TCLYleinen

TCL tuomassa 5G-yhteydet peruspuhelimiin – TCL OneTouch 5G paljastui jo ennen julkaisua

Toistaiseksi peruspuhelimissa on nähty korkeintaan 4G-yhteyksiä, mutta tilanne on nähtävästi muuttumassa hyvin pian. Älypuhelimista tuttu 5G on tekemässä tuloaan peruspuhelimiin, joka käy ilmi sertifiointitiedoista.

Kiinan televiranomainen TENAA on listannut tietokannassaan uuden TCL-peruspuhelimen, jossa on 5G-yhteydet. Tietokanta paljastaa laitteesta muutamia kuvia sekä tietoja. Kuvien perusteella puhelin tulee kuulumaan TCL:n vasta hiljattain elvyttämään OneTouch-tuotesarjaan, joten puhelin voisi kantaa nimeä TCL OneTouch 5G.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OneTouch juontaa juurensa TCL:n ja Alcatelin yhteistyön alkuaikoihin, mutta sittemmin Alcatel-yhteistyö on päättynyt. Nyt peruspuhelimia on nähty OneTouch-tuotemalliston alaisuudessa. Kuvien perusteella puhelimessa on tutut suuret näppäimet sekä melko kookas näyttö peruspuhelimeksi. Takaosassa on kamera, SOS-painike sekä kaiutin.

TENAA on kertonut puhelimen saavan kahdeksanytimisen 1,6 GHz:n järjestelmäpiirin, 3,5 tuuman kokoisen IPS LCD -näytön sekä 3000 milliampeeritunnin akun. Puhelimessa pitäisi olla myös 2 + 16 gigatavua tai 3 + 64 gigatavua muistia, 2 megapikselin etukamera sekä 2 megapikselin takakamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kyseessä ei ole nähtävästi TCL:n kehittämä puhelin, sillä Brava Technology on esitellyt täysin samaa laitetta jo IFA-messulla Berliinissä. X-palvelussa julkaistujen kuvien perusteella saadaan vahvistus parille lisätiedolle. Puhelimessa on UNISOC T157 -järjestelmäpiiri, joka on nähtävästi 5G-yhteydellä varusteltu peruspuhelimiin suunnattu piiri. Lisäksi näytön tarkkuus on 480 x 320 pikseliä.

Puhelin on todennäköisesti suunnattu Kiinan markkinoille, mutta TCL voisi julkistaa laitteen myös myöhemmin globaalisti.

Lähde: Tenaa (kiinaksi), Twitter.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:TCL