Yleinen

Huawei toimitti reilusti enemmän älypuhelimia Q2:n aikana kuin Apple – Samsung edelleen vahva ykkönen

International Data Corporation (IDC) on julkaissut tietojaan vuoden 2018 toisen neljänneksen, eli huhti-kesäkuun älypuhelinmarkkinoiden toimitetuista laitteista. IDC:n mukaan toisella neljänneksellä toimitettiin yhteensä 342 miljoonaa älypuhelinta, joka on 1,8 prosenttia vähemmän kuin vuosi takaperin, jolloin toimitettiin 348,2 miljoonaa älypuhelinta.

Toisella neljänneksellä Huawei on myös ylittänyt reilusti Applen toimittamien älypuhelimien määrän. IDC:n mukaan Apple toimitti 41,3 miljoonaa älypuhelinta, kun Huawei toimitti 54,2 miljoonaa älypuhelinta. Verrattuna vuoden 2017 toiseen neljännekseen, onnistui Apple kasvattamaan toimituksia 0,7 prosentilla ja Huawei 40,9 prosentilla. Toimitettujen puhelimien kärkisijalla on edelleen Samsung, joka toimitti toisella neljänneksellä 71,5 miljoonaa älypuhelinta, joka on kuitenkin 10,4 prosenttia vähemmän kuin vuosi aikaisemmin, jolloin toimittiin vielä 79,8 miljoonaa puhelinta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Markkinaosuuksista Samsungilla on 20,9 prosentin osuus, Huaweilla 15,8 prosentin osuus ja Applella 12,1 prosentin osuus. Applen asemaa on havittelemassa vahvaa kasvua tehnyt Xiaomi 9,3 prosentin markkinaosuudella sekä OPPO, jonka markkinaosuus on 8,6 prosenttia.

IDC kertoo sivuillansa julkaisemassa tiedotteessa, että Samsungin Galaxy S9 -puhelimien myynti on ollut hitaampaa kuin normaalisti, joka johtuu Samsungin mukaan voimistuneesta kilpailusta. Huawein osalta IDC mainitsee yhtiön uusien P20-puhelimien saaneen osakseen vahvaa kysyntää 600-800 dollarin älypuhelimien hintasegmentissä.

Lähde: International Data Corporation

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen