osalta relevanttia, ja tilaisuuden pääasiallinen anti on enemmänkin viestinnällinen kuin tuotejulkistuksiin liittyvä.

Pohjoismaiden median jättäminen tilaisuuden ulkopuolelle saattaa vihjailla sitä, että Huawei ei huhuista huolimatta olisi julkistamassa uusia tuotteita marraskuun tilaisuudessa. Huhujen mukaan tilaisuudessa olisi ollut tulossa Huawei Mate 9 lippulaivapuhelin, mutta saattaa olla että Mate 9 julkistetaan vasta huomattavasti myöhemmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toinen vaihtoehto on, että Suomi sekä Pohjoismaat jäisivät ainakin aluksi ilman Mate 9 -puhelinta, ja puhelin tuotaisiin vain osaan Euroopan maista, ja mahdollinen Suomen julkaisu tapahtuisi joskus myöhemmin, ilman sen kummempia lehdistötilaisuuksia. Huawein suunnitelmat ja lehdistötilaisuuden anti saivatkin aivan uudenlaisia näkökulmia ilmoituksen pohjalta. Olisiko kuitenkin mahdollista, että lehdistötilaisuuden tarkoitus olisi vain avata tai kertoa jostain uudesta palvelusta Euroopassa, vai aiotaanko Mate 9 julkaista Kiinan lisäksi vain harvojen EU-maiden markkinoille. Huawei voi aluksi haluta julkaista puhelimen vain muutamalla isommalla markkina-alueella, jolloin se pystyy paremmin varmistamaan, että laitetta on alusta asti hyvin saatavilla. Markkina-alueita voitaisiin siis lisätä asteittain lisää, jolloin myös Suomi mahdollisesti tulisi kyseeseen.

Suomen ja Pohjoismaiden jättäminen Mate 9 julkaisualueen ulkopuolelle kuulostaa hyvin oudolta ratkaisulta, koska laitteesta on odotettu todellista kilpailijaa lippulaivapuhelinten markkinoille. Varsinkin Samsungin Note 7 fiaskon jälkeen Mate 9 olisi voinut olla oikein varteenotettava vaihtoehto hiukan isompaa puhelinta etsiville, ja tässä olisikin ollut loistava sauma Huaweille iskeä, ja saada uusia käyttäjiä omille puhelimilleen.

Huawein Mate 9 puhelimesta odotetaan julkaistavaksi kahta eri versiota, joiden koodinimet ovat Manhattan ja Long Island. Näistä Long Island -koodinimellä varustettu versio olisi todellinen premium luokan laite, kun taas Manhattan sijoittuisi ns. normaaliin lippulaivakategoriaan. Long Island -koodinimellä varustettu versio Mate 9:stä olisi myös designiltaan “pikkuveljestään” eroava ja suurimpana erona puhelimessa olisi Samsungin tyyliset kaartuvat reunat. Mate 9 tulisi saamaan 5.9″ näytön, jonka resoluutio olisi 1920×1080 (Manhattan -versio) ja Long Island -versiossa resoluutio olisi kasvatettu QHD luokkaan. Järjestelmäpiirinä toimisi Huawein HiSilicon Kirin 960, jonka seurana olisi joko 4 gigatavua tai 6 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa tultaisiin tarjoamaan versiosta riippuen 64, 128 tai 256 gigatavua.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan mitä marraskuun tilaisuudessa tuodaan julki. Tietysti eniten kiinnostava seikka on, että aikooko Huawei todellakin jättää Suomen ja Pohjoismaat Mate 9 -puhelimen julkaisualueiden ulkopuolelle.

Juha Uotila
33-vuotias mobiliilaitteista ja teknologiasta kiinnostunut helsinkiläinen. Juha on jo pidemmän aikaa kirjoitellut kokemuksiaan laitteista aluksi omiin blogeihinsa, ja tämän jälkeen englantilaiselle MobileTechTalk -sivustolle. Muutaman vuoden jälkeen oli kuitenkin aika palata omille juurille, ja jatkossa Juhan kirjoitukset löytyvät täältä SuomiMobiilista. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android