GoogleYleinen

Google tuo generatiivisen tekoälyn Maps-sovellukseensa

Google on ilmoittanut tuovansa Google Maps -sovellukseen tekoälytoimintoja, jotka helpottavat entisestään oikeiden paikkojen löytämistä.  

Googlen mukaan LLM-kielimallin avulla karttasovelluksesta voidaan löytää tarkasti käyttäjän haluamia paikkoja. Hakutulokset perustuvat Mapsista löytyviin yksityiskohtaisiin tietoihin yli 250 miljoonasta paikasta. Tietoja on yhdistetty yli 300 miljoonalta käyttäjältä saatuihin näkemyksiin, teksteihin ja kuviin. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Testivaiheessa käyttäjät voivat syöttää kartalle tietoja asioista tai paikoista, minne he haluaisivat mennä. Käyttäjän esittämien tietojen lisäksi Maps osaa kysyä tarkentavia kysymyksiä käyttäjän tarpeista, joiden perusteella Google Maps osaa ehdottaa sopivia paikkoja nykyistä tarkemmin. Tekoälyn avulla sovellus osaa säilyttää aiemmin annetut vastaukset ja yhdistellä niitä jatkokysymyksien kanssa, kertoo Google.

Hakutuloksissa Maps esittää käyttäjien ottamia kuvia, joita Google on arvosteluiden ja muiden muodossa saanut käyttäjiltä. Näiden tarkoituksena on näyttää käyttäjälle, miksi Maps ehdottaa kyseistä paikkaa ja miksi se voisi hakutulosten perusteella kiinnostaa. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aluksi ominaisuus on käytössä ainostaan Yhdysvalloissa ja sielläkin hyvin rajatusti vain “valituissa paikallisissa oppaissa”. Ominaisuus nähtäneen jossain vaiheessa laajemmassa käytössä ympäri maailman.

Lähde: Google 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google