HuaweiYleinen

Huawei vilautti P50-sarjan puhelimia – julkaisuajankohdasta ei edelleenkään tietoa

Huawei vilautti HarmonyOS-käyttöjärjestelmän sekä uusien tuotteiden julkaisun yhteydessä myöskin yhtiön keväällä julkaistavaksi odotettuja P50-sarjan huippupuhelimia. Huawei on ollut jo yli kaksi vuotta Yhdysvaltojen kieltolistalla, joka on vaikuttanut vahvasti komponenttien saatavuuteen, joita tarvitaan erityisesti älypuhelimissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tilaisuudessa Huawei vahvisti alkuperäisenä suunnitelmana olleen esitellä uudet Huawei P50 -sarjan puhelimet keväällä, mutta yrityksen vaikeasta tilanteesta johtuen julkaisua on jouduttu lykkäämään. Huawei kertoi myös rehellisesti, ettei yhtiöllä ole vieläkään tarkkaa päivämäärää uusien Huawei P50 -puhelimien julkaisulle, mutta tavoitteena on tuoda puhelimet markkinoille.

Huawei P50 -sarjan puhelimien avainominaisuuksien kerrottiin olevan uudistettu muotoilu sekä mobiilikuvauksen vieminen uudelle tasolle. Huawei paljasti tilaisuudessa myös kuvan tulevasta puhelimesta, jossa on esillä nähtävästi Huawei P50 Pro. Kuvassa nähdään puhelimen kookas kamera-alue, joka koostuu kahdesta suuresta ympyrästä. Kameroita on neljä kappaletta ja niiden rinnalla on yksi LED-salama. Kuvassa puhelin on kultainen, joka on nähtävästi P50-sarjan uusin väriversio.

Aikaisempien huhujen mukaan Huawei P50 Pro -puhelimeen on lupa odottaa 6,6 tuuman OLED-näyttöpaneelia 120 hertsin virkistystaajuudella. Näytössä pitäisi olla keskitetysti pieni etukameraa varten tehty reikä. Kamerapuolella puhelimeen odotetaan uutta Sony IMX707Y -kamerasensoria, jossa on RYYB-teknologia. Lisäksi ultralaajakulmakameran on huhuttu käyttävän hyväkseen free form -tekniikkaa, jolla kuvien vääristykset saadaan pienemmäksi. Lisäksi periskooppikamerassa saatetaan nähdä nestemäinen linssi. Huawei P50 Pro saanee myös 4300-4500 milliampeeritunnin akun, 66 watin langallisen latauksen sekä 50 watin langattoman latauksen. Käyttöjärjestelmänä odotetaan olevan Androidin sijasta Huawein oma HarmonyOS 2.0.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei