Black FridayHuaweiYleinen

Huaweilla uskomattoman hyvä Black Friday -kampanja, mutta siinä on koira haudattuna – ”kaikista puhelimista 100 prosentin alennus”

Huawein kuluttajaliiketoiminta on ollut hankaluuksissa jo parin vuoden ajan, eikä erityisesti uusia älypuhelimia ole nähty markkinoilla entiseen tahtiin. Kaikki juontaa juurensa Yhdysvaltojen asettamiin rajoituksiin, eikä Huawei pysty hankkimaan ilman erillistä lupaa yhdysvaltalaisia teknologioita. Huawei on ottanut Black Friday -kampanjointiinsa Yhdysvalloissa hieman humoristisemman lähestymistavan, joka näkyy kiinalaisyrityksen tuoreessa Twitter-päivityksessä.

Twitterissä Huawei on ilmoittanut Black Fridayn erikoistarjouksesta, jonka mukaan yritys lupaa kaikista Yhdysvalloissa tällä hetkellä myynnissä olevista puhelimistaan jopa 100 prosentin alennuksen. Tarjoukseen on kuitenkin koira haudattuna, sillä Huawei ei myy tällä hetkellä yhtäkään puhelintaan virallisesti Yhdysvalloissa rajoituksien vuoksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Monet twiittiin kommentoineet ovat ottaneet asian kuitenkin todesta, eikä kaikki ymmärtäneet Huawein vitsikästä sanomaa ja piiloviestiä Yhdysvaltojen asettamista rajoitteista. Tämän takia Huawei on myös kiirehtinyt twiittaamaan, että kyseessä oli vitsi, sillä yritys ei pysty myymään mitään Yhdysvalloissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhdysvaltojen kieltolistalla Huawei on ollut vuoden 2019 toukokuusta lähtien, jonka jälkeen kiinalaisyritys ei ole pystynyt käyttämään puhelimissaan Googlen palveluita tai hankkimaan 5G-teknologioita. Yhdysvallat ei ole löysentänyt rajoituksia, jotka alkoivat jo Trumpin ollessa presidenttinä. Myöskään viiteitä rajoituksien vähenemiseen ei ole, jonka takia Huawei on joutunut keksimään vaihtoehtoisia tapoja pitääkseen kuluttajaliiketoiminta hengissä.

Lähde: Twitter (Huawei USA)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Black Friday