HuaweiYleinen

Huawei Watch D -älykello julkaistiin – tarjoaa tarkan verenpaineen mittaamisen ja EKG-tuen

Huawei Watch D

Huawei on julkistanut uuden Huawei P50 Pocket -puhelimen rinnalla myöskin uuden Huawei Watch D -älykellon, joka on yhtiön ensimmäinen laite verenpaineen mittauksella. Verenpaineen mittaus on saanut Huawein mukaan Kiinassa lääketieteellisten laitteiden sertifikaatin, joten kyseessä pitäisi olla muita älykelloja tarkempi toteutus.

Uutuuskellon rakenteessa Huawei hyödyntää alumiinia ja yleismuotoilu on neliömäinen. Rakenteellisesti Huawei Watch D on IP68-luokituksen mukaisesti pölyn- ja vedenkestävä. Kellosta on kaksi väriversiota, jotka ovat klassinen musta ja tyylikäs titaani.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Watch D

Kellossa on kerrottu olevan 1,64 tuuman AMOLED-näyttöpaneeli, jossa on 456 x 280 pikselin tarkkuus. Huawei on laittanut Watch D -kelloon useita antureita, joita ovat optinen sykeanturi, lämpöanturi, ALS-sensori sekä EKG-anturi. Huawei on ilmoittanut laitteen mitoiksi 51 x 38 x 13,6 millimetriä ja painoa on 40,9 grammaa. Kello tukee Android-, iOS- ja HarmonyOS -puhelimia.

Huawei Watch D

Huawei Watch D -älykellon yksi suurimmista myyntivalteista on tuki verenpaineen mittaukselle sekä EKG-sydenfilmin mittaamiselle. Huawei hyödyntää kellossa mikroilmapumppuja, ilmatyynyjä ja muita erikoisrakenteita, jotka mahdollistavat aikaisempaa luotettavamman mittaustarkkuuden. Huawein mukaan verenpaineen mittaamisen virhemarginaali on ainoastaan 3 mmHg. Kellon mukana toimitetaan eri kokoisia rannekkeita sekä ilmatyynyjä, joiden asettaminen oikein mahdollistaa tarkemman tuloksen.

Verenpaineen mittaamisessa käytetään hyödyksi Huawei TruBP -algoritmia, jonka avulla pystytään tarjoamaan mittausapua. Algoritmi tunnistaa muun muassa epänormaalit mittausasennot ja ohjaa tämän myötä oikeampaan käyttöön.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kellossa on sisäänrakennettuna myös EKG-anturimoduuli, joka tukee EKG-signaalien keräämistä ja sen avulla kello pystyy tuottamaan reaaliaikaisia raportteja sydämen terveydestä. Huawei Watch D tukee myöskin ateroskleroosin riskiseulontaa sekä rytmihäiriöriskin seulontaa. Huawei Watch D pystyy myöskin seulomaan uniapnean riskiä.

Huawei on laittanut kelloon yli 70 urheilutilaa ja akunkesto on 7 päivää tyypillisessä käytössä. Kelloa voidaan ladata kätevästi langattomalla latauksella. Tuettuna on Huawein muistakin älykelloista tuttuja ominaisuuksia, kuten veren happipitoisuuden mittaus, unen seuranta, stressin mittaaminen sekä kehonlämpötilan mittaaminen.

Huawei tulee tarjoamaan uutta Huawei Watch D -älykelloa Kiinassa 25. joulukuuta lähtien ja hintaa sillä on 2988 juania. Suoraan muunnettuna hinta on 414 euroa, mutta Huawei ei ole ilmoittanut tuovansa laitetta myyntiin globaalisti.

Lähde: Huawei Watch D -tuotesivu (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei