HuaweiYleinen

Huawei P50 Pro- ja Huawei P50 Pocket -huippupuhelimet julkaistiin Euroopassa – hinnat 1199 ja 1299 euroa

Huawei P50 Pro ja Huawei P50 Pocket.

Huawei on julkistanut tänään valituilla Euroopan markkinoilla odotetusti uudet Huawei P50 Pro- ja Huawei P50 Pocket -huippupuhelimet. Kyseiset puhelimet nähtiin jo viime vuonna Kiinan markkinoilla, mutta nyt ne ovat saatavilla Euroopan lisäksi myös Aasiassa, Tyynenmeren alueella, Lähi-idässä, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa.

Uutuuslaitteista mielenkiintoisin on varmasti taittuvanäyttöinen Huawei P50 Pocket, jonka hinnaksi Euroopassa on ilmoitettu edullisimmillaan 1299 euroa. Kyseessä on 8 + 256 gigatavun versio, mutta tarjolla on myös 12 + 512 gigatavun versio 1599 euron hintaan. Edullisempi versio on saatavilla mustassa tai valkoisessa värissä, kun taasen kalliimpi versio on kultainen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei P50 Pro ja Huawei P50 Pocket.

Huawei P50 Pro -puhelimesta Euroopassa myyntiin tulee vain yksi muistiversio, jossa on 8 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Tarjolla on kaksi väriversiota, jotka ovat musta Golden Black ja kultainen Cocoa Gold. Hintaa on 1199 euroa.

Suomen osalta Huawei ei tiedottanut puhelimien saatavuudesta, joten todennäköisesti laitteita ei kannata odottaa myyntiin. Huawein puhelimien suurimmat haasteet kilpailijoihin nähden ovat 5G-yhteyksien sekä Googlen palveluiden puutteet.

Alapuolella vielä kootusti puhelimien tiedot.

Huawei P50 Pocket

Huawei P50 Pocket

Huawei P50 Pocket on valmistettu alumiinista ja lasista, mutta Huawein mukaan keskiössä on ollut kompakti toteutus. Puhelin on avattuna vain 7,2 millimetriä paksu, suljettuna 15,2 millimetriä paksu ja 75,5 millimetriä leveä, joiden luvataan parantavan käytettävyyttä yhdellä kädellä. Painoa laitteella on 190 grammaa, joten se ei paina yhtä paljoa kuin monet nykypäivän huippupuhelimet. Huawei P50 Pocket on esitelty kolmessa väriversiossa, jotka ovat kulta, musta ja valkoinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei P50 Pocket

Puhelimen sisäpuolelta löytyy 6,9 tuuman taittuva OLED-näyttöpaneeli, jossa on 21:9-kuvasuhde, Full HD+ -tarkkuus (2790 x 1188) sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Näytössä on myös tuki HDR-tekniikalle. Näytön yläosaan Huawei on tehnyt etukameraa varten reiän, joka löytyy keskitetysti. Huawei on laittanut puhelimen ulkopuolelle pyöreän 1,04 tuuman näyttöpaneelin 60 hertsin virkistystaajuudella. Näytössä on 340 x 340 pikselin tarkkuus, joka tekee 328 pikseliä tuumaa kohden. Pikkunäytössä pystytään näyttämään kellonaika, ilmoitukset, hallita musiikkia tai näyttää erilaisia animaatioita.

Tehoista Huawei P50 Pocket -puhelimessa on vastaamassa Qualcommin huippuluokan Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri, jonka mobiiliverkkoyhteydet rajoittuvat vain 4G-tukeen. Huawei tarjoaa laitetta 8 tai 12 gigatavun RAM-muistilla sekä 256 tai 512 gigatavun sisäisellä tallennustilalla versiosta riippuen. Huawei on kertonut panostaneensa jälleen saranaan, sillä sen avulla puhelimeen ei tule minkäänlaista rakoa laitteen ollessa suljettuna.

