HuaweiYleinen

Huawei MateBook E -2-in-1-tietokone julkaistiin – tarjoaa 12,6 tuuman OLED-näytön ja Windows 11 -käyttöjärjestelmän

Huawei julkisti tänään Kiinassa Watch GT Runner -älykellon rinnalla myös täysin uuden MateBook E -2-in-1-tietokoneen. Kyseessä on Huawein haastaja Microsoftin suosituille Surface Pro -laitteille. MateBook E -mallistoa Huawei ei ole päivittänyt uudella laitteella sitten vuoden 2019, mutta nyt Windows 11 -käyttöjärjestelmän myötä Huawei haluaa tarjota tähänkin tuotekategoriaan uutta tekniikkaa.

MateBook E tarjoaa kookkaan 12,6 tuuman OLED-näyttöpaneelin, jossa on vain hyvin kapeat kehykset. Huawein mukaan näyttö peittää laitteen etuosasta jopa 90 prosenttia. Näytössä on 16:10-kuvasuhde, 2560 x 1600 pikselin tarkkuus, 600 nitin maksimikirkkaus sekä tuki M-Pencil-kosketusnäyttökynälle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka kyseessä on täysiverinen tietokone, niin Huawei on panostanut käytettävyyteen. MateBook E on ainoastaan 709 grammaa painava ja vain 7,9 millimetriä paksu. Tietokone julkaistiin kahdessa väriversiossa, jotka ovat musta ja sininen.

Tehoista on vastaamassa Intelin 11. sukupolven Core i7 -prosessori, mutta laitteesta on olemassa myös Core i5 -versio. Huawei on pakannut mukaan myös 8 tai 16 gigatavua LPDDR4x-RAM-muistia sekä 256 tai 512 gigatavua sisäistä SSD-tallennustilaa. Lämmönpoistosta on huolehtimassa monikerroksinen rakenne, johon on yhdistetty ohut ilmajäähdytys ja grafeenikalvo.

Huawei on kertonut laitteen tarjoavan Thunderbolt 4 -liitännän. Lisäksi MateBook E on varusteltuna kylkeen sijoitetulla sormenjälkilukijalla. Erikseen on ostettavissa myös M-Pencil-kosketusnäyttökynä, jossa on 10 tunnin akunkesto ja tuki magneettiselle lataukselle MateBook E:n yläreunan kautta. Laitteelle on tarjolla myös erillinen näppäimistösuojakuori, jossa on muun muassa USB-C-liitin sekä kosketuslevystä löytyy Huawei Share -tuki.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

MateBook E tarjoaa takaosassaan 13 megapikselin tasoisen kameran, jonka rinnalla on salamavalo. Lisäksi etuosassa on 8 megapikselin kamera videopuheluita varten. Ääni tallentuu myös kristallinkirkkaasti tietokoneen neljän mikrofonin avustuksella. Äänentoisto on neljän kaiuttimen varassa ja niissä käytetään Huawei Sound -teknologiaa.

42 Wh:n kokoista akkua voidaan ladata jopa 65 watin tehoisella latauksella ja Huawein mukaan MateBook E latautuu 30 minuutissa tyhjästä 54 prosentin tasoon. Huawei lupaa akun kestävän 5-8 tuntia riippuen käyttöympäristöstä. Käyttöjärjestelmänä on Microsoftin tuorein Windows 11, johon Huawei on tehnyt muutamia optimointeja. Kokemus on aikaisempaa parempi yhtiön omien laitteiden kanssa ja mukana on myös eleitä, jotka helpottavat käyttöä kosketusnäytöllä.

Kiinassa Huawei on ilmoittanut MateBook E -2-in-1-tietokoneen tulevan ennakkomyyntiin 17. marraskuuta ja toimitukset käynnistyvät 1. joulukuuta. Hintaa 8 + 256 gigatavun Core i5 -versiolla on 5999 juania, 16 + 512 gigatavun Core i5 -versiolla 6999 juania ja 16 + 512 gigatavun Core i7 -versiolla vastaavasti 7999 juania. Hinnat ovat suoraan muunnettuna 831 euroa, 970 euroa sekä 1100 euroa. Lisäksi näppäimistösuojakuori maksaa 799 juania (110 euroa) sekä M-Pencil-kynä 599 juania (83 euroa)

Lähde: Huawei

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei