AndroidHuaweiYleinen

Huawein ”uusi lippulaiva” julki 3.11 – Luvassa Mate 9 -lippulaiva

mate9maxresdefaultHuawei on ilmoittanut järjestävänsä lehdistötilaisuuden 3.marraskuuta Münchenissä, jossa yritys tulee julkistamaan uuden lippulaivapuhelimensa.

Myös SuomiMobiili on kutsuttu paikanpäälle Saksaan, ja osallistumme tilaisuuteen ja luvassa on myös ensikokemukset suoraan tapahtumien keskipisteestä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ennakkotietojen perusteella tilaisuudesta voidaan odottaa Huawein Mate -sarjaan todellista lippulaivaa eli Mate 9 -puhelinta. Luvassa voi myös olla muitakin pieniä julkistuksia, mutta valitettavasti huhuja ei näistä ole sen kummemmin esiintynyt.

Mate 9:ään odotetaan sarjalle tuttua 6″ näyttöä, Huawein uutta, omaa tuotantoa oleva, HiSilicon Kirin 960 -järjestelmäpiiriä ja Leica yhteistyön tuomaa 20 megapikselin tuplakameraa. Laitteeseen odotetaan myös Huaweilta tutuksi tullutta sormenjälkilukijaa, sekä mahdollisesti myös iirisskanneria Galaxy Note 7:n tapaan. Iirisskannerin tulosta on liikkunut muutamia huhuja, mutta sen tulemiseen ei kannata vielä täysin luottaa.

Huawein uudet takakamerat tulisivat saamaan myös kaivatun optisen kuvanvakaajan, joka toistaiseksi on puuttunut aiemmista tuplakameroilla varustetuista Honor 8 ja Huawei P9 -puhelimista.

Huawei on myös rekisteröinyt Euroopassa itselleen uuden tavaramerkin, joka kulkee nimellä Huawei Super Charge. Tavaramerkki viittaa viime vuonna Huawein demoamaan pikalataustekniikkaan, jonka avulla puhelimen akku latautuisi tyhjästä 50% varaukseen noin seitsemässä minuutissa.

Mate 9 saatetaan Huawein tapaan nähdä useammassa eri variaatossa, Laitteet eroisivat toisistaan lähinnä RAM-muistin sekä sisäisen tallennustilan osalta. Mate 9 odotetaan tulevan saataville joko 4- tai 6 gigatavun ja 64, 12, 256 gigatavun tallennusmuistilla varustettuna. Kuten tavallista, kaikki mahdolliset versiot eivät välttämättä saavu saataville kaikissa maissa.

Millaisia ominaisuuksia haluaisitte nähdä tulevassa lippulaivassa?

Juha Uotila
33-vuotias mobiliilaitteista ja teknologiasta kiinnostunut helsinkiläinen. Juha on jo pidemmän aikaa kirjoitellut kokemuksiaan laitteista aluksi omiin blogeihinsa, ja tämän jälkeen englantilaiselle MobileTechTalk -sivustolle. Muutaman vuoden jälkeen oli kuitenkin aika palata omille juurille, ja jatkossa Juhan kirjoitukset löytyvät täältä SuomiMobiilista. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android