HuaweiYleinen

Huawei Mate60 -puhelimien kysyntä ennennäkemätöntä – Yhdysvallat ei näytä onnistuneen tavoitteessaan

Huawein logo

Huawei julkisti Kiinassa hiljattain ilman mitään suurempia julkaisuja uudet Mate60- ja Mate60 Pro -älypuhelimet. Kyseessä ovat pitkästä aikaa huipputason älypuhelimet, joissa on Huawein itse kehittämä Kirin-järjestelmäpiiri. Kiinassa uutuuspuhelimia pidetään kansallisen ylpeyden aiheena, ja myös kysyntä on huomattavan suurta.

Arvostettu analyytikko Ming-Chi Kuo on tehnyt laskelmia, joiden mukaan Huawei on nostanut Mate60-sarjan puhelimien tuotantoa merkittävästi. Erityisesti Mate60 Pron kysynnän kerrotaan olevan vahvaa ja Huawein vuoden 2023 toisen puoliskon toimitusodotukset ovat nousseet 20 prosentilla 5,5-6 miljoonaan kappaleeseen seuraavan neljän kuukauden aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Verrattuna edeltäviin malleihin näyttää siltä, että Mate60 Pron kysyntä on vahvempaa. 4G-yhteydellä varusteltu Mate50 Pro julkistettiin syyskuussa 2022, jonka toimitukset olivat noin 2,5 miljoonaa kappaletta 12 kuukautta julkaisun jälkeen. 5G-yhteydet tarjoava Mate40 Pro julkaistiin lokakuussa 2020 ja sen toimitukset olivat 6 miljoonaa kappaletta julkaisun jälkeen.

Laskelmien mukaan Mate60 Pron toimitukset saavuttaisivat vähintään 12 miljoonaa kappaletta 12 kuukauden aikana. Erityisesti tämän takia Huawein älypuhelintoimitukset kasvaisivat kokonaisuudessaan 65 prosentilla vuoden 2023 aikana, joka tarkoittaisi 38 miljoonaa toimitettua laitetta. Ennusteen mukaan vuonna 2024 toimitukset voisivat yltää 60 miljoonaan kappaleeseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mate60-puhelimia kohtaan on ollut raporttien mukaan valtavaa kysyntää Kiinassa. Netissä on levennyt myös kuvia, joissa nähdään valtavia jonoja Huawein myymälöihin. Huawei on kertonut, että Mate60-puhelimia ei olisi tarkoitus julkaista globaaleille markkinoille.

Puhelimien sisuksissa on Huawein itse kehittämä Kirin 9000s -järjestelmäpiiri, jonka tiedot yhtiö on pyrkinyt pitämään piilossa. Nähtävästi kyseessä on 5G-piiri, vaikka tiedot ovatkin toistaiseksi sen osalta hieman epämääräisiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei on ollut vuoden 2019 toukokuusta lähtien Yhdysvaltojen kieltolistalla, jonka myötä kiinalaisjätillä ei ole ollut mahdollisuutta käyttää 5G-teknologioita tai Googlen palveluita puhelimissaan. Huawei näyttää onnistuneen 5G-piirien tuotannossa itsenäisesti kiinalaiskumppaneiden kanssa, joka on melko iso voimannäyte yhtiön osaamisesta. Yhdysvallat eivät näytä onnistuneen Huawein tappamisessa, vaan yhtiö on pystynyt kiertämään Yhdysvaltojen asettaman 5G-pakotteen.

Lähde: Medium.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei