AndroidHuaweiYleinen

Huawei vahvisti: Mate 9- ja P10 -puhelimet saavat Android 8.0 Oreo -päivityksen pian

Huawein uudet Mate 10 -puhelimet ovat yhtiön ensimmäiset Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmään perustuvat älypuhelimet, mutta myös vanhemmat puhelimet tulevat saamaan saman päivityksen, kertoo GSMArena. Android 8.0 Oreon päällä hyrrää Huawein tuorein EMUI 8.0 -versio. GSMArenan mukaan Mate 9, Mate 9 Pro, P10 ja P10 Plus tulevat saamaan päivityksen pian.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawein mukaan viime vuoden Mate 9 ja Mate 9 Pro tulevat samaan Android 8.0 Oreoon perustuvan EMUI 8.0 -päivityksen kuukauden sisällä, kun taasen P10 ja P10 Plussalle päivitys on luvassa hieman myöhemmin, mutta kuitenkin lähitulevaisuudessa.

Uusi EMUI 8.0 on perusilmeeltään pitkälti aikaisempien EMUI 5 -versioiden kaltainen, mutta ainakin Mate 10:n kohdalla mukaan on tuotu tekoälyyn perustuvia ominaisuuksia, joista moniakaan vanhemmat puhelimet eivät tule saamaan. Uusia ominaisuuksia itse Android Oreossa ovat muun muassa kuva kuvassa ja autofill-ominaisuus, joka muistaa salasanat, nopeuttaakseen kirjautumista sovelluksiin. Lisäksi päivityksestä löytyy parannuksia suojaukseen sekä nopeuteen. Google on lisännyt käyttöjärjestelmäänsä myös 60 uutta emojia.

Android 8.0 Oreossa on panostettu sovelluksien taustatyöskentelyn vähentämiseen, jotta puhelimien akku kestäisi paremmin. Lisäksi Android Oreo tuo mukanaan Android Instant Apps -tuen, joka tarkoittaa, ettei itse sovelluksia tarvitse enää asentaa.

Lähde: GSMArena

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android