AndroidHMDNokiaYleinen

Nokia 7 esitellään todella tällä viikolla – uusi kuva vahvistaa ZEISS:n kanssa kehitetyn kameran

HMD Global vihjaa uudesta ZEISS-brändätystä puhelimesta.

HMD Global tulee julkaisemaan tällä viikolla Kiinassa hieman yllättäen täysin uuden älypuhelimen. Tilaisuus järjestetään Kiinassa 19. lokakuuta, jonka on aikaisemmin odotettu olevan vain Nokia 8:n julkaisu Kiinan markkinoille. HMD Global on kuitenkin aloittanut muutama päivä sitten kiusoittelemaan uudesta puhelimesta virallisessa kiinalaisessa verkkokaupassaan.

Viimeisin kuva paljastaa, että tulevassa puhelimessa pääkameroita on yksi, joka on kuitenkin ZEISS-brändätty. Tämä siis sulkee laskuista Nokia 8:n, jossa on kaksoiskamera. Kuva on todennäköisesti vihjaus Nokia 7 -puhelimesta, mutta kuva kameraosasta ei kuitenkaan paljasta paljoakaan. Baidussa on julkaistu luonnoskuva Nokia 7:sta, joka esittelee laitteen ulkoisen olemuksen varsin tarkasti. Luonnoskuvan perusteella Nokia 7:n tulee saamaan kapasitiiviset navigointipainikkeet näytön alapuolelle ja sormenjälkilukija on siirretty laitteen taakse kameran alapuolelle. Nokia 7:ssa uskotaan olevan metallinen kehys ja takapinta on todennäköisesti lasia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Baidussa julkaistu luonnoskuva.

Myös vuodettujen tietojen mukaan Nokia 7 tulee saamaan Snapdragon 630 -järjestelmäpiirin sekä 5,2 tuuman kosketusnäytön, jonka tarkkuus on 1920 x 1080 pikseliä. Akun kooksi on kerrottu 3000 milliampeerituntia sekä mukana pitäisi olla Quick Charge 3.0 -pikalataustuki. Vaikka Nokia 7:n kameran yhteydessä käytetään ZEISS-brändäystä, niin luvassa ei ole kuitenkaan Nokia 8:n tapaisesti kaksoiskameraa. Nokia 7:n pääkamera koostuu yhdestä 16 megapikselin sensorista, jonka tukena on kaksois-LED-salama. Näiden lisäksi uutuuspuhelimessa tullaan näkemään puhdas Android-käyttöjärjestelmä.

Nokia 7:n rinnalla voidaan odottaa myös uutta Nokia 2 -puhelinta, joka on vuotanut jo aikaisemmin tarkoissa kuvissa. Lisäksi HMD Global saattaa esitellä Nokia 8:n Kiinan markkinoille tarkoitetun version sekä MD-22 -matkakaiuttimen. Huhuissa on ollut myös Nokia 9 -malli, jota ei kuitenkaan vielä Kiinassa todennäköisesti tulla esittelemään.

Lähde: TMALL, Baidu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Olisikoha uusissa nokialaisissa jo volumenäppäimet lukittuna ? Mun nokia 8 säätää soittoääniä taskussa itsekseen..

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android