Huawei P50 Pocket

Kameroita Huawei P50 Pocket -puhelimen takaosaan on saatu kolme, jotka ovat 40 megapikselin pääkamera (f/1.8, 26mm), 13 megapikselin ultralaajakulmakamera (f/2.2, 13mm) sekä 32 megapikselin muotokuvakamera (f/1.8, 30 mm). Huawei on panostanut vahvasti kuvaukseen, sillä kuvien kerrotaan olevan kilpailijoita parempia hämärässä. Takaosan kameroita pystyy käyttämään myös selfiekuvaamiseen erillisen pienen näytön avustuksella. Puhelimen sisäpuolella on 10,7 megapikselin selfiekamera.

Huawei hyödyntää uutuuspuhelimessa kylkeen sijoitettua sormenjälkilukijaa, joka helpottaa lukituksen avaamista. Akunkesto on 4000 milliampeeritunnin akun varassa ja sitä pystytään lataamaan 40 watin tehoisella pikalatauksella. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 11, jonka päällä on EMUI 12 -käyttöliittymä.

Huawei P50 Pocket

Huawei P50 Pro

Huawei P50 Pro

Huawei P50 Pro tarjoaa suuren 6,6 tuuman näyttöpaneelin, jossa on 2700 x 1228 pikselin tarkkuus, 120 hertsin virkistystaajuus sekä 300 hertsin kosketusherkkyys. Näyttö on reunoiltaan kaartuva ja sen yläreunassa on keskitetysti etukameraa varten tehty reikä.

Tehoista puhelimessa on vastaamassa Qualcommin kehittämä Snapdragon 888 4G -järjestelmäpiiri. Huawei P50 Prossa on 8 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Akunkesto puhelimessa on suurehkon 4360 milliampeeritunnin akun varassa, jota voidaan ladata USB-C-liittimen kautta jopa 66 watin tehoisella pikalaturilla. Lisäksi puhelinta pystytään lataamaan peräti 50 watin tehoisella langattomalla latauksella. Huawei P50 Pro tukee myös käänteistä langatonta latausta.

Huawei P -sarjassa on aina panostettu kameroihin ja myöskin nyt Huawei P50 Pro tarjoaa Leican kanssa yhteistyössä kehitetyn kameraratkaisun. Puhelimessa on Dual-Matrix-kamerajärjestelmä, jonka tavoitteena on tuottaa todenmukaisia kuvia korkealla tarkkuudella ja dynaamisella alueella. Täysin uusi Huawei XD Optics -optiikka antaa kuluttajalle mahdollisuuden ottaa laadukkaita kuvia. Kyseessä on alan ensimmäinen kuvasignaalin palautusjärjestelmä, joka voi käyttää laskennallisia ominaisuuksia optisten virheiden korjaamiseksi ja hienojen yksityiskohtien uudelleen tuottamiseksi. Huawein mukaan tekniikka ylittää optisen suunnittelun rajat palauttamalla jopa 25 prosenttia kuvasignaalista.

Puhelimen takaosassa on neloiskamera, jonka kohokohtana on 50 megapikselin pääkamera. Kamerassa on f/1.8-aukolla varusteltu linssi sekä optinen kuvanvakain. Toinen kameroista on 13 megapikselin ultralaajakulmakamera f/2.2-aukolla ja 13 mm polttovälin linssillä varusteltuna. Ultralaajakulmakameralla onnistuu myös makrokuvat jopa 2,5 senttimetrin etäisyydellä kohteesta.

Huawei P50 Prossa on lisäksi tarkka 40 megapikselin mustavalkokamera sekä 64 megapikselin tasoinen telekamera optisella zoomauksella. Huawei P50 Pro tukee myös 100-kertaista zoomausta ja erityisesti 100-kertaisesti zoomattujen kuvien kerrotaan olevan uskomattoman selkeitä.

Huawei kertoo panostaneensa muun muassa hämäräkuvaukseen, sillä nyt pääkameran valontaltiointia on parannettu jopa 103 prosentilla. Tämä on saavutettu yhdistämällä pääkameran ja mustavalkokameran kuvia, jolloin valoa ja yksityiskohtia saadaan enemmän. Huawei on varustellut puhelimen myös 4K-videokuvauksella sekä 13 megapikselin tasoisella etukameralla.

Lähde: Huawei

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei