HuaweiYleinen

Huawei Nova Y72 julkaistiin globaaleille markkinoille – Erikoisuuksina jättiakku ja X-painike

Huawei Nova Y72

Huawei on esitellyt valituille globaaleille markkinoille uuden Nova Y72 -älypuhelimen, joka on käytännössä sama laite kuin Kiinassa aikaisemmin julkistettu Enjoy 70 -puhelin. Suomessa uutta puhelinta ei todennäköisesti nähdä virallisesti myynnissä.

Nova Y72 -puhelimessa on muovirakenne ja mitat ovat 168,3 x 77,7 x 8,93 millimetriä. Painoa on 207 grammaa. Huawei esitteli puhelimen kahdessa väriversiossa, jotka ovat vihreä sekä musta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelin tarjoaa suuren 6,75 tuuman kokoisen näyttöpaneelin, joka perustuu LCD-tekniikkaan. Näytössä on HD+ -tarkkuus, eli 1600 x 720 pikseliä.

Tallennustilaa on 128 tai 256 gigatavua versiosta riippuen. RAM-muistia on kaikissa versioissa 8 gigatavun verran. Toistaiseksi järjestelmäpiiriä ei ole vahvistettu, mutta raporttien mukaan kyseessä voisi olla Huawein itse kehittämä Kirin 710A.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroita on takaosassa kaksi, joista tärkein on 50 megapikselin pääkamera. Toisena toimii 2 megapikselin makrokamera. Etuosassa on 8 megapikselin selfiekamera. Yksi Huawei Nova Y72 -puhelimen erikoisuuksista on X-painike vasemmassa kyljessä. Kyseessä on pikapainike suosittuihin sovelluksiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei on varustellut uutuuden kookkaalla 6000 milliampeeritunnin akulla, jota voidaan ladata 22,5 watin tehoisella pikalatauksella USB-C-liittimen kautta. Käyttöjärjestelmänä on EMUI 12. Nova Y72 tukee ainoastaan 4G-verkkoa, jonka lisäksi se tarjoaa Bluetooth 5.1- ja Wi-Fi 5 -yhteydet.

Huawei on aloittanut puhelimen myynnin jo ainakin Afrikan markkinoilla, jossa hinnaksi on kerrottu 4999 randia, joka vastaa 246 euroa.

Lähde: Huawei Nova Y72 -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